Sport

Răsturnare de situație în cazul Mirel Rădoi. ”Poate continuă la națională, de ce nu?”

Mirel Rădoi nu e tocmai istorie pentru echipa națională. FRF anunță că ”fostul” selecționer nu e liber de contract și ar putea continua pe banca ”tricolorilor”.
16.11.2021 | 15:36
Rasturnare de situatie in cazul Mirel Radoi Poate continua la nationala de ce nu
Mirel Rădoi
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi a demisionat, declarativ, de la echipa națională, dar contractual mai este legat de Federația Română de Fotbal.

Președintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță, nu exclude ca Rădoi să fie în continuare selecționerul României.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi ar pleca. Oficialii FRF, din lipsă de soluții, trag de el să rămână

Practic, echipa națională a României nu mai are selecționer, Mirel Rădoi anunțând încă după victoria cu Armenia că nu mai este dispus să continue pe banca ”tricolorilor”.

Și-a reconfirmat decizia de a pleca și după succesul din Liechtenstein, din ultimul meci din grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială de anul viitor.

ADVERTISEMENT

Surpriză, însă. Președintele Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiță, a anunțat că Rădoi are mari șanse să fie în continuare numărul 1 pe banca României, deși a ratat obiectivul de a califica naționala ”tricoloră” la Cupa Mondială.

”Aveți răbdare, pentru că zilele următoare vom avea o nouă discuție cu Mirel Rădoi. El are contract cu Federația până pe 31 noiembrie. Vom încerca să vorbim. Poate să continue la națională, de ce nu?! 

ADVERTISEMENT

Am văzut ce a declarat și după Armenia și după Liechtenstein, dar la supărare, la cald, omul spune multe. Nu e așa simplu. E foarte apreciat și iubit de jucători. Eu nu am mai văzut așa ceva cu un antrenor”, a declarat oficialul FRF, pentru GSP.ro.

Potențiali selecționeri sunt, dar nu există compatibilitate cu FRF

FRF se află într-o mare încurcătură după anunțul lui Mirel Rădoi că nu este dispus să continue pe banca echipe naționale.

ADVERTISEMENT

Contractul lui Rădoi expiră, conform lui Mihai Stoichiță, pe 31 noiembrie, dar, în condițiile actuale nu sunt prea mulți tehnicieni dispuși să preia prima reprezentativă.

Intruziunile lui Mihai Stoichiță în procesul de pregătire a naționalei, plus lipsa de susținere a selecționerului exact în momentele critice, îi fac pe potențialii candidați să se gândească de două ori înainte să accepte o eventuală propunere din partea FRF.

Cele mai vehiculate nume, din diverse motive, nu sunt ”disponibile”. Gică Hagi nu rezonează cu ideile FRF, Ladislau Boloni pare mai tentat să încerce pe viitor o carieră administrativă, Dan Petrescu e de cel puțin două ori mai scump decât Mirel Rădoi, iar Cosmin Olăroiu tocmai a semnat un contract în Emirate pe care Federația oricum nu ar fi putut să-l acopere.

ADVERTISEMENT