Sport

România, medalie de aur la judo! Laris Borș este campion european de tineret: „Un băiat modest, dârz și precis!”

Laris Borș a câștigat medalia de aur la judo, la Campionatul European de tineret de la Budapesta.
05.11.2021 | 20:25
Romania medalie de aur la judo Laris Bors este campion european de tineret Un baiat modest darz si precis
România, medalie de aur la judo! Laris Borș este campion european de tineret: „Un băiat modest, dârz și precis!”. Sursă foto: monitoruldevrancea.ro
ADVERTISEMENT

Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo, l-a lăudat pe tânărul sportiv român printr-o postare pe contul personal de Facebook, în care îl descrie pe Laris.

Laris Broș este unul dintre cei mai talentați tineri judoka români, acesta câștigând mai multe medalii de aur pentru România de-a lungul timpului.

ADVERTISEMENT

Laris Borș a obținut o medalie de aur pentru România la judo

Laris Borș a obținut o medalie de aur pentru România la judo, la Campionatul European de tineret, care s-a desfășurat în Ungaria, la Budapesta, iar tânărul sportiv a fost felicitat pe Facebook de Cozmin Gușă, președintele Federației Române de Judo:

„AUUUUURRRRR! LARIS BORȘ , campion european de tineret la Budapesta! Mare victorie pentru judo și sportul românesc, încă o certitudine pentru Olimpiada de la Paris!”.

ADVERTISEMENT

„Un băiat modest, dârz și precis, dotat cu o tehnică de luptă de excepție. A trecut acum doi ani peste marele necaz al pierderii tatălui, dar a avut tăria să se recupereze rapid în familia judo-ului românesc.

Bravo Laris, felicitări antrenorilor! HAI ROMÂNIA!”, a scris Cozmin Gușă după victoria lui Laris Borș.

ADVERTISEMENT

Parcurs fără greșeli pentru Laris Borș

Laris Borș a intrat direct în optimile de finală de la Budapesta, unde s-a impus în fața maghiarului Botond Szerdas.

În sferturile de finală, Laris a câștigat duelul cu Severin Edmeier, reprezentant al Germaniei, iar în semifinale a trecut de georgianul Ghiorghi Tutașvili. În finală, la categoria de 66 de kilograme, Laris s-a luptat cu moldoveanul Radu Izvoreanu.

ADVERTISEMENT

„Cel mai mult m-a atras la acest sport întâlnirea directă cu adversarul. Ești doar tu cu el. Judo este un sport foarte complex în care trebuie sa gândești foarte mult.

Ține de moralitate, disciplină, educație și modestie. Sunt lucruri care m-au atras și care mi-au devenit preocupări de viață!

Primii pași in judo mi i-a îndrumat tatăl meu, care a practicat și el judo. El, împreună cu mama, m-au susținut mereu și cât au putut de bine.

Am început judo-ul alături de domnul Stănica Grosu, apoi am continuat cu domnul Iulian Surlă ca este și în prezent antrenorul meu. Sunt component al lotului olimpic de tineret din Oradea.

 Fără sport nu eram omul de azi. Fără sport nu învățam să-mi pun obiective mari, să-mi doresc cât mai mult de la mine, să mă autodepășesc!”, spunea Laris Borș în 2020, pentru monitoruldevrancea.ro.

ADVERTISEMENT