Fotbal intern

Un altfel de România – Macedonia de Nord! Cine sunt macedonenii care l-au eliminat pe Mourinho și îl amenință pe Stanciu în Europa

23.03.2021 | 12:21
Un altfel de Romania  Macedonia de Nord Cine sunt macedonenii care lau eliminat pe Mourinho si il ameninta pe Stanciu in Europa
ADVERTISEMENT

Echipa națională a Macedoniei de Nord are doi jucători calificați în sferturile de finală ale Europa League, spre deosebire de tricolori, care sunt reprezentați doar de Nicolae Stanciu. Ba mai mult, cei doi macedoneni care joacă la Dinamo Zagreb au eliminat-0 chiar pe Totthenham, echipa lui Jose Mourinho.

România – Macedonia de Nord este și un duel de la distanță al jucătorilor care reprezintă cele două naționale în sferturile de finală ale Europa League.

ADVERTISEMENT

Dacă Nicolae Stanciu a pus umărul la calificarea Slaviei Praga în fața lui Rangers, echipa lui Ianis Hagi, cu cele două goluri marcate, jucătorii macedoneni ai lui Dinamo Zagreb i-au ajutat pe croați să întoarcă soarta calificării împotriva lui Totteham, după ce în tur a fost 2-0 pentru englezi.

România – Macedonia de Nord 1-2 în Europa League. Cine sunt jucătorii macedoneni care l-au umilit pe Jose Mourinho

Deși Nicolae Stanciu este în mare formă după ce a înscris două goluri superbe din lovitură liberă împotriva lui Glasgow Rangers, Macedonia de Nord are și ea cu ce să se laude. Fundașul dreapta, Stefan Ristovski, și căpitanul lui Dinamo Zagreb, Arijan Ademi, au detonat bomba la returul din Croația împotriva lui Tottenham și i-au eliminat pe englezi din Europa League, ambii fiind titulari în dubla manșă.

ADVERTISEMENT

Astfel, fundașul dreapta de 29 de ani cu 58 de meciuri (2 goluri) și mijlocașul de 29 de ani cu 18 partide (3 goluri) la echipa națională a Macedoniei de Nord vin cu un moral excelent la lot înaintea partide de debut în preliminariile Campionatul Mondial din Qatar cu România, iar ambii au fost jucători de bază ai selecționerului Igor Angelovski, cu care a reușit calificarea surprinzătoare la Campionatul European.

Stefan Ristovski are șase meciuri în acest sezon pentru Dinamo Zagreb, unde a jucat patru partide ca titular în Europa League și este evaluat la trei milioane de euro. La națională, a fost căpitan împotriva Armeniei în precendenta campanie, iar cel mai important gol la națională a fost cel cu Spania, din 2017, când a marcat un gol fabulos. Arijan Ademi, evaluat la 6,5 milioane de euro are 30 de meciuri în care a reușit patru goluri și cinci assist-uri, fiind pe teren în meciul împotriva lui CFR Cluj, când croații s-au impus la penalty-uri cu 7-8.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu va mai întâlni un macedonean în Arsenal – Slavia Praga

Nicolae Stanciu nu va scapa de macedoneni nici în dubla manșă dintre Arsenal Londra și Slavia Praga, un adversar de coșmar pentru cehi. Golgheterul Slaviei în cupele europene ar putea să îl întâlnească între buturi pe Dejan Iliev, „gigantul” de 1,95 al tunarilor, care este însă portar de rezervă și nu a apucat să debuteze. Evaluat la doar 300.000 de euro, portarul de 26 de ani a fost adus de Arsenal încă din 2012, de la Belasica și a jucat pentru toate echipe de juniori ale londonezilor. Deși acum face parte din lotul echipei mari, Iliev nu are niciun meci la naționala Macedoniei de Nord.

Mario Camora și Andrei Burcă vor fi din nou față în față cu Arijan Ademi

Mario Camora și Andrei Burcă selecționați de Mirel Rădoi pentru dubla cu Macedonia de Nord și Germania, au amintiri neplăcute legate de Arijan Ademi, care a jucat 120 de minute în Gruia, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai croaților, care au eliminat-o pe campioana României din drumul spre grupele Champions League.

ADVERTISEMENT

Arijan Ademi însă nu este deloc „ușă de biserică” și a lipsit mai multe luni de la naționala Macedoniei de Nord, după ce a fost în mijlocul unui scandal de dopaj. Mijlocașul a fost suspendat după ce a fost prins dopat cu un steroid numit stanozolol, în urma meciului împotriva lui Arsenal din grupele UEFA Champions League, câștigat cu scorul de 2-1. Deși a primit o suspendare de patru ani, aceasta a fost redusă la doi ani de zile, după ce fotbalistul a dovedit că nu a trișat intenționat.

Așadar, dacă Nicolae Stanciu va reuși să o elimine pe Arsenal Londra, iar Dinamo Zagreb, echipa lui Ristovski și Ademi, va trece de Villarreal, duelul dintre cei trei s-ar putea repeta și la nivel de club.

  • 4.500.000 de euro e cota lui Nicolae Stanciu: 33 de meciuri la Slavia Praga (13 goluri și 6 assist-uri) și 42 de partide „sub tricolor”, unde a marcat 10 goluri
  • 6.500.000 de euro e cota Arijan Ademi: 30 de meciuri la Dinamo Zagreb și doar 18 la naționala Macedoniei de Nord, după ce a fost suspendat 2 ani
  • 3.000.000 de euro e cota lui Stefan Ristovski: 6 meciuri la Dinamo Zagreb și 58 la naționala Macedoniei de Nord

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,93 este cota pentru ”oaspeții nu marchează” la meciul România-Macedonia de Nord. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT