Fotbal intern

România – Macedonia de Nord 3-2 în preliminariile CM 2022. Prima victorie a lui Rădoi, acasă, într-un meci oficial

25.03.2021 | 23:48
Romania  Macedonia de Nord 32 in preliminariile CM 2022 Prima victorie a lui Radoi acasa intrun meci oficial
ADVERTISEMENT

România – Macedonia 3-2. „Tricolorii” s-au jucat cu inimile fanilor în meciul de debut din preliminariile lui CM 2022. Deși a condus cu 2-0 până în minutul 84, naționala lui Rădoi s-a văzut egalată într-un singur minut. Salvarea a venit însă de la Hagi, care a dat lovitura de grație în minutul 86. Ca urmare a acestui rezultat, România e pe locul 2 în grupa J, la egalitate de puncte cu Germania și Armenia.

România – Macedonia de Nord 3-2 (Fl. Tănase 28, Mihăilă 50, Hagi 86 / Ademi 83, Trajkovski 84) – VEZI VIDEO

Echipele de start:

  • România: Niță – Ov. Popescu, Burcă, Chiricheș (c) Bancu – Marin, Stanciu – Man, Tănase, Coman – Keșeru; Rezerve: Lazar, Radu, Mogoș, Toșca, Nedelcearu, Cicâldău, Pușcaș, Maxim, Hagi, Bicfalvi, Mihăilă, Camora
  • Macedonia de Nord: Dimitrievski – Bejtulai, Musliu, Ristevski – Ristovski, Nikolov, Bardi, Alioski – Elmas – Pandev (c), Nestorovski; Rezerve: Bogatinov, Siskovski, Așkovski, Ademi, Radeski, Trajkovski, Hasani, Ibraimi, Avaramovski, Stojanovski, Velkoski, Spirovski
ADVERTISEMENT

FINAL DE MECI! S-a terminat partide pe Național Arena! România se impune cu 3-2 și debutează cu dreptul în preliminariile mondialului din Qatar.

Min. 86 – GOOOL România!!! Ianis Hagi marchează pentru 3-2! E primul  gol al mijlocașului de la Rangers în echipa națională.

ADVERTISEMENT

Min. 84 – GOOOL Macedonia!!! Trajkovski restabilește egalitatea! Clipe dificile pentru „tricolori!

Min. 83 – GOOOL Macedonia!!! Ademi reduce din handicap.

Min. 68 Florin Niță a făcut o gafă copilărească. Portarul României a prins în mâini mingea pasată de Stanciu. Arbitrul a dat lovitură liberă indirectă, dar „tricolorii” au scăpat fără gol.

ADVERTISEMENT

Min. 63 – Keșeru, fără vreo realizare notabilă în acest meci, este schimbat de Mirel Rădoi, care l-a introdus pe George Pușcaș.

Min. 59 – România, foarte aproape de 3-0! Keșeru nu reușește să marcheze al 14-lea gol sub tricolor și mingea se duce în corner.

ADVERTISEMENT

Min. 50 – GOOOL România!!! Valentin Mihăilă înscrie cu un șut superb cu piciorul drept! Mingea se duce în colțul lung al plasei porții lui Dimitrievski.

Min. 46 – A început repriza secundă.

FINAL DE PRIMĂ REPRIZĂ! România o conduce pe Macedonia de Nord, scor 1-0.

Min. 45+2 – Autorul golului, Tănase, e faultat în careul oaspeților, dar arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 45+1 – Macedonia de Nord cere penalty! Pandev a simulat însă, iar arbitrul îi acordă cartonaș galben.

Min. 43 – Șut puternic de la distanță a lui Marin, dar mingea ajunge în brațele aceluiași Dimitrievski! E 5-1 raportul șuturilor pentru naționala României!

Min. 28 – GOOOL România!!! Florin Tănase deschide scorul din pasa lui Vlad Chiricheș! E primul gol al căpitanului de la FCSB sub tricolor.

Min. 23 – Rezervele României ies la încălzire. Printre acestea și fotbalistul lui Rangers, Ianis Hagi.

Min. 22 – O nouă ocazie de gol pentru Macedonia de Nord! Veteranul Pandev îl lobează pe Niță, dar balonul se duce peste poarta lui Niță.

Min. 17 – Șut puternic al lui Man, dar mingea e reținută de Dimitrievski.

Min. 14Florinel Coman nu mai poate continua. Locul său a fost luat de Vali Mihăilă. Fotbalistul Parmei debutează în echipa națională.

Min. 12 -Probleme medicale pentru Florinel Coman. Fotbalistul lui FCSB acuză dureri musculare. În locul său va intra Valentin Mihăilă.

Min. 8 – Oaspeții au prima ocazie importantă! Mingea trimisă de Nestorovski ocolește însă poarta lui Niță.

Min. 1 – A început meciul!


România face parte dintr-o grupă în care Germania este marea favorită la locul 1, iar alături de elevii lui Mirel Rădoi Islanda şi Macedonia de Nord se bat pentru locul secund, Armenia poate fi un outsider periculos, iar Liechtenstein completează grupa la numărul de 6. Cel mai bine este să câştigi grupa, calificându-te direct, dar cu Germania rival e foarte greu. Locul 2 trece prin alte trei baraje, pentru că doar trei formaţii de pe poziţia secundă vor ajunge în final în Qatar.

Cum Macedonia de Nord reprezintă un potenţial rival cel puţin la locul 2, este clar că România trebuie să joace la victorie acest prim meci. Macedonia de Nord nu mai este însă adversarul facil din preliminariile CM 1998, care pierdea fără drept de apel şi la Skopje şi la Bucureşti în faţa Generaţiei de Aur.

România – Macedonia de Nord Live stream PRO TV

Partida România – Macedonia de Nord se joacă joi, 25 martie, de la ora 21:45, pe Arena Naţională, fără spectatori şi va fi arbitrată de portughezul Fabio Jose Costa Verissimo. La ora partidei nu se aşteaptă precipitaţii şi temperatura va fi în jur de 7 grade. Meciul va fi transmis în direct de canalul PRO TV, dar îl mai puteţi vedea şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

Meciul trebuie tratat cu toată seriozitatea pentru că Macedonia de Nord este o echipă calificată la turneul final al EURO, premieră pentru fotbalul din această ţară, cu jucători care activează în Serie A şi în La Liga sau Premier League. Starul rămâne la 38 de ani Goran Pandev, atacantul lui Genoa.

Nu se ştie dacă Mirel Rădoi va fi pe bancă la meci

Mirel Rădoi conduce deocamdată naţionala prin mijloacele tehnologiei moderne, on line, pentru că nu poate fi alături de jucători şi încă nu se ştie dacă o va putea face la meci pentru că a fost testat pozitiv la coronavirus. Dacă ultimul test nu va ieşi negativ pe bancă se va afla secundul Nicolae Dică, în permanent contact telefonic cu Rădoi.

Cum titularul postului de portar în ultimii ani, Ciprian Tătăruşanu, s-a retras de la echipa naţională în partida de joi seară între buturi se va afla unul dintre Florin Niţă, portarul de la Sparta Praga şi David Lazar, de la Astra, cel utilizat în amicalul cu Belarus. În ultimul moment a primit undă verde a veni la lot şi Ionuţ Radu de la Inter, după ce echipa milaneză a ieşit din carantină.

Punctul forte poate fi linia de mijloc

În apărare fundaşii centrali par a fi Chiricheş şi Nedelcearu, semnele de întrebare fiind benzile, în special cea dreaptă, pe stânga urmând a se alege între Mario Camora şi Nicuşor Bancu. În acest compartiment noutatea se numeşte Ovidiu Popescu de la FCSB.

Punctul forte al naţionalei se arată a fi, cel puţin pe hârtie, linia de mijloc. Pentru că jucători precum Răzvan Marin, Alexandru Maxim, Eric Bicfalvi, Ianis Hagi sau Alexandru Creţu sunt toţi titulari la cluburile lor, poate Hagi să nu intre mereu. Lângă ei sunt lupii tineri ai Parmei, Dennis Man şi Valentin Mihăilă, care oricând pot evolua şi ca atacanţi, precum şi jucătorii lui FCSB Florinel Coman şi Florin Tănase.

Posibil un trio Man-Puşcaş-Mihăilă

Avem doar doi atacanţi, Claudiu Keşeru şi George Puşcaş, dar e clar că sistemul care poate fi pus în practică este cu trei oameni în faţă iar varianta cu Man – Puşcaş – Mihăilă pare una extrem de viabilă şi care ar da foarte multă vioiciune şi forţă atacului nostru, pentru că sunt trei jucători tineri care se ştiu de la lotul de tineret, mai ales Man cu Puşcaş.

Pentru bookmakeri România este echipa care primeşte prima şansă la victorie, la co cotă de 1,60-1,65, pentru macedoneni cota urcând până la 5,40. Cum macedonenii aleargă mult şi fac multă risipă de energie se profilează un meci în care nu vom vedea foarte multe goluri. Undeva între 1-3 goluri sunt estimate pentru debutul tricolorilor în preliminariile CM 2022.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,80 este cota pentru „peste 4,5 goluri marcate” la meciul România-Germania. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT