Sport

România – Islanda 0-0, în preliminariile CM 2022. O nouă deziluzie „tricoloră”

Naționala României a făcut doar egal, 0-0, împotriva Islandei și și-a redus considerabil șansele de a termina grupa de calificare pe locul 2, ce duce la barajul pentru Mondiale
11.11.2021 | 23:45
Romania  Islanda 00 in preliminariile CM 2022 O noua deziluzie tricolora
ADVERTISEMENT
11-11-2021
19:41

România - Islanda 0-0

Vezi meciul aici

Min. 90+3: Final de meci. România nu reușește să câștigie și acum stă, incredibil, la mâna Islandei pentru a mai prinde barajul de calificare la Mondiale.

Min. 89: Centrare Bancu, Maxim reia cu câlcâiul din mijlocul careului, însă Olafsson reține după un plonjon spectaculos.

Min. 88: Hagi îl găsește liber în careu pe Maxim, care își dă însă cu stângul în dreptul, iar apoi reia slab, în brațele portarului.

Min. 87: Pușcaș îl înlocuiește pe Cicâldău.

Min. 85: Ianis Hagi șutează superb de la marginea careului mare, balonul lovește bara, se plimbă prin fața porții și iese în aut.

Min. 77: Maxim intră în locul lui Florin Tănase.

Min. 68: Triplă schimbare în naționala României. Au ieșit Toșca, Alibec și Stanciu, au intrat Bancu, Andrei Ivan și Moruțan.

Min. 60: Florin Niță este aproape de o gafă monumentală. La o pasă trimisă înapoi, degajează direct în capul unui adversar, însă din fericire mingea nu prinde cadrul porții.

Min. 57: Gudjohnsen reia periculos cu capul, Ianis Hagi respinge de pe linia porții.

Min. 53: Un exterior incredibil al lui Ianis Hagi îl lasă singur pe Alibec cu portarul islandez, însă atacantul „tricolorilor” reia slab.

Min. 52: Tănase îi trimite excelent în careu lui Stanciu, aflat în poziție ideală de șut, dar mijlocașul nostru preferă o pasă în lateral la Ianis Hagi, centrarea acestuia ajunge în cele din urmă la Răzvan Marin, care șutează apoi în blocaj.

Min. 42: Cursă superbă de peste 50 de metri a lui Alibec, atacantul naționalei pătrunde în careu, însă intră puțin în unghi, iar șutul său este respins de portarul Olafsson.

Min. 40: Șutul lui Albert Gudmundsson trece puțin pe lângă poartă.

Min. 38: Fază spectaculoasă a „tricolorilor”, finalizată de Răzvan Marin cu un șut din careu, însă portarul islandez reușește să rețină.

Min. 31: Ianis Hagi execută perfect un corner pe 6 metri, mingea este reluată spre poartă, însă un fundaș islandez respinge în ultimă instanță.

Min. 22: Corner bătut de Stanciu la colțul scurt, Tănase deviază pînă la Toșca, dar reluarea acestuia cu capul, pe spate, din 2 metri trece peste poartă.

Min. 18: Stanciu șutează cu stângul, din întoarcere, de la 20 de metri, dar Olafsson reține cu siguranță.

Min. 15: Accidentat, Skulason este înlocuit de Thorarinsson.

Min. 12: Corner pentru oaspeți, B. Bjarnason rămâne nemarcat pe 6 metri, însă reia cu latul peste poarta lui Niță.

Min. 11: Șutul lui Stanciu de la peste 30 de metri trece mult peste poarta lui Olafsson.

Min. 10: Început echilibrat de meci, fără nicio ocazie de gol la vreuna dintre cele două porți.

Min. 1: A început partida.

11-11-2021
18:22

Echipele de start la România - Islanda

  • România: Fl. Niță – Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Toșca – Cicâldău, Marin, Stanciu – Hagi, Alibec, Fl. Tănase. Rezerve: Vlad, Aioani – Manea, Pușcaș, Maxim, Bancu, Burcă, Nedelcu, Ad. Rus, Man, Moruțan, Ivan. Selecționer: Mirel Rădoi 
  • Islanda: E. Olafsson – Sampsted, I. Bjarnason, Gretarsson, Skulason – Johannesson, B. Bjarnason, Thordarson – Gudmundsson, S. Gudjohnsen, Thorsteinsson. Rezerve: Runarsson, Gunnarsson – Saevarsson, Thorarinsson, Thrandarson, I. Olafsson, Leifsson, Baldursson, Ellertsson, Helgason, Traustason, A. Gudjohnsen. Selecționer: Arnar Vidarsson 

Meciul România – Islanda are loc joi, 11 noiembrie, cu începere de la ora 21:45, în cadrul etapei a 9-a, penultima, a preliminariilor CM 2022 zona europeană grupa J. „Tricolorii” au nevoie obligatoriu de victorie pentru a păstra locul 2, după deja calificata Germania, înaintea ultimei runde, când vom juca în Liechtenstein.

