Sport

România – Macedonia de Nord 31-23, în etapa 3 la Euro de handbal feminin. Neagu ne-a dus în grupele principale. Primele reacții după calificare

Vezi aici România - Macedonia de Nord în format Live stream. Partida se dispută miercuri, 9 noiembrie, de la ora 19:00, în etapa 3 de la Euro de handbal feminin.
09.11.2022 | 20:29
Romania  Macedonia de Nord 3123 in etapa 3 la Euro de handbal feminin Neagu nea dus in grupele principale Primele reactii dupa calificare
Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a României în victoria cu Macedonia de Nord. foto: EHF
ADVERTISEMENT
09-11-2022
19:28

Crina Pintea, după victoria cu Macedonia de Nord: „Ne bucurăm de handbal”

Autoare a trei goluri în victoria României cu 31-23 contra Macedoniei de Nord, Crina Pintea era foarte bucuroasă la final pentru calificarea în grupele principale la Campionatul European de Handbal feminin.

„Suntem fericite că am ajuns aici. A fost o luptă grea de la început și până la final. Sunt foarte mândră de echipa mea. Avem o mulțime de probleme, suntem doar câteva dintre jucătoarele care puteau fi aici. Sigur va fi mai greu în grupele principale.

Ne dorim să jucăm mai bine. Cred că adversarele noastre se vor îndrepta către primele locuri, Țările de Jos, Franța. Ne bucurăm de handbal și ne dorim să învingem de fiecare dată. Suporterii noștri sunt fantastici. Le mulțumim că de fiecare dată sunt alături de noi. Îi simțim ca pe al optulea jucător de pe teren”, a declarat Crina Pintea imediat după fluierul de final al partidei.

09-11-2022
18:39

România s-a calificat în grupele principale la CE de handbal feminin

Naționala de handbal feminin a României a învins Macedonia de Nord cu 31-23 și s-a calificat în grupele principale la Campionatul European.

Din păcate, „tricolorele” vor intra acolo cu 0 puncte, deoarece au pierdut primele două partide cu Olanda și Franța. Adversare ne vor fi echipele care se vor califica din Grupa D, iar primul joc va fi vineri, 11 noiembrie, împotriva ocupantei locului 2.

09-11-2022
16:59

România - Macedonia de Nord 31-23

Min. 60: 31-23! Victorie pentru România grație prestației excelente a Cristinei Neagu. Am avut ceva emoții în prima repriză, dar în partea secundă diferența de valoare și-a spus cuvântul.

Min. 54: 27-20! Al zecelea gol pentru Cristina Neagu. Suntem ca și calificate în grupele principale.

Min. 48: 24-18! În sfârșit, marchează și Crina Pintea. Ne ducem la 6 goluri, doar o catastrofă ne mai poate lua calificarea.

Min. 47: 23-18! Ne-am distanțat la 5 goluri, calificarea în grupele principale pare deja asigurată.

Min. 35: 19-15! Avans de patru goluri, oarecum liniștitor în perspectiva calificării.

Min. 35: 15-12! Din nou marchează Cristina Neagu.

Min. 32: 14-12! Înscrie Sonia Seraficeanu.

Min. 31: 13-12! România începe repriza secundă în atac, dar Crina Pintea ratează din nou.

Min. 30: 13-12! După o evoluție slabă, mai ales în apărare, dar și cu multe erori pe faza de atac, România intră la cabine cu un avantaj de doar un gol. Avem emoții mari pentru calificarea în faza principală a grupelor.

Min. 26: 12-11! Primim două goluri consecutive și gluma se îngroașă.

Min. 24: 12-9! Moment delicat pentru „tricolore”, care au dublă inferioritate numerică.

Min. 22: 11-8! Pentru prima oară în acest meci reușim să ne desprindem la trei goluri.

Min. 18: 9-8! Un nou gol Neagu, dar nu e de ajuns. Apărarea noastră cedează la fiecare atac al gazdelor.

Min. 15: 6-5! Neague înscrie de ka 7 metri. E cea mai bună marcatoare a noastră, cu 4 reușite până acum.

Min. 14: 5-5! „Tricolorele” evoluează slab, mai ales pe faza de atac și nu reușesc să se desprindă pe tabelă.

Min. 8: 3-1! Început slab pentru ambele echipe, marcat de o sumedenie de ratări.

Min. 3: 1-0! Cristina Neagu înscrie primul gol al partidei.

Min. 2: 0-0! Dabevska s-a accidentat și se pare că nu mai poate continua partida.

Min. 1: 0-0! A început partida.

Meciul România – Macedonia de Nord are loc miercuri, 9 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, în etapa a 3-a din grupa C a turneului final al CE de handbal feminin, competiție organizată în perioada 4-20 noiembrie în trei țări: Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. Așadar jucăm împotriva reprezentativei uneia dintre cele trei gazdă meciul decisiv pentru accederea în grupa principală B, acolo unde vor fi primele trei clasate din grupa C și din grupa D. Ambele echipe nu au nici un punct după primele două etape.

Unde se joacă meciul România – Macedonia de Nord

Confruntarea România – Macedonia de Nord se desfășoară miercuri, 9 noiembrie, de la ora 19:00, în aceeași locație unde au loc toate partidele programate la turneul final al CE de handbal feminin în grupa C, adicâ în capitala Macedoniei de Nord, mai precis complexul sportiv Boris Trajkovski din Skopje. Aici au evoluat tricolorele în cele două jocuri anterioare, cu Țările de Jos și cu Franța.

ADVERTISEMENT

Va fi o sală plină la meciul cu naționala țării gazdă pentru câ este o partidă decisivă pentru calificarea în grupa principală B, chiar dacă învingătoarea va merge mai departe cu 0 puncte, pentru câ ambele echipe au pierdut jocurile cu Franța și cu Țările de Jos. Vor fi și suporteri români, așa cum a fost și la primele două meciuri, dar e clar că de această dată ei vor fi dominați clar numeric și ca atmosferă de localnici. De reținut că partida va fi arbitrată de un cuplu din Serbia, ceea ce este cam anormal, ținând cont că Serbia și Macedonia de Nord au făcut parte din fosta Iugoslavie.

Cine transmite la TV partida România – Macedonia de Nord

Partida România – Macedonia de Nord se joacă miercuri, 9 noiembrie, de la ora 19:00, în complexul sportiv Boris Trajkovski din Skopje, capitala Macedoniei de Nord, în etapa 3 din grupa C a turneului final la handbal feminin și va fi televizată pe canalele Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Tricolorele au făcut un prim joc aproape de foarte bun cu Țările de Jos, campioana mondială din 2019, cedând la un singur gol dar a doua apariție a fost un coșmar, pentru că Franța le-a distrus la un scor care nu mai necesită nici un fel de comentariu, 21-35. Fetele pregătite de Florentin Pera promit fanilor că alta va fi evoluția din meciul decisiv cu Macedonia de Nord și că vor obține prima victorie la EURO și calificarea în grupa principală B.

Ce jucătoare lipsesc din întâlnirea România – Macedonia de Nord

Selecționerul Florentin Pera are dubii doar în privința pivotului Lorena Ostase, care nu a putut evolua în primele două partide, ca urmare a faptului că în meciul amical cu Ungaria, jucat înainte de startul turneului final aceasta s-a accidentat, suferind o fractură a unui deget la mână și devenind astfel indisponibilă.

ADVERTISEMENT

Acum medicii lotului nostru depun toate eforturile ca pivotul echipei naționale să poată totuși evolua având o atelă la degetul cu pricina. România a utilizat-o doar pe Crina Pintea în primele două partide pe acest post deosebit de solicitant fizic, în lupta permanentă corp la corp cu apărătoarele adverse pe semicerc.

Cote la pariuri la jocul România – Macedonia de Nord

Deși naționala României a fost pur și simplu pulverizată de Franța fetele lui Florentin Pera sunt imens considerate favorite în acest meci decisi, având realmente cote simbolice pentru victorie, variind între 1,05 și 1,10, în funcție de agenții. Egalul atinge cote nemaintâlnite, 17,00 iar victoria gazdelor e cotată cu 11,50.

ADVERTISEMENT

Acesta este primul meci direct la nivel de turneu final de CE, până acum mai având loc alte trei partide la nivel de competiție mondială. Succesele au fost de fiecare dată extrem de clare în favoarea tricoloarelor, pentru că handbalul feminin în această țară este foarte departe de cel masculin. Cea mai mică diferență de scor a fost de șapte goluri în 2005 și cea mai clară în 2021, 15 goluri.

ADVERTISEMENT