Sport

România – Muntenegru 34-35. Visul semifinalelor, spulberat în ultimele 10 minute. “Tricolorele”, furate de arbitrele din Austria

România pierde cu 34-35 meciul cu Muntenegru şi ratează orice şansă pentru calificare. Miercuri, de la ora 16:30, "tricolorele" joacă ultimul meci, cu Germania.
15.11.2022 | 20:39
Romania  Muntenegru 3435 Visul semifinalelor spulberat in ultimele 10 minute Tricolorele furate de arbitrele din Austria
România - Muntenegru 34-35. Visul semifinalelor, spulberat în ultimele 10 minute. "Tricolorele" mai au un meci de disputat. Sursa: eurohandball.com
ADVERTISEMENT
15-11-2022
16:57

România - Muntenegru 34-35

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL DE MECI: 34-35! Capăt de drum pentru naţionala României. “Tricolorele” au cedat în ultimele 10 minute şi visul semifinalelor se încheie pentru selecţionata lui Pera. Muntenegru se califică în “careul de aşi”. Au fost mari probleme de arbitraj, austriecele Ana Vranes şi Marlis Wenninger având mai multe decizii aberante. 

Min. 36: 21-19! Seraficeanu profită de o gafă a portarului advers şi avem din nou două goluri avans. 

Min. 34: 20-19! Scăpăm cu faţa curată. Neagu înscrie după o aeriană, iar Dumanska are o intervenţie excelentă. Meciul este pe muchie. 

Min. 31 19-18! Eliza Buceschi a înscris, dar pentru un minut şi 10 secunde jucăm în dublă inferioritate. 

Start în repriza secundă! 

Min. 30. 18-18! Repriză nebună la Skopje. România a avut una dintre cele mai bune prestaţii la acest turneu final, păcat de golul încasat în ultima secundă, iar “tricolorele” vor începe în inferioritate primele două minute din repriza secundă după eliminarea Lorenei Ostase. 

Min. 25: 15-14! Muntenegrencele au revenit, dar Sorina Grozav reuşeşte să ne menţină în faţă. 

Min. 22: 14-12! Excelent jocul “tricolorelor”. România se desprinde în premieră la două goluri. 

Min. 18: 12-11! România preia conducerea. Excelentă prestaţia “tricolorelor” în acest debut de meci. Bojana Popovici cere time-out. 

Min. 13: Decizii incredibile de arbitraj ale celor două austriecelor. Cristina Neagu s-a răstit la una dintre arbitre, după un fault în atac văzut la pivot. 

Min. 9: 6-6! Cristina Neagu are 4 din 4 în start de meci! Crina Pintea egalează pe contraatac. Revenire de la 3-6

Min. 7: 3-6! Adversarele se desprind la trei goluri şi Florentin Pera cere time-out. La ultimul gol marcat de muntenegrence, arbitrele nu au fluierat o forţare clară asupra Elizei Buceschi. 

Min. 5: 2-4! Muntenegrencele nu au ratat nimic. Cristina Neagu a înscris ambele goluri pentru “tricolore”

Min. 3: 1-2! Cristina Neagu înscrie primul gol al “tricolorelor”. 

Min. 1 – A început meciul!

Meciul România – Muntenegru are loc marți, 15 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, în etapa 2 din grupa principală B a turneului final al CE de handbal feminin, competiție găzduită în premieră în trei țări, Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. După prima etapă România are două puncte, reușite în urma succesului dramatic cu Spania iar Muntenegru a rămas cu cele 4 cu care a venit din grupa D, pierzând clar prima partidă din grupa principală în fața Franței.

Unde se joacă meciul România – Muntenegru

Întâlnirea România – Muntenegru se dispută marți, 15 noiembrie, de la ora 19:00, în complexul sportiv Boris Trajkovski din Skopje, devenit casa tricolorelor pe tot parcursul șederii lor la turneul final, deoarece aici au disputat toate cele trei meciuri din grupa C și aici vor juca și partidele din grupa principală B. Deja fetele pregătite de selecționerul Florentin Pera spun că s-au acomodat deplin cu sala din capitala Macedoniei de Nord.

ADVERTISEMENT

Dacă la meciurile precedente aportul celor câțiva zeci de suporteri români s-a făcut simțit, aceștia fiind dotați cu tot arsenalul necesar, acum lucrurile sunt complet schimbate. Skopje este la doar 170 de kilometri de Muntenegru și sala va fi ocupată în proporție de peste 80 la sută de suporterii muntengreni, extrem de vocali și de pătimași, punând presiune asupra echipei adverse și a arbitrilor.

Cine transmite la TV partida România – Muntenegru din etapa 2 a grupei B de la turneul final al CE de handbal feminin

Partida România – Muntenegru se joacă marți, 15 noiembrie, de la ora 19:00, în etapa 2 din grupa B a turneului final al CE de handbal feminin, în complexul sportiv Boris Trajkovski din Skopje și va fi televizat pe canalele Digi Sport 1 și Prima Sport 1. Îl mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este o partidă de o importanțâ crucială pentru ambele echipe naționale. Cu o victorie România și-ar deschide larg porțile spre o incredibilă calificare în semifinale, dacă am învinge și Germania în ultimul joc. Muntenegrencele cu o victorie ar obține deja biletele pentru semifinale. Arbitreazâ acest meci un cuplu format din două arbitre austriece: Ana Vranes și Marlis Wenninger.

Ce jucătore lipsesc din confruntarea România – Muntenegru

La acest capitol, foarte delicat la începutul competiției, stăm acum mai bine, bineînțeles referindu-ne strict la jucătoarele careu au evoluat în meciurile anterioare. Pentru că altminteri avem nu mai puțin de 12 jucătoare care din motive medicale (cinci) sau de refuz de efectuare a vaccinului anti COVID, regulă abuzivă impusă de EHF, nu au primit acceptul de participare, deși autoritățile din țările organizatoare nu au impus această condiție.

ADVERTISEMENT

Am început însă turneul final cu accidentări de ultim moment, produse în ultimele meciuri de verificare, Lorena Ostase, fractură la deget, revenind abia la ultimul meci din grupa C, cu Macedonia de Nord iar Eliza Buceschi și Laura Pristavița fiind refăcute în timp record de stafful medical. În plus s-a accidentat în primul meci portarul Iulia Dumanska, dar ea nu a avut ceva grav și a putut reveni încă de la următoarea partidă. Pentru meciul cu Muntenegru problemele existente țin de faptul că mai multe jucătoare, Crina Pintea cel mai serios, sunt răcite, dar medicii spun că fetele vor fi apte la ora partidei.

Cote la pariuri la jocul România – Muntenegru

Pentru casele de pariuri România este echipa care pleacă având doar a doua șansă. Muntenegru a primit cota de 1,70 pentru victorie și de 1,42 pentru șansă dublă în timp ce fetele noastre au cotă 2,80 la victorie și 2,10 pentru șansă dublă. Dacă se vor marca peste 52,5 goluri în meci, adică minim 53, cota prinsă de cel care va alege această opțiune de pariu va fi de 1,65.

ADVERTISEMENT

Sunt șapte meciuri oficiale între cele două naționale, începând din 2010 încoace, după ce Muntenegru a devenit stat independent. Echilibrul este perfect: trei victorii de parte și un egal. Egalul a fost realizat în 2016, 23-23, în turneul preolimpic de calificare pentru JO de la Rio de Janeiro. Avem câte o victorie la EURO, noi în 2010, ele în 2012. Ultimul meci a fost tot într-un turneu de calificare preolimpic, pentru Tokyo, în martie 2021 chiar la Podgorica, în capitala Muntenegrului și România s-a impus cu 28-25, dar nu a reușit calificarea.

ADVERTISEMENT