Sport

Dublu succes pentru fetele noastre. România s-a calificat și la Mondialul din Japonia!

12.12.2018 | 23:44
Dublu succes pentru fetele noastre Romania sa calificat si la Mondialul din Japonia
ADVERTISEMENT

UPDATE. ora 23:45. Prezența în semifinale o ajută pe România să se califice direct la Campionatul Mondial de handbal feminin programat în Japonia. Aveam nevoie și ca Franța să fie prezentă în careul de ași ca să mergem direct la turneul final mondial, fapt care s-a întâmplat, gazdele Europeanului clasându-se pe locul 2 în cealaltă grupă principală. 

România joacă împotriva Ungariei miercuri, de la ora 19.00, în ultimul meci din cadrul grupelor principale de la Campionatul European de handbal feminin din Franța. Tricolorele își pot asigura calificarea la Mondialul din Japonia dacă înving Ungaria, însă este nevoie și ca reprezentativa Franței să ajungă în semifinale la Euro 2018. În caz contrar, România trebuie să câștige bronzul pentru a fi prezentă la Mondialul asiatic.

ADVERTISEMENT

Echipa antrenată de Ambros Martin a avut un parcurs bun la turneul organizat în acest an în Franța. România a debutat cu o victorie în fața Cehiei, scor 31-28, apoi a învins Germania cu 29-24. A urmat un meci fabulos cu Norvegia, căreia tricolorele i-au administrat o înfrângere istorică, scor 31-23 și s-au calificat de pe primul loc în grupele principale ale competiției. Fetele noastre au abordat această fază mult mai relaxate și au pierdut primul meci în fața Olandei cu 29-24. A urmat meciul cu Spania, pe care l-au început dezastruos și s-au văzut conduse cu scorul de 6-1 după 14 minute de joc. Scorul pauzei a fost 12-10 pentru iberice, însă româncele și-au revenit, au întors scorul în partea secundă și s-au impus cu 27-25.

România se califică la Mondialul de handbal din Japonia dacă bate Ungaria, iar Franța ajunge în semifinale

Miercuri, de la ora 19.00, România joacă împotriva Ungariei meciul decisiv pentru calificarea în semifinale la euro 2018. Tricolorele își pot asigura prezența la Campionatul Mondial de handbal din Japonia în cazul în care obțin o victorie, însă este nevoie și ca Franța să ajungă în semifinalele competiției. Asta pentru că fanțuzoaicele sunt deja calificate la Mondial din postura de campioane en-titre, iar de la Euro 2018 se califică la Mondial primele 3 clasate. Pentru a ajunge în semifinale la Euro, Franța trebuie să se impună miercuri în fața Serbiei.

ADVERTISEMENT

În cazul în care Franța nu reușește să ajungă în semifinale, România trebuie să câștige bronzul la Campionatul European de handbal feminin pentru a obține calificarea la Mondialul din Japonia, ediție care se va desfășura între 30 noiembrie și 15 decembrie 2019.