Carousel hot news

Asta e echipa! Primii titulari ai lui Contra. Cu ei atacăm Kazahstan

Noul selecţioner al României, Cosmin Contra, va debuta pe banca tehnică a naţionalei cu ocazia partidei împotriva Kazahstanului, un joc cotat a priori mai uşor, în care va putea să...
Autor: George Heisu | 05.10.2017 | 13:04
Asta e echipa! Primii titulari ai lui Contra. Cu ei atacăm Kazahstan

Noul selecţioner al României, Cosmin Contra, va debuta pe banca tehnică a naţionalei cu ocazia partidei împotriva Kazahstanului, un joc cotat a priori mai uşor, în care va putea să implementeze primele idei de ordin tactic. FANATIK.RO a aflat primul unsprezece pe care îl va folosi fostul antrenor al lui Dinamo. “Guriţă” a gândit o echipă destul de ofensivă pentru jocul de joi seară, mergând pe un modul tactic care i-a adus mereu succes: 4-2-3-1.

Echipa pentru acest joc va fi următoarea: Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, D. Grigore, Ganea – Pintilii, R. Marin – Chipciu, Budescu, Grozav – Fl. Andone. Se remarcă revenirile lui Dragoş Grigore şi Constantin Budescu în prima reprezentativă, precum şi reapariţia, după jocul cu Armenia, în primul “11”, a campionului României de la Viitorul Constanţa, Cristian Ganea. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Contra mizează în România – Kazahstan pe cuplul sudat Chiricheş – Grigore

Dacă predecesorul Christoph Daum a încercat tot felul de variante pentru fundaşii naţionali, gen Săpunaru sau Toşca, “Guriţă” va merge pe clasic, folosind cuplul sudat în atâtea meciuri până acum Chiricheş – Dragoş Grigore. Fostul dinamovist şi-a revenit după o accidentare mai veche, şi promite o revenire în forţă, după ce a dezamăgit în actualele preliminarii în meciul cu Polonia, de pe teren propriu (0-3). Pe dreapta, aşa cum spune şi Gigi Becali la echipa de club, Romario Benzar e de neclintit, în timp ce ca fundaş stânga va fi folosit din nou Cristian Ganea, de la Viitorul Constanţa, aflat la a treia selecţie, la 25 de ani. Accidentarea lui Iasmin Latovlevici l-a pus puţin în încurcătură pe Contra, dar Ganea poate fi o soluţie, mai ales şi pentru profilul său ofensiv.

Revine Budescu, iese din “schemă” Stanciu

La capitolul închizători, noul selecţioner nici nu prea are multe soluţii, iar dacă Pintilii şi Răzvan Marin sunt valizi, e greu că vor mai putea fi scoşi de acolo, mai ales în condiţiile în care Nicuşor Stanciu nu a revenit la forma din zilele sale bune. Jucătorul FCSB va asigura spatele, în timp ce fotbalistul de la Standard Liege va ajuta linia de trei din faţa sa în ofensivă. Aici Chipciu îşi menţine rolul de titular incontestabil, în timp ce Budescu a preluat rolul de “play-maker” de la Băluţă, care a apărut în această poziţie în ultimul joc cu Daum pe bancă, cel cu Armenia (echipa de atunci a fost Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Toşca, Cr. Ganea – Pintilii, N. Stanciu – Chipciu, Băluţă, B. Stancu – Fl. Andone). Contra a mai avut o dilemă, dacă să-l folosească pe Stanciu sau pe Grozav în stânga, dar l-a ales pe… noul “decar”, de la Karabukspor, în condiţiile în care Bogdan Stancu e accidentat.

Ca vârf, “Guriţă” i-a acordat în continuare credit lui Florin Andone, de la care se tot aşteaptă golul descătuşării, iar Keşeru va fi prima soluţie în caz că lucrurile nu vor merge aşa cum Contra îşi doreşte.

Partida România – Kazahstan va avea loc joi, 5 octombrie, de la ora 21:45, şi va putea fi urmărită ONLINE în modul VIDEO, pe FANATIK.RO

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!