ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Arbitru milionar! Cel mai BOGAT cavaler al fluierului din lume va conduce meciul

ROM NIA - IRLANDA DE NORD. Arbitrul suedez, Jonas Eriksson este arbitrul care va oficia meciul. Este, probabil, singurul arbitru care oficiază meciuri la centru din plăcere, avînd o avere de peste...
12.11.2014 | 20:27
ROM NIA  IRLANDA DE NORD Arbitru milionar Cel mai BOGAT cavaler al fluierului din lume va conduce meciul

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Arbitrul suedez, Jonas Eriksson este arbitrul care va oficia meciul. Este, probabil, singurul arbitru care oficiază meciuri la centru din plăcere, avînd o avere de peste 8 milioane de euro. 

54543

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Ericksson, în vîrstă de 39 de ani arbitrează în prima ligă din Suedia din anul 2000, iar din 2002 a este pe lista FIFA. Are 264 de meciuri oficiate în prima ligă suedeză. Cel mai important meci european pe care l-a oficiat a fost Supercupa Europei din 2013 care s-a disputat între Bayern şi Chelsea, în care bavarezii s-au impus la penaltiuri. A oficiat 3 meciuri la Campionatul Mondial din Brazilia.

Business din televiziune

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Deşi baremurile la acest nivel de arbitraj sînt destul de importante, Eriksson nu trăieşte din arbitraj. El a avut un business foarte profitabil din televiziune. În decursul a 5 ani a vîndut cele 15% pe care le deţinea din compania IEC şi a devenit multimilionar. Presa suedeză scrie că arbitrul are o avere de peste 8 milioane de euro, majoritatea fiind obţinută din afacerea media.

image

Hobby-ul preferat: arbitrajul

Sînt mulţi care ar prefera să îşi petreacă altfel timpul, fiind milionari, decît să arbitreze meciuri, însă Eriksson insistă că vrea să conducă meciul pînă cînd atinge limita maximă de vîrstă:

“Arbitrez pentru că îmi place, e hobby-ul meu preferat. Chiar dacă aş avea toţi banii din lume tot nu aş renunţa la arbitraj. Cel mai bun lucru din lume e să arbitrez”, a declarat Eriksson în urmă cu ceva timp.

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Jonas Eriksson a arbitrat în toate competiţiile importante, fiind un arbitru de bază atît în Suedia, cît şi în Europa în Liga Campionilor şi Liga Europa. A arbitrat şi la Euro 2012. Deşi arbitrează în Suedia din 1994, abia în 2000 a ajuns să arbitreze în prima ligă, unde oficiază meciuri şi acum.

jonas_eriksson2

Acuze grave după un meci de Liga Campionilor

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Faptul că este un arbitru înstărit nu a eliminat controversele din jurul său. În primăvara acestui an la meciul dintre Manchester City şi Barcelona din optimile Ligii Campionilor, cîştigat de catalani cu 2-0, suedezul a fost aprig contestat. Antrenorul “cetăţenilor”, Manuel Pellegrini a lansat un atac dur la adresa centralului suedez:

“Nu cred că e o idee bună să pui un arbitru care nu a mai arbitrat de 3 luni la un astfel de meci. Fotbalul european e mai important decît cel din Suedia. Un astfel de meci are nevoie de un arbitru cu experienţă. Nu a avut nici un control asupra meciului”, a declarat Pellegrini.

Echilibrul în acel meci a fost rupt după ce arbitrul l-a eliminat pe Demichelis care l-ar fi faultat pe Messi în careu, Barcelona reuşind să deschidă scorul din penalty, decizia fiind la limită.

Talismanul României

Cu Jonas Eriksson la centru, echipele româneşti au obţinut doar victorii şi sperăm că şi de această dată va fi la fel. Meciurile cu echipe româneşti la centru conduse de suedez:

Basel – CFR Cluj 1-2, în play-off-ul Ligii Campionilor, sezonul 2012-2013

România – Bosnia Herţegovina 3-0, în preliminariile Euro 2012

Steaua – Grasshopper 1-0, play-off-ul Europa League, sezonul 2010-2011

AS Roma – CFR Cluj 2-1, grupele Ligii Campionilor, sezonul 2010-2011

Lituania – România 0-1, preliminarii Cupa Mondială 2010

Centralul va fi asistat la cele două linii de Mathias Klasenius şi Daniel Warnmark.  Al patrulea oficial va fi Mehmet Culum şi ”adiţionalii” Stefan Johannesson şi Markus Strombergsson, toţi din Suedia.

Referee Jonas Eriksson

ROM NIA – IRLANDA DE NORD. Meciul va avea loc vineri de la ora 21:45 pe Arena Naţională şi va stabili echipa care termină prima în grupa F la finalul acestui an.

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: