Fotbal international

Florin Andone ar fi vrut să bată penalty-ul. Ce i-a răspuns Budescu

Cu doar un singur gol marcat în 18 selecţii la echipa naţională, atacantul formaţiei spaniole Deportivo La Coruna, Florin Andone, îşi doreşte din tot sufletul să înscrie, pentru a se...
06.10.2017 | 09:54
Florin Andone ar fi vrut sa bata penaltyul Ce ia raspuns Budescu
ADVERTISEMENT

Cu doar un singur gol marcat în 18 selecţii la echipa naţională, atacantul formaţiei spaniole Deportivo La Coruna, Florin Andone, îşi doreşte din tot sufletul să înscrie, pentru a se descătuşa, aşa cum a făcut şi în ultimele sezoane în “La Liga”. Cel mai bun prilej pentru vârful de atac al naţionalei era în meciul România – Kazahstan 3-1, la faza penalty-ului obţinut de Budescu, mai ales că, în fotbal, există o lege nescrisă conform căreia cine obţine lovitura de pedeapsă nu o execută.

Din păcate pentru Andone, foamea de goluri a lui Constantin Budescu a fost mult prea mare, acesta dorind să-şi marcheze cât mai serios revenirea la echipa naţională. Fotbalistul de la FCSB a deschis scorul, în partida România – Kazahstan 3-1, după o fază lucrată de unul singur, în care s-a distrat cu defensiva adversă şi şi-a desăvârşit opera cu un alt gol, marcat din penalty-ul amintit, obţinut tot de el. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Budescu a înscris o dublă în România – Kazahstan 3-1

Înaintea executării loviturii de pedeapsă, Budescu a avut o scurtă discuţie cu Florin Andone, care se apropiase de “punctul cu var”. Atacantul lui Deportivo La Coruna a cedat repede, iar jucătorul de la FCSB a transformat cu siguranţă. S-a decis repetarea loviturii, pentru că mai mulţi jucători intraseră în suprafaţa de pedeapsă, iar Budescu a schimbat colţul şi a marcat din nou…

“Mi-a spus că vrea să execute el şi i-am răspuns că bat eu ca să termin faza, că eu scosesem penalty-ul”, a explicat Budescu, la finalul partidei, referindu-se la episodul respectiv, în urma cărui scorul a devenit 2-0. Cu cele două goluri marcate în meciul cu Kazahstan, Constantin Budescu a ajuns la 4 reuşite în tricoul naţionalei. Jucătorul de 28 de ani a mai înscris o “dublă”, în meciul decisiv pentru calificarea la Euro 2016, câştigat cu 3-0 în Insulele Feroe. În ceea ce-l priveşte pe Florin Andone, atacantul de 24 de ani rămâne cu un singur gol pentru România, cel prin a egalat la Bologna contra Italiei, în remiza 2-2 din noiembrie 2015.

ADVERTISEMENT