ADVERTISEMENT
Sport

România şi-a aflat programul din grupa de la turneul preolimpic! ”Tricolorele” vor debuta împotriva Thailandei + orele de start ale meciurilor

Autori: Marian Popovici, Traian Terzian | 24.02.2020 | 16:12
România şi-a aflat programul din grupa de la turneul preolimpic! ”Tricolorele” vor debuta împotriva Thailandei + orele de start ale meciurilor
România, misiune imposibilă în turneul preolimpic de handbal! Kazahstan, mutată în altă grupă! Germania sau Danemarca joacă împotriva tricolorelor FOTO: Handbalistele din lotul national al Romaniei efectueaza un antrenament in Sala Apollo din Bucureti

Naţionala de handbal feminin a României are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă misiunea se poate complica teribil în condiţiile în care echipa Kazahstanului, cel mai accesibil adversar, este la un pas să fie mutată în altă grupă. Astfel, pe lângă Muntenegru şi Norvegia, România s-ar putea trezi în grupa pentru Jocurile Olimpice şi cu Germania sau Danemarca.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 24 februarie, ora 16:14 / Federația Internațională de Handbal a anunțat pe site-ul oficial programul complet și orele de disputare a partidelor din cadrul turneelor preolimpice. Programul grupei de calificare din care face parte și României, și care se va juca la Podgorica, este următorul:

 • 20 martie
 • România – Thailanda, ora 18:00
 • Norvegia – Muntenegru, ora 20:30
 • 21 martie
 • Muntenegru – Thailanda, ora 18:00
 • Norvegia – România, ora 20:30
 • 22 martie
 • Muntenegru – România, ora 17:00
 • Thailanda – Norvegia, ora 19:30.

UPDATE, 10 februarie, ora 11:49 / Federația Internațională de Handbal a decis ca cea de-a patra formație din grupa turneului preolimpic din care face parte și România să fie reprezentativa Thailandei. Din cauza coronavirusului, selecționata Chinei s-a retras din turneul preolimpic, iar Hong Kong a refuzat invitația IHF.

ADVERTISEMENT

Programul României la turneul preolimpic de la Podgorica, în urma căruia primele două clasate se vor califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, este următorul:

 • Vineri, 20 martie: România – Thailanda
 • Sâmbătă, 21 martie: România – Norvegia
 • Duminică, 22 martie: România – Muntenegru

Știre inițială, 3 februarie

România, misiune imposibilă în turneul preolimpic de handbal! Kazahstan, înlocuită cu Germania

Ce s-a întâmplat de fapt? Coreea de Nord (locul 3 din Asia) trebuia să fie în grupa României, însă a anunţat că nu va participa la turneul de la Podgorica. În locul nord-coreencelor a venit Kazahstanul (locul 4 din Asia). Doar că situaţia s-a complicat şi mai mult după ce China (locul 2 din Asia), a anunţat că nu va juca în competiţiile preolimpice.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii este foarte posibil ca echipa Kazahstanului să îi ia locul Chinei în grupa cu Ungaria, Serbia şi Rusia. Informaţia a fost deja publicată de Federaţia Maghiară de handbal care dă ca sigură prezenţa Kazahstanului în grupa Ungariei (VEZI FOTO JOS).

România, misiune imposibilă în turneul preolimpic de handbal! Kazahstan, mutată în altă grupă?! Germania sau Danemarca joacă împotriva
România, misiune imposibilă în turneul preolimpic de handbal! Kazahstan, mutată în altă grupă?! Germania sau Danemarca joacă împotriva “tricolorelor”

Grupa infernală pentru Jocurile Olimpice: Muntenegru, Germania și Norvegia

Este un scenariu nefericit pentru România. Pentru că în locul Kazahstanului va veni în grupa României un adversar mai puternic din Europa. Conform clasamentului, Germania sau Danemarca va fi repartizată în grupa “tricolorelor”.

ADVERTISEMENT

Cu o grupă din care mai fac parte: Muntenegru, Germania şi Norvegia, misiunea lui Neagu&co. va fi foarte dificilă. Să nu uităm că muntenegrencele vor avea şi avantajul terenului propriu, meciurile desfăşurându-se la Podgorica.

La Jocurile Olimpice se califică primele două echipe ale grupei. Astfel, dacă până acum meciul cu Kazahstan era considerat “de încălzire”, pentru echipa României, şi aşa afectată de scandalul de dopaj de la Corona Braşov, mai vine un adversar de calibru în grupă.

ADVERTISEMENT

Meciurile se dispută în weekendul 20-22 martie în Moraca Sports Center din Podgorica, iar România va juca cele trei confruntări infernale după următorul program:

 • Vineri, 20 martie: România – Germania/Danemarca
 • Sâmbătă, 21 martie: România – Norvegia
 • Duminică, 22 martie: România – Muntenegru

Bogdan Burcea și Robert Licu pregătesc al doilea stagiu de pregătire pentru Jocurile Olimpice!

A doua acțiune la prima reprezentativă a cuplului Bogdan Burcea – Robert Licu la echipa națională va fi un stagiu de pregătire între 9 și 15 februarie la Râmnicu Vâlcea. Cuplul de antrenori a convocat următorul lot:

ADVERTISEMENT

Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (SCM Râmnicu Vâlcea), Diana Ciucă (SCM Râmnicu Vâlcea)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistriţa), Alexandra Severin (HC Zalău)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Bianca Tiron (Dunărea Brăila)

Centri: Andreea Rotaru (SCM Gloria Buzău), Elena Dache (HC Dunărea Brăila), Ana-Maria Ţicu (SCM Craiova), Laura Pristăviţa (CS Gloria 2018 Bistriţa), Andreea Cristina Popa (Minaur Baia Mare)

Interi dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Ana-Maria Savu (SCM Craiova), Patricia Vizitiu (SCM Craiova)

Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (HC Minaur Baia Mare), Laura Moisă (CSM Bucureşti)

Pivoți: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Dana Abed Kader (HC Zalău)

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT