News

România, lovită de primul val de caniculă! Temperaturi ridicate în perioada 10 iunie – 8 iulie

07.06.2019 | 15:36
Romania lovita de primul val de canicula Temperaturi ridicate in perioada 10 iunie  8 iulie

Meteorologii au anunțat că țara noastră va fi lovită de primul val de caniculă în perioada 10 iunie – 8 iulie. Așadar, în această perioadă în România se vor înregistra temperaturi care vor urca până la 32 – 33 de grade Celsius.

Canicula va pune stăpânire pe țara noastră începând de săptămâna viitoare

ANM a schimbat total radical prognoza meteo pentru perioada următoare. După ce a plouat săptămâni întregi, a căzut grindina și inundațiile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară, se pare că va răsări și soarele și canicula va pune stăpânire pe România.

Meteorologii au anunțat că începând de luni, 10 iunie țara noastră va fi străbătută de primul val de caniculă. Temperaturile vor urca până la 32 – 33 de grade Celsius. Agenția Națională de Meteorologie a anunțat că va fi cald în majoritatea zonelor țării. Canicula va ține până pe 8 iulie. În plus, în perioada 17 – 24 iunie, se vor înregistra temperaturi apropiate de valorile normale ale acestei perioade, în toate regiunile țării.

Totodată, cantitățile de precipitații se vor semnala în regiunile centrale, sudice și de nord-est ale țării. În intervalul 24 iunie – 1 iulie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă din an. Și în perioada 1 – 8 iulie valorile termice vor fi specifice acestei perioade, în toate regiunile țării. Regimul pluviometric în această perioadă va fi apropiat de normal, pe întregul teritoriu al țării noastre. Din păcate, din 14 iunie vremea se răcește și ploile revin din nou pe teritoriul țării noastre.

Din 14 iunie vreme se răcește din nou și vin ploile
Canccula se va instala în țara noastră începând de luni, 10 iunie
Sursa foto: libertatea.ro

Ce facem în timpul caniculei și cum ne îmbrăcăm

Cel mai important lucru pe timpul verii și mai ales, în zilele călduroase este hidratarea. În zilele caniculare este foarte important să nu stați în aer liber la orele de vârf. Încercați să gătiți în primele ore ale dimineții când temperaturile exterioare nu sunt atât de ridicate. Totodată, eviți mâncarea caldă și grea, grăsimile, carnea sau sarea în exces. Mâncați mai multe salate, supe reci, fructe și legume sau iaurturi.

Perioada ideală de plajă este în intervalul 9:00 – 11:00 și 17:00 – 20:00. În rest, încercați să nu vă expuneți prea mult la soare. Purtați ochelari de soare cu lentile ce asigură protecția UVA – UVB și haine care lasă pielea să respire, lejere și răcoroase și care nu vă acoperă mult corpul. De preferat să folosiți culori deschise. Foarte importantă este și pălăria de paie sau bumbac.