Sport

România, la Campionatul European de handbal! Programul complet al grupei. Când jucăm meciul de cinci stele cu Norvegia

20.06.2020 | 11:48
Romania la Campionatul European de handbal Programul complet al grupei Cand jucam meciul de cinci stele cu Norvegia
ADVERTISEMENT

România a fost calificată automat la Campionatul European de handbal din 2020 după ce preliminariile nu au putut fi programate din cauza crizei COVID-19. Naționala feminină este în prima urnă, cea a favoritelor, însă poate avea adversari dificili.


UPDATE, 20 iunie, ora 11:42. România deschide turneul final în confruntarea cu Germania de la Trondheim, pe data de 3 decembrie. Programul naționalei României:

ADVERTISEMENT

3 decembrie, ora 19:00 – România – Germania

5 decembrie, ora 17:00 – România – Polonia

7 decembrie, ora 21:30 – România – Norvegia

Meciurile din grupa principală pentru echipele din grupa D:

Locul 1:  12, 14 și 15 decembrie

Locul 2: 10, 12 și 15 decembrie

Locul 3: 10, 14 și 15 decembrie


UPDATE, ora 12:15. România va juca la Trondheim în grupa D de la Euro. Tricolorele vor avea o misiune dificilă într-o grupă cu Norvegia, țară gazdă și una dintre cele mai puternice naționale din lume, Germania și Polonia.

Grupele de la Campionatul European de Handbal:

Grupa 1: Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

Grupa 2: Rusia, Suedia, Spania, Cehia

Grupa 3: Olanda, Ungaria, Serbia, Croația

Grupa 4: România, Norvegia, Germania, Polonia

România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal! În grupa "morții" cu Norvegia, Germania și Polonia. Live video
România și-a aflat adversarele de la Campionatul European de handbal! În grupa “morții” cu Norvegia, Germania și Polonia. Live video

Echipa pregătită de Bogdan Burcea a profitat de locul patru obținut la ultima ediție, din decembrie 2018, și este în urna favoritelor alături de Franța, Rusia și Olanda, podiumul ediției respective, care s-a desfășurat în Franța.

ADVERTISEMENT

Însă, chiar dacă “tricolorele” sunt în urna favoritelor, nu vor avea o misiune facilă la Campionatul European. Mai ales în urna a doua și a treia există echipe foarte puternice, care ne pot pune probleme.

România, în urna favoritelor! Cum arată cea mai ușoară și cea mai grea grupă

Urnele pentru Euro 2020:

Urna 1: Franța, Rusia, Olanda, România

Urna 2: Norvegia, Suedia, Ungaria, Danemarca

Urna 3: Muntenegru, Germania, Serbia, Spania

Urna 4: Slovenia, Polonia, Cehia și Croația.

Unul dintre scenariile optimiste este o grupă cu Suedia, Serbia și Cehia, în timp ce grupa “morții” ar fi cu Norvegia, Spania (finalista ultimei ediții de campionat mondial) și Slovenia, o echipă incomodă la ultimele turnee finale.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO tragerea la sorți: 

România nu va putea juca împotriva Ungariei! Cum arată sistemul de desfășurare

Competiția se va desfășura între 3 și 20 decembrie în Danemarca și Norvegia. Cele două echipe nordice ar fi de evitat, în condițiile în care ambele sunt foarte puternice și vor avea și avantajul terenului propriu.

Ca sistem de desfășurare: vor fi patru grupe a câte patru echipe. Primele trei formații se califică în cele două grupe principale cu numărul de puncte obținute împotriva celorlalte două echipe calificate din grupă.

ADVERTISEMENT

EHF a stabilit deja grupa pentru patru echipe din rațiuni de spectatori. Astfel, Danemarca va juca în grupa A, Suedia în grupa B, Olanda și Ungaria în grupa C și Norvegia în grupa D. Asta înseamnă că România poate fi repartizată în grupele A, B sau D. Nu vom putea întâlni Ungaria.

Orașele care vor găzdui Campionatul European de Handbal sunt: Herning, Frederikshavn din Danemarca, respectiv Stavanger, Trondheim și Oslo din Norvegia.

 

ADVERTISEMENT