ADVERTISEMENT
News

România, lovită de noi manifestări meteo violente. Cod galben de furtuni, vijelii și grindină de la ANM. Codul roşu rămâne în vigoare!

Potrivit ANM, România va fi lovită de noi manifestări meteo violente. A fost emis un cod galben de vijelii și grindină pentru mai multe zone. Codul roșu rămâne în vigoare.
Autor: Adrian Baciu | 24.06.2021 | 10:16
România, lovită de noi manifestări meteo violente. Cod galben de furtuni, vijelii și grindină de la ANM. Codul roşu rămâne în vigoare!
România, lovită de noi manifestări meteo violente. Cod galben de vijelii și grindină de la ANM. Sursa foto: hepta.ro

Specialiștii de la ANM anunță noi manifestări meteo violente în România. Urmează ore cu ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină.

ADVERTISEMENT

România, lovită de noi manifestări violente meteo. Cod galben de vijelii și grindină de la ANM

Joi, 24 iunie, între orele 12.00 și 23.00, local în zonele de munte, Dobrogea, Moldova și Muntenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Meteorologii anunță că, în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25….40 l/mp.

ADVERTISEMENT

ANM face specificarea că, după orele serii, astfel de fenomene vor fi și în regiunile vestice și centrale.

ANM menține avertizările cod roșu și cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie anunță că avertizările de miercuri, de cod roșu și cod portocaliu de caniculă rămân în vigoare.

ADVERTISEMENT

Astfel, joi și vineri (24 și 25 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei.

Acestea vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade, iar în nord-vest între 35 și 38 de grade. În cursul nopții valorile termice nu vor coborî, în general, sub 20…24 de grade.

ADVERTISEMENT

În același interval este valabil și un cod portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat pentru județe din Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei.

În sud-vestul și centrul țării, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfort termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade în Oltenia și între 35…37 de grade în cea mai mare parte a Transilvaniei. Valorile nocturne nu vor coborî, în general, sub 20…22 de grade.

ADVERTISEMENT

De asemenea, conform ANM, în zilele de joi și vineri (24 și 25 iunie) valul de căldură va cuprinde și restul zonelor. Disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În Muntenia, Dobrogea, Moldova și estul Transilvaniei maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nu vor coborî sub 20 de grade. Pentru aceste zone a fost emis cod galben.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!