Sport

România, meci decisiv cu Macedonia de Nord pentru grupele principale! “Tricolorele” vor să spele înfrângerea cu Franţa

România joacă miercuri, de la ora 19:00, ultimul meci din faza grupelor. "Tricolorele" au prima şansă la calificare, având nevoie de un egal împotriva adversarelor.
09.11.2022 | 00:01
Romania meci decisiv cu Macedonia de Nord pentru grupele principale Tricolorele vor sa spele infrangerea cu Franta
Secvenţă din meciul România - Franţa 21-35, la Euro handbal. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala de handbal feminin a României a suferit două înfrângeri, până acum, la Euro. “Tricolorele” au pierdut la limită, 28-29 cu Ţările de Jos, însă confruntarea cu Franţa a fost una dintre cele mai slabe din ultimii ani, scorul de pe tabelă fiind sugestiv: 21-35.

România, meci decisiv cu Macedonia de Nord pentru grupele principale! Egalul ne ajută

Miercuri, de la ora 19:00, România joacă împotriva Macedoniei de Nord, în ultimul meci al grupei. Este o confruntare decisivă pentru calificarea în grupele principale, însă “tricolorele” sunt mai bine cotate în acest meci.

ADVERTISEMENT

Ambele formaţii au bifat câte două înfrângeri până acum, golaverajul României fiind mai bun. Astfel, ne ajută şi varianta egalului pentru a merge mai departe, însă indiferent cine se califică în grupele principale, va intra acolo cu zero puncte.

Eliza Buceschi a tras un semnal de alarmă: “Asta trebuie să învățăm și noi în viitor dacă vrem să mai contăm în handbalul mondial”

Eliza Buceschi a avut un mesaj dur după umilinţa cu Franţa. Jucătoarea Rapidului a tras un semnal de alarmă şi a declarat că junioarele României ar trebui să înveţe să joace contraatac şi faza a doua dacă vrem să mai contăm în handbal:

ADVERTISEMENT

„Cred că este un lucru care ne lipsește de la junioare, de la începutul handbalului, nu avem această școală. Înscriem destul de multe goluri din pozițional, poate mai multe ca orice echipă, însă niciun gol pe contraatac și faza a doua.

Golurile ușoare nu-ți consumă energia și chiar îți dau energie. Asta trebuie să învățăm și noi în viitor dacă vrem să mai contăm în handbalul mondial”, a spus Buceschi.

ADVERTISEMENT

O victorie împotriva Macedoniei de Nord ne trimite în grupele principale, dar semnalele de alarmă privind prestaţiile naţionalei României la turneele finale se înmulţesc. La ultimele trei am terminat sub locul 10, iar nici acum perspectivele nu sunt încurajatoare.

România, favorită la casele de pariuri!

La pariuri, România este mare favorită, având cota 1,05 pentru un succes cu Macedonia de Nord. În aprilie 2021, “tricolorele” au obţinut calificarea la Mondiale după o dublă victorie cu naţionala macedoneană: 33-22 şi 35-20.

ADVERTISEMENT

În celălalt meci al grupei, Franţa şi Ţările de Jos îşi vor disputa şefia grupei, de la ora 21:30. Dacă se va califica în următoarea fază, România va mai avea de disputat trei meciuri în grupele principale, cu primele trei clasate din grupa: Muntenegru, Germania, Polonia şi Spania.

  • – 15 este golaverajul României la Euro handbal
  • 1,05 este cota pentru victoria României împotriva Macedoniei de Nord
ADVERTISEMENT