Fotbal intern

Daum are ce să regrete! Budescu, meci de senzaţie: “Pentru Contra”

UPDATE, ora 00:00 / Constantin Budescu a ţinut să precizeze că el şi colegii săi au jucat în partida de la Ploieşti, 3-1 contra Kazahstanului, şi pentru noul selecţioner, Cosmin Contra, aflat...
06.10.2017 | 00:08
Daum are ce sa regrete Budescu meci de senzatie Pentru Contra

UPDATE, ora 00:00 / Constantin Budescu a ţinut să precizeze că el şi colegii săi au jucat în partida de la Ploieşti, 3-1 contra Kazahstanului, şi pentru noul selecţioner, Cosmin Contra, aflat la debut.

“Mă bucur că am marcat, dar cel mai mult mă bucur că am obţinut o victorie. Nu am jucat să demonstrez nimic nimănui. De câte ori vin la naţională eu mă bucur de fotbal. La penalty mi-a cerut şi Andone mingea, dar am vrut să execut eu ca să termin faza după ce am început-o.

Mereu m-am simţit bine aici la Ploieşti. Mă bucur că cei de aici m-au aplaudat. Am avut foarte mulţi prieteni în tribune. Putem spune că e un nou început. E o atmosferă bună cu domnul Contra, a venit cu un plus. Ne bucurăm că am putut să-i oferim o victorie la debut, am jucat şi pentru el. Mergem cu Danemarca să câştigăm, deşi calificarea e jucată”.

Ignorat în mandatul lui Cristoph Daum, Constantin Budescu a făcut o repriză magică la Ploieşti, contra Kazahstanului. România conduce cu 2-0 după prima repriză, după o “dublă” reuşită de fotbalistul celor de la FCSB.

După 30 de minute în care România a fost periculoasă doar prin Alex Chipciu, în două rânduri, Budescu a dat tonul la spectacol. A reuşit o acţiune individuală de excepţie, în care şi-a ridiculizat doi adversari. Iar apoi a finalizat cu un şut la colţul lung, ajutat şi de portarul oaspeţilor, care a avut o intervenţie hilară. 1-0 în minutul 33. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

La următoarea fază, Budescu a preluat o minge la marginea careului şi a trecut în dribling de un adversar. Acesta l-a agăţat când deja intrase în careu, iar arbitrul a dictat penalty, fără nici o ezitare. “Budi” a transformat fără emoţii, după  ce a trimis portarul în altă direcţie. S-a dictat repetarea loviturii libere, pentru că mai mulţi “tricolori” au intrat în careu. Budescu nu s-a pierdut cu firea nici la a doua execuţie şi a păcălit din nou portarul.

Reuşitele lui Budescu pun şi mai mult sub semnul întrebării deciziile pe care Daum le-a luat în mandatul său. Neamţul l-a ignorat în repetate rânduri pe Budescu, în ciuda faptului că fanii şi media îl cereau cu insistenţă la naţională.

Ultimul meci oficial jucat de el la naţională a fost chiar cel din Insulele Feroe, când a reuşit o dublă şi a asigurat calificarea la Euro 2016. Apoi a mai prins doar 45 de minute în amicalul cu Italia, scor 2-2. De precizat, între cele două “duble” ale lui Budescu, nici un alt jucător nu a mai reuşit această performanţă la naţionala României.

VEZI VIDEO CU GOLURILE MARCATE DE CONSTANTIN BUDESCU