Simona Halep a anunţat că va juca împotriva Elveţiei şi a ales oraşul: “Abia aştept! Voi fi în echipă 100%”

Echipa de Fed Cup a României s-a impus în weekend-ul trecut cu reprezentanta Canadei şi s-a calificat la baraj. România va întâlni Elveţia în weekend-ul 21-22 aprilie 2018 acasă!
13.02.2018 | 14:08
Simona Halep a anuntat ca va juca impotriva Elvetiei si a ales orasul Abia astept Voi fi in echipa 100

UPDATE, 13 februarie, ora 19:07. Simona Halep este la Doha şi a vorbit despre meciul dintre România şi Elveţia din Fed Cup spunând că va fi 100% în echipă: “Abia aştept să joc şi o să fiu 100% cu siguranţă. Nu o să mai accept nicio accidentare, pentru că îmi doresc foarte mult să fiu în echipă. Vreau să jucăm la Cluj, cred că o să fie cea mai potrivită locaţie. E o sală mare şi foarte mulţi spectatori pot să vină să ne susţină. Atmosfera a fost deosebită weekendul trecut şi cu siguranţă o să fie şi în aprilie la fel”, a declarat Halep, de la Doha. 

UPDATE: 13 februarie, ora 13.30. Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei României, a vorbit despre tragerea la sorţi din Fed Cup, care ne-a scos în faţa Elveţiei. “Cel mai mult mă bucur că jucăm acasă acest meci cu Elveţia. Şi sper să jucăm tot la Cluj. Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci… sala e extraordinară, iar publicul senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel”, a afirmat căpitanul-nejucător.


UPDATE: 13 februarie, ora 12:05. România o va întâlni pe Elveţia în Fed Cup! Vom juca acasă din nou! România şi Elveţia se află la egalitate în confruntările directe din Fed Cup, scor 3-3. Dacă pentru România, componenţa echipei nu reprezintă o problemă, avându-le pe Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan sau Raluca Olaru, pentru Elveţia pot evolua Timea Bacsinszky, Belinda Bencic, Jil Teichmann sau Viktorija Golubic

Meciurile din play-off se vor juca în weekend-ul 21-22 aprilie 2018. Dacă “tricolorele” se vor impune, vor juca în 2019 în Grupa Mondială.


UPDATE, 13 februarie, ora 12:00. România îşi află acum adversara pentru Grupa Mondială din Fed Cup. Începe tragerea la sorţi. Posibilii adversari sunt; Belarus, Elveţia, Olanda şi Belgia. 


UPDATE, ora 17:45 / România nu va fi cap de serie la tragerea la sorţi a întâlnirilor din barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup, astfel că adversara echipei tricolore va fi aleasă dintre formaţiile din Belarus, Elveţia, Olanda şi Belgia. ITF a apublicat, luni, clasamentul actualizat al Fed Cup. România a urcat un loc, până pe 10, insuficient pentru a deveni cap de serie la tragerea la sorţi de marţi, de la ora 12.00.


UPDATE România îşi va afla adversarele din Fed Cup marţi, 13 februarie! Echipa noastră ar putea întâlni una dintre următoarele echipe: Belarus, Elveţia, Belgia, Olanda, Australia, Slovacia sau Italia.


Echipa României de Fed Cup începe să prindă contur, legând cea de-a doua victorie în cea mai prestigioasă competiţie dedicată echipelor naţionale. Canada nu a fost decât partener de antrenament pentru jucătoarele noastre, acestea câştigând 6 din cele 7 seturi jucate în cele 3 meciuri de simplu necesare accederii către barajul pentru Grupa Mondială I.

Fără Simona Halep, jucătoarele cu numărul 2 şi 3 ale ţării noastre, Irina Begu şi Sorana Cîrstea, s-au impus fără vreo emoţie în faţa unei echipe a Canadei lipsită de Eugenie Bouchard, dar cu jucătoare tinere şi promiţătoare în componenţă. A fost un pas firesc pentru echipa noastră, victoria categorică fiind anticipată iar meciul în sine reprezentând mai degrabă un test pentru a vedea cum se descurcă echipa şi fără liderul Simona Halep.

România în barajul pentru Grupa Mondială I!

În urma victoriei din meciul cu Canada, România s-a calificat pentru barajul Grupei Mondiale I ce se va disputa în luna aprilie, o victorie ducând ţara noastră între cele mai bune 8 ale lumii. Adversare ne pot fi celelalte câştigătoare ale meciurilor din Grupa Mondială II sau echipele care pierd meciurile din Grupa Modnială I. În funcţie de coeficientul ţărilor ce vor ajunge la baraj se vor stabili capii de serie, România ocupând în prezent locul 11 în clasamentul Fed Cup. Certe sunt prezenţele a 3 echipe până în acest moment, României alăturându-i-se Australia şi Elveţia. Australia a învins cu mare dificultate Ucraina, scor 3-2, în timp ce Elveţia a cedat în Grupa Mondială I duelul cu Cehia, scor 3-0. 

Foarte aproape de baraj pare să fie şi Olanda (condusă 2-0 în SUA), acesta fiind şi cel mai lejer adversar potenţial pentru fetele noastre. Meciurile Belarus vs. Germania şi Belgia vs. Franţa sunt în echilibru, însă niciuna din aceste variante nu surâde echipei noastre. Slovacia şi Rusia sunt la egalitate după prima zi, aşa cum se întâmplă şi în cazul disputei Italia vs. Spania. Dacă Slovacia ar putea alinia o echipă solidă, cu Cibulkova şi Rybarikova, Rusia pare să se bazeze pe jucătoare tinere. 

Toate aceste lucruri se pot schimba însă, în momentul în care miza competiţiei creşte. Nu ne-ar favoriza nici un duel cu Spania, ce poate aduce echipa de top, Garbine Muguruza şi Carla Suarez Navarro, fiind de asemenea una dintre echipele cu şanse chiar la titlu. Probabil că, pentru barajul din aprilie cele mai bune variante sunt Olanda sau Italia, Elveţia putând alinia până atunci o echipa foarte bună, cu Bencic şi Bacsinszky. Tragerea la sorţi va avea loc în zilele următoare, urmând ca România, în cazul în care se impune şi în baraj, să joace în Grupa Mondială I în 2019.

21-22 aprilie sunt datele de disputare ale barajului

 

Tags: