News

România, lovită de cel mai intens val de caniculă din această vară. Zonele unde va fi cel mai cald. Anunțul ANM

Finalul lunii iunie aduce, în România, cel mai intens val de caniculă din această vară. În unele zone, maximele se vor apropia de 38-39 de grade Celsius, anunță ANM.
27.06.2022 | 20:31
Romania lovita de cel mai intens val de canicula din aceasta vara Zonele unde va fi cel mai cald Anuntul ANM
Cel mai intens val de caniculă peste România. Prognoza ANM pentru 27 iunie - 10 iulie. Sursa foto: observatornews / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru intervalul 27 iunie – 10 iulie. În următoarele zile, în multe zone din ţară va fi caniculă, iar după data de 1 iulie, meteorologii anunţă și ploi de vară.

Cel mai intens val de caniculă peste România. Prognoza ANM pentru 27 iunie – 10 iulie

Conform datelor ANM, finalul lunii iunie este unul dominat de vreme călduroasă în majoritatea regiunilor. În zonele vestice, mercurul din termometre se va apropia de 38-39 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Cel mai cald va fi în Banat și Crișana, acolo unde se vor atinge frecvent maxime de 37-38 de grade.

Vreme caniculară va fi și în Muntenia, Oltenia și Moldova, acolo unde valorile termice vor atinge 36 de grade Celsius în următoarele zile.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește regimul de precipitații, abia după 1 iulie în nord și 5 iulie în sud, se anunță șanse mai mari de ploi și furtuni specifice sezonului cald.

Banat, zonă lovită cel mai sever de caniculă

Până în data de 1 iulie tendința vremii va fi de încălzire si va deveni caniculară, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va apropia de 38 de grade. Vor fi în creștere și minimele termice, iar media lor va tinde spre 20 de grade.

ADVERTISEMENT

În zilele care vor urma valorile termice vor fi, în general, în scădere, astfel că la finalul intervalului de prognoză media maximelor va ajunge să se situeze între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 14 și 16 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată după data de 1 iulie.

Vreme călduroasă în Crișana

Până în data de 1 iulie vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 37 de grade. Vor crește și minimele termice, a căror medie va urca în dimineața zilei de 2 iulie până spre 19…20 de grade.

ADVERTISEMENT

În zilele următoare valorile termice vor începe să scadă, astfel că la finalul intervalului de prognoză media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar a minimelor între 13 și 15 grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată începând cu data de 2 iulie.

Vremea în Transilvania

Până spre finalul primei săptămâni vremea se va încălzi, iar din data de 29 iunie va deveni local caniculară, cu o medie a maximelor termice pe întreaga regiune de 34…35 de grade. Va crește și media minimelor termice, ce se va situa între 13 și 16 grade.

În zilele care vor urma valorile termice vor scădea treptat, iar la finalul intervalului de prognoză maximele vor ajunge în medie să se situeze în jurul a 26 de grade, iar media minimelor va avea valori între 12 și 14 grade. Vor fi averse în fiecare zi, până la finalul lunii iunie, pe suprafețe mici, apoi pe arii mai extinse.

Prognoza ANM pentru Maramureș

Până în jurul datei de 1 iulie vremea se va încălzi, iar din 29 iulie, local, va fi și caniculă, cu o medie a maximelor termice, pe întreaga regiune, în jurul a 35 de grade. Media minimelor termice va urca de la 15 grade în prima zi, până la 17…18 grade în dimineața zilei de 2 iulie.

În zilele care vor urma valorile termice vor începe să scadă treptat, iar la finalul intervalului de prognoză media maximelor termice va ajunge să se situeze între 25 și 27 de grade, iar a minimelor între 12 și 14 grade. Din data de 1 iulie vor fi averse aproape zilnic.

Prognoza pentru două săptămâni în Muntenia

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 și 30 iunie, precum și în 5 și 6 iulie, când maximele termice vor atinge în medie, în întreaga regiune, valori între 34 și 36 de grade. Media minimelor termice va avea oscilații, în general, între 17 și 19 grade.

Pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare până spre finalul lunii iunie și din nou după data de 5 iulie.

Caniculă și în Oltenia

Vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în unele zile, pe arii mai extinse fiind în 29 și 30 iunie, precum și în 1 iulie și în jurul datei de 6 iulie, când maximele termice vor atinge în medie, în întreaga regiune, valori între 34 și 36 de grade.

Media minimelor termice va avea oscilații, în general, între 17 și 19 grade. Probabilitatea de apariție a averselor va fi mai ridicată în primele zile de prognoză, dar mai ales după data de 1 iulie.

Prognoza pentru Moldova

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului, local caniculară în unele zile, dar mai ales în 29 și 30 iunie, când media maximelor termice pe întreaga regiune va fi de 35…36 de grade.

Ridicate vor fi și minimele termice, iar cele mai mari medii ale lor se vor atinge între 30 iunie și 3 iulie, când se vor situa între 8 și 20 de grade. Pe alocuri vor fi posibile averse aproape în fiecare zi.

Prognoza ANM în Dobrogea

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, iar valorile termice nu vor avea variații semnificative de-a lungul intervalului de prognoză. În general, media maximelor de temperatură va oscila între 28 și 30 de grade, iar a minimelor între 19 și 21 de grade.

Pe alocuri vor fi averse, cu o probabilitate mai mare în ultimele zile ale lunii iunie și din nou după data de 5 iulie.

Cum va fi vremea la munte

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. În general, media maximelor termice va avea valori între 19 și 23 de grade, iar a minimelor între 11 și 13 grade. Vor fi averse în fiecare zi, pe arii mai extinse după data de 1 iulie.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
UCRAINA vrea să BOMBARDEZE RUSIA! Răsturnare de situație în RĂZBOI
UCRAINA vrea să BOMBARDEZE RUSIA! Răsturnare de situație în RĂZBOI
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
Alimentele care te îngrașă în timp record. De evitat cât mai mult!
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”