News

România, locul 16 în lume la rata vaccinării. Americanii, cele mai multe doze

24.01.2021 | 12:34
Romania locul 16 in lume la rata vaccinarii Americanii cele mai multe doze
ADVERTISEMENT

România ocupă locul 16 în lume la rata vaccinării. De altfel, într-un clasament în care se contabilizează toate dozele folosite până acum în 56 de țări, România pare a fi undeva la jumătate.

Peste 63 de milioane de doze de vaccin împotriva Covid-19 au fost administrate, în condițiile în care s-a ajuns la un ritm mediu de 3,21 milioane de doze pe zi.

ADVERTISEMENT

O treime dintre dozele de la nivel global au fost administrate în Statele Unite, 21,1 milioane de doze din 14 decembrie și până acum.

România, locul 16 la rata vaccinării

În ultimele 7 zile, americanii au avut un ritm mediu de 1,06 milioane de doze pe zi. Din punct de vedere al numărului total, Statele Unite sunt urmate de China care are aproximativ 15 milioane de doze și Marea Britanie, 6,3 mil. doze.

ADVERTISEMENT

În ce privește rata de vaccinare, Israelul a ajuns la 38 de doze administrate la 100 de locuitori, Emiratele Arabe Unite la 22 doze/100 locuitori, fiind urmate Seychelles, cu o rată de 17,5, însă în condițiile unei populații de sub 100.000 de locuitori.

Sunt probleme serioase în întreaga lume. Joe Biden nu a ezitat și a estimat că bilanţul epidemiei COVID-19 în Statele Unite probabil va depăşi 500.000 de morţi în februarie.

ADVERTISEMENT

Noul preşedinte american a apreciat, într-o intervenţie la Casa Albă, că actuala campanie de vaccinare din Statele Unite a fost un ”eşec amarnic până acum”. ”Lucrurile vor continua să se înreutăţească înainte să fie mai bine”, a apreciat Biden.

El a emis un decret prin care le cere călătorilor cu avionul să se plaseze în carantină la sosirea în Statele Unite. ”În măsura posibiilului”, aceşti pasageri este necesar să respecte directivele Centrelor de Controlul şi Prevenţia Bolilor (CDC) cu privire la călătoriile internaţionale, ”inclusiv perioadele recomandate de auto-plasare în carantină”.

ADVERTISEMENT

El cere agenţiilor americane prin decret să impună rapid purtarea măştii de protecţie în mijloacele de transport care asigură legături între statele americane.

ADVERTISEMENT