Unde se joacă meciul România – Islanda

Confruntarea România – Islanda se dispută joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, în etapa a 9-a din preliminariile CM 2022, grupa J, pe stadionul Steaua din Capitală, fiind al doilea meci oficial interțări găzduit de noua arenă din Ghencea, după cel cu Armenia. Din păcate, nici măcar faptul că acesta este un joc de importanță crucială pentru „tricolori” nu a avut ecou pentru autoritățile sanitare și membrii Guvernului, deși FRF pregătise să pună în vânzare 14.000 de bilete numai pentru spectatorii cu certificat verde.

ADVERTISEMENT

Astfel că un asemenea eveniment, la care și jucătorii au recunoscut că aveau mare nevoie de energia tribunelor, se va desfășura cu porțile închise și această situație ar putea avea, din păcate, urmări neplăcute pentru mentalul tricolorilor.

Cine transmite la TV partida România – Islanda

Partida România – Islanda se joacă joi, 11 noiembrie, de la ora 21:45, pe stadionul Steaua, în etapa a 9-a din grupa J a preliminariilor CM 2022, zona europeană și va fi transmisă în direct pe micile ecrane în exclusivitate de postul PRO TV. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București, după o zi de miercuri ploioasă, vremea s-a îndreptat, dar este rece și chiar dacă perspectivele de precipitații sunt foarte reduse, la ora jocului temperatura va fi în jur de 1, maxim 2 grade. Acest meci vital pentru noi a fost încredințat de FIFA unei brigăzi de arbitri din Rusia, cu experimentatul Serghei Karasev la centru, arbitru cu care „tricolorii” au amintiri plăcute.

Ce jucători lipsesc în întâlnirea România – Islanda

Față de alte meciuri din campania preliminară, la care Mirel Rădoi a avut absenți destui de mulți, la partida cu Islanda situația este incomparabil mai bună. Era deja out de multă vreme Florinel Coman de la FCSB și s-a adăugat pe scurta listă Alex Mitriță, jucătorul din atacul lui PAOK Salonic, suferind de o problemă musculară. Lipsește și Valentin Mihăilă, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, motiv pentru care nici nu a mai fost convocat.

ADVERTISEMENT

Incomparabil, mai numeroase sunt problemele omologului islandez al lui Mirel Rădoi, selecționerul Arnar Vidarsson, căruia îi lipsesc șapte jucători importanți, în frunte cu căpitanul Sigurdsson, încă anchetat în Anglia sub acuzație de pedofilie.

Echipele probabile la România – Islanda

  • România: Niță – Rațiu, Chricheș, Nedelcearu, Bancu – Cicâldău, R. Marin, Stanciu – I. Hagi, Pușcaș, Fl. Tănase. Selecționer: Mirel Rădoi
  • Islanda: Olafsson – Saevarsson, I. Bjarnason, Gretarsson, Skulason – B. Bjarnasson, Baldursson, Helgason – Gudmundsson, Kjartansson, Thorsteinsson. Selecționer: Arnar Vidarsson
ADVERTISEMENT

Singurul semn de întrebare este în atac

Înaintea acestui meci, România se află pe locul 2 în grupa J, cu Germania deja calificată la turneul final al CM din Qatar. În urma noastră se află Macedonia de Nord și Armenia, ambele la un singur punct distanță, care se vor întâlni în meci direct, la Erevan, în Armenia, de la ora 19:00.

Pentru a fi siguri de calificare tricolorii trebuie să câștige ambele jocuri rămase, acesta și în Liechtenstein, motiv pentru care Mirel Rădoi trebuie să joace ofensiv. Cum Mitriță e accidentat, iar Mihăila suspendat, motiv pentru care nu a fost chemat, selecționerul va trebui să aleagă în atac, alături de Ianis Hagi și Pușcaș pe unul dintre Florin Tănase sau Andrei Ivan.

Cote la pariuri pentru jocul România – Islanda

Casele de pariuri au reacționat firesc în funcție de importanța partidei pentru cele două echipe. Astfel naționala României este favorită la o cotă de 1,55, 1,40 pentru cei care vor să joace cunoscuta variantă PSF adică pauză sau final, ieșindu-le pronosticul dacă ai noștri nu bat, dar conduc după prima repriză. Islanda are cotă 5,40 pentru a detona o bombă care nu îi folosește.

Nu este pentru prima oară când insularii vin la București. Au făcut-o numai în meci oficial în 1997, în preliminariile CM, pe care le-am câștigat cu un punctaj record și fără eșec. A fost atunci 4-0 și acasă și la ei. Însă anul trecut, în octombrie, când aveam mari speranțe că putem învinge, am pierdut cu 2-1 la Reykjavik barajul pentru calificarea la EURO 2020.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,54 este cota pentru „sub 2 goluri” la meciul România – Islanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT