News

România, lovită de un val de aer polar. Temperaturile vor coborî până la -20 de grade

Fenomenele severe de iarnă revin în forță în România. ANM anunță că un val de aer polar va ajunge deasupra țării noastre. Sunt prognozate minime de până la -20 de grade Celsius.
01.02.2023 | 20:59
Romania lovita de un val de aer polar Temperaturile vor cobori pana la 20 de grade
Un val de aer polar va ajunge în România. Zonele cu temperaturi de -17 ... -20 de grade. Sursa foto: hepta.ro / weather.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După un respiro de câteva zile, vremea severă de iarnă revine în țara noastră. Meteorologii anunță un val de aer polar care va aduce ger în majoritatea regiunilor.

Un val de aer polar va ajunge în România. Zonele cu temperaturi de -17 … -20 de grade

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo. Vremea se va schimba radical, iar temperaturile vor coborî sub pragul gerului.

ADVERTISEMENT

Nici valorile maxime nu vor fi prea ridicate. Acestea se vor încadra între -8 și 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni, dar și în nordul Moldovei.

Nopțile și diminețile vor fi cele mai greu de înfruntat. ANM anunță că temperaturile vor scădea semnificativ și minimele vor fi cuprinse între -17 și -7 grade, posibil spre -20 grade în depresiuni și la munte.

ADVERTISEMENT

Vor cădea și ninsori importante cantitativ, în special în vest, centru și nord. În restul țării, precipitațiile vor fi pe arii mai restrânse.

Foarte frig va fi și în Capitală. Nopțile și diminețile vor fi geroase. Vom avea temperaturi minime negative, cuprinse între -8 și -10 grade.

ADVERTISEMENT

Recent, directorul ANM, Elena Mateescu, a anunțat că în cea de-a doua săptămână a lunii februarie ne putem aștepta la valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.

”Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării.

ADVERTISEMENT

Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii”, a afirmat directorul ANM, la Antena 3.

Când se va ameliora vremea în România. Anunțul ANM

Vremea rece va ține mai multe zile în țara noastră. Specialiștii ANM spun că abia din a doua parte a lunii februarie, mai ales în partea de sud şi sud-vest, vor fi temperaturi ușor peste normă.

Din păcate pentru agricultori, ca de obicei, luna februarie vine cu un deficit de precipitații.

”Până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii”, a mai spus directorul ANM.

ADVERTISEMENT