Fotbal intern

Ce bilanţ! Lewandowski a dat cu patru goluri mai mult ca România!

Naţionala României a reuşit împotriva Kazahstanului să macheze pentru prima oară trei goluri într-un meci pe teren propriu în această campanie de calificare. Cu dubla lui Budescu şi golul...
06.10.2017 | 14:24
Ce bilant Lewandowski a dat cu patru goluri mai mult ca Romania

Naţionala României a reuşit împotriva Kazahstanului să macheze pentru prima oară trei goluri într-un meci pe teren propriu în această campanie de calificare. Cu dubla lui Budescu şi golul lui Keşeru, tricolorii au ajuns la cifra 11 în dreptul golurilor marcate în grupa E, în cinci partide. E foarte puţin, nu doar dacă ne uităm la alte echipe din grupă, ci chiar la alţi jucători!

Spre exemplu, Robert Lewandowski. Golgheterul Poloniei are o rată impresionantă de goluri în aceste preliminarii şi a marcat de 15 ori până acum, adică patru mai multe decât întreaga naţionala română! Când Lewa nu a marcat, nu a făcut-o nici naţionala Poloniei! Starul de la Bayern Munchen a reuşit să înscrie cinci goluri doar lui Tătăruşanu: două la Bucureşti şi trei la Varşovia. Le-a mai dat patru armenilor (unul acasă şi trei la Erevan), două Kazahstanului (unul la Astana şi unul acasă), trei danezilor (la Varşovia) şi unul cu Muntenegru (acasă).Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

După România – Kazahstan 3-1, încă suntem departe de Lewandowski

Singurul meci în care atacantul naţionalei Poloniei nu a reuşit să înscrie a fost deplasarea de la Copenhaga, când danezii s-au impus cu un clar 4-0. Şi danezii au un super-golgheter în aceste preliminarii, în persoana, culmea, a unui mijlocaş. Christian Eriksen, starul de la Tottenham Hotspur, a marcat de 7 ori în această grupă de calificare. La naţionala României, golurile au fost marcate de Budescu, Adi Popa şi Bogdan Stancu (câte două), Maxim, Răzvan Marin, Chipciu, Keşeru şi Stanciu (câte un gol).

Naţionala României se află pe poziţia a patra în clasamentul grupei de calificare. Polonia este liderul grupei şi are nevoie doar de un egal în ultima partidă pentru a-şi securiza primul loc. Pe locul secund se află Danemarca, scandinavii având şansa să urce doar dacă bat România iar Polonia pierde acasă cu Muntenegru. Ex-iugoslavii ocupă locul 3, iar singura lor şansă este pur teortică de a prinde locul secund: România să bată Danemarca, iar ei să bată în Polonia.

A devenit golgheterul all-time al Poloniei

Cu ocazia partidei cu Armenia, câştigată cu 6-1 la Erevan de formaţia alb-roşie, Robert Lewandowski a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei poloneze. Atacantul de la Bayern Munchen a marcat golurile cu numărul 48,49 şi 50 din cariera sa la echipa naţională, depăşindu-l cu această ocazie pe deţinătorul recordului, Wlodzimierz Lubanski. Acesta a evoluat pentru “leşi” în perioada 1968-1980 şi marcase 48 de goluri.

Lubanski are totuşi o rată mai bună de goluri, reuşitele sale fiind în 75 de selecţii. Spre comparaţie, Lewandowski i-a bătut recordul la cea de-a 90-a selecţie. Lewandowski are 29 de ani şi a evoluat în carieră pentru Znicz Pruskow, Lech Poznan, Borussia Dortmund şi Bayern.  Recordul la echipa naţională a României este de 35 de goluri şi este deţinut la egalitate de Gheorghe Hagi şi de Adrian Mutu.