Sport

Națională mică, din ce în ce mai mică! Fetele au ratat răsunător calificarea la Olimpiada de la Tokyo

21.03.2021 | 18:35
Nationala mica din ce in ce mai mica Fetele au ratat rasunator calificarea la Olimpiada de la Tokyo
ADVERTISEMENT

România ratează prezența la turneul preolimpic după ce a câștigat cu 28-25 cu Muntenegru. Naționala noastră trebuia să învingă la 5 goluri adversara pentru a reuși calificarea, însă jocul naționalei nu s-a ridicat la nivelul așteptat. Norvegia și Muntenegru se califică la Tokyo, iar pentru naționala României urmează barajul pentru Campionatul Mondial.

ADVERTISEMENT

România – Muntenegru 28-25

FINAL DE MECI! România a câștigat cu 28-25 confruntarea cu Muntenegru. În ultimele minute România s-a desprins la 3 goluri, însă nu a reușit să mai înscrie de două ori. 

Min. 57. 26-25 România! Preluăm conducerea prin golul lui Neagu. Mai avem nevoie de patru reușite.

ADVERTISEMENT

Min. 55: 24-24 Muntenegru! Neagu înscrie golul 20 din acest turneu preolimpic.

Min. 51: 23-22 Muntenegru! Mai puțin de 10 minute și avem nevoie de o victorie la 5 goluri.

Min. 49: 23-21 Muntenegru! Din nou nu reușim să profităm de superioritate și Adi Vasile cere time-out: “Cristina va fi în față! Dacă fac transformare cu Jaukovic, Laura, să o scoți din joc. Trebuie să dăm gol de acum încolo”

Min. 45: 20-20! Mergem cap la cap, intrăm în criză de timp, Adi Vasile cere time-out: “Toată energia pe care o avem, trebuie să o punem acum!”. Neagu: “Fetelor, trebuie să ne apărăm! Haideți”

ADVERTISEMENT

Min. 43: 19-19! România irosește patru aruncări de la 7 metri! Este incredibil

Min. 41: 19-19! Crina Pintea este eliminată și iese în lacrimi de pe teren. Pivotul nostru a văzut “roșu” după un fault la Grbic.

Min. 38: 19-17 România! Neagu ratează o aruncare de la 7 metri. Șansă mare ratată pentru a ne desprinde la 3 goluri

ADVERTISEMENT

Min. 34: 17-16 România! Nu reușim să profităm de o inferioritate. Florica aruncă în portar și Nenezic apără a 7-a minge.

Start în repriza secundă! 

PAUZĂ! 15-15 la pauză! România a dominat prima parte însă nu reușește să intre în avantaj după primele 30 de minute. Va fi dificil.

Min. 27: 14-13 Muntenegru! Pentru prima dată în acest meci conduce naționala gazdă. Adi Vasile cere time-out: “Două minute până la pauză. Le vor lăsa în pasiv, vom avea variante. Crina, dacă vei fi pe Jaukovic, poți să mai scoți o eliminare. Puneți multă presiune. Haide!”

Min. 26: 13-13 România! În dublă inferioritate luăm două goluri și scorul este egal

Min. 23: 13-11 România! Pletikosic vede cartonașul roșu după ce i-a băgat mâna în față Laurei Pristivița

Min. 22: 10-10! Echilibru pe tabela de marcaj în continuare

Min. 18: 8-8! Nenezic ajunge la șase parade și Muntenegru revine la egalitate

Min. 17: 8-6 România! Pristăvița și Seraficeanu marchează. Lucrurile sunt în direcția bună deocamdată.

Min. 14: 6-6! Mehmedovic aduce egalarea în meci! Aruncarea Elizei Buceschi este parată de Nenezic

Min. 10: 5-4 România! Dublă inferioritate pentru naționala noastră. Perianu și Pintea au fost eliminate

Min. 8: 5-3 România! Trei atacuri la rând irosite de România. Nenezic apără două mingi, una dintre ele se oprește în bară

Min. 5: 4-2 România! Muntenegru va juca următoarele două minute în inferioritate. Neagu transformă un 7 metri

Min. 2: 2-1 România! Buceschi și Pintea înscriu pentru noi. Grbic a punctat pentru gazde

Start de meci! 

Cristina Neagu le-a motivat pe colegele sale înainte de confruntarea cu Muntenegru. Reamintim, o victorie la 5 goluri diferență ne califică la Jocurile Olimpice.

Echipele: 


UPDATE, ora 16:54. Scădere masivă de cote la casele de pariuri. Dacă în urmă cu câteva ore, România avea cota 3,00 pentru un succes cu Muntenegru, acum cota echipei lui Adi Vasile la victorie este 1,70.


România poate merge braț la braț cu Muntenegru dacă învinge cu 29-24 sau orice diferență de scor de 5 goluri la scor mai mare. Atunci s-ar detona bomba, pentru că acasă ar rămâne tocmai una dintre marile favorite la aurul olimpic. Însă, dacă vom învinge Muntenegru la cinci goluri, dar cu mai puţine goluri marcate, atunci România şi Norvegia se vor califica.

De ştiut ştim clar care este scenariul care ne duce la Tokyo. Problema este că Muntenegru nu e deloc un sparring-partner şi o echipă care bate atât de clar o superputere ca Norvegia e foarte greu de învins la cinci goluri, mai