Video

Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în emisiunea Fan România. “Se anunţă cumpărarea a milioane de teste, dar ţara nu are NICIUNUL!”

26.03.2020 | 23:10
Fostul ministru al Sanatatii Florian Bodog in emisiunea Fan Romania Se anunta cumpararea a milioane de teste dar tara nu are NICIUNUL
ADVERTISEMENT

Situaţia în care se află România, în contextul epidemiei de coronavirus, putea fi, dacă nu evitată, măcar preîntâmpinată corect, dacă politicienii din vârful ţării nu erau preocupaţi de alegerile anticipate. Nu există teste, nu există aparatură medicală, nu există materiale sanitare, nici de protecţie.

Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, a criticat lipsa testelor pentru coronavirus în emisiunea “Fan România”

Testarea medicilor din România împotriva coronavirusului, care sunt în prima linie în lupta cu virusul ucigaş nu se va face în curând, întrucât nu există teste.

ADVERTISEMENT

Declaraţia a fost făcută de Florian Bodog, fostul ministru al Sănătăţii în emisiunea lui Horia Ivanovici, Fan România.

Testarea cadrelor medicale nu se poate face, întrucât nu există testele necesare

Cadrele medicale, cele care luptă în prima linie cu coronavirusul nu pot fi testate pentru că România nu are teste împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Este obligatoriu să se facă testarea personalului medical. Când va începe nu se ştie. Nu se ştie pentru că nu există teste. au tot existat poveşti că vin 2 milioane de teste, căî vin 200 de mii de teste, că vin 20 de mii de teste. Până acum nu a ajuns în România niciun test. Astfel, va deveni o normalitate ca medicii care lucrează cu pacienţi infectaţi cu COVID-19 să fie infectaţi. Din acest moiv este necesar ca echipamentele de protecţie, corespunzătoare, să ajungă la medici cât mai repede“, a declarat Florian Bodog în emisiunea Fan România, realizată de Horia Ivanovici.

În cazul în care numărul de persoane infectate cu coronavirus din România va creşte, bolnavii vor putea fi ţinuţi în locuri speciale amenajate, dar nu vor putea fi îngrijiţi întrucît nu au cele necesare, paturi , apartură medical.

ADVERTISEMENT

Pacienţii vor putea fi ţinuţi şi în săli de sport, săli polivalente, în saloane de expoziţii, nu numai în corturi. Problema este cea vom pune în acele săli sau corturi, paturi…. Este necesară deblocarea de urgenţă a procedurii de achiziţie pentru aparatură medicală. Asta este problema“, a mai spus Florian Bodog.

Coronavirusul nu a fost luat în seamă de autorităţile din România, în ciuda avertismentelor OMS

Fostul ministru a mai declarat că România trebuie să fie cu un pas înaintea boli. “Am dat posibilitatea achiziţiilor de materiale sanitare şi de protecţie prin procedură de urgenşă, însă nu am dat prin ordonanţe militare şi achiziţionarea de aparate medicale, care se găsesc foarte greu, iar cei care vând aşa ceva vor banii în avans, pemtru că cererea este foarte mare“, a mai spus Florian Bodog.

ADVERTISEMENT

Spitalul din Suceava, care a fost închis din cauza coronavirusului este un spital foarte bine dotat din punct de vedere tehnic. “Spitalul este dotat, însă cu doctorii la limita de surpavieţuire. Acolo s-a produs o rupere a lanţului epidemiologic, o rupere a regulilor.

Ce m-a impresionat acolo este faptul că medicii oferă consultanţă telefonică pacienilor, lucru care dă dovadă de umanitate la cel mai înalt nivel.  Un medic bolnav continuă să-şi îngrijească pacienţii“, a mai spus Florian Bodog, adăugând că doctorii de la spitalul din Suceava sunt epuizaţi fizic şi psihic.

OMS a averizat încă din luna ianuarie, pe data de 20, toate ţările în privinţa pericolului cornavirusului, lucru neluat în seamă de către autorităţile din România.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus la acel moment că este o mică răceală, ca o gripă şi că nu trebuiesc luate măsuri speciale, asta în contextul în caer atât el, cât şi partidul pe care îl conduce de facto îşi doreau alegeri anticipate. Ăsta a fost motivul pentru care a fost pus sub preş ceea ce urmează să se întâmple în România, ca românii să nu ştie că toată atenţia trebuie îndreptată către starea de sănătate, către achziţia de aparatură, către achiziţia de medicamente, către achiziţia demateriale sanitare. Ei îşi doreau alegeri anticipate şi iată că acest lucru se întorc împotriva romînilor şi a noastră a tuturor”, a mai declarat Florian Bodog în emisiunea Fan România.

Emisiunea “Fan ROMÂNIA” se va difuza în fiecare seară, de la ora 8:18 PM, de duminică până vineri, dar va avea şi Ediţii Speciale, când evenimentele o impun.

Emisiunea “Fan România” este moderată de jurnalistul Horia Ivanovici.

 

ADVERTISEMENT