News

România, lovită de un ciclon. Se anunță furtuni violente, dar și temperaturi caniculare

06.09.2019 | 08:42
Temperaturile pe plus nu aduc numai vești bune. Sursa foto - facebook

România a intrat în lunile de toamnă, unele care se anunță călduroase. Aici se opresc veștile bune pentru că tara noastră ar putea fi lovită în curând de un ciclon. Astfel, deși în urmă cu doar câteva zile, temperaturile au scăzut şi cu 10 grade, temperaturile vor crește din nou. În următoarea perioadă vom avea parte de vreme frumoasă, însă nu sunt excluse furtunile violente, provocate de mase ciclonice.

România, lovită de un ciclon

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie la început de weekend cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi ploi de scurtă durată în zona de munte şi, posibil, în sud-estul extrem al ţării, iar noaptea în regiunile vestice. Nici de vânt nu putem discuta prea mult, acesta fiind slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade in nordul Moldovei şi in estul Transilvaniei.

În Lunca Dunării se ajunge la 31 de grade, pentru ca temperaturile minime să fie cuprinse între 8 şi 20 de grade, mai coborâte, spre 4…5 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor fi condiţii de ceaţă. Sâmbătă, vremea va fi caldă, cu precădere în sudul şi sud-estul ţării. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde pe arii restrânse vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Banat şi, de scurtă durată, în timpul ploilor.

România, lovită de un ciclon. Ciclon
Un ciclon s-ar putea abate peste România. Sursa foto – facebook

Se anunță furtuni violente, dar și temperaturi caniculare

Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 32 de grade, cu cele mai ridcate valori în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 9 şi 19 grade. Duminică, vremea va fi caldă, mai ales în sudul, sud-estul şi centrul ţării. Cerul va avea înnorări temporare în regiunile vestice, nordice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local vor fi averse, însoţite şi de descărcări electrice.

De remarcat că septembrie se anunţă extrem de călduroasă, dar cu furtuni. “În septembrie , temperaturile depăşesc 30 de grade. Precipitaţii luna septembrie – deficitară. Octombrie şi noiembrie – acelaşi semnal, temperaturi medii mai ridicate decât normalul”, a explicat Florinela Georgescu, director executiv al Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Specialiştii vin însă şi cu veşti proaste. În această toamnă revin furtunile de vară, îndeosebi în prima lună. “Este adevărat. Apa Mării Mediterane, Negre, Oceanul Atlantic – mai ridicată decât normal. Vor fi formaţiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vară. Ploaie cu caracter torenţial. Ploi scurte. Căderi de grindină”, a mai spus specialistul ANM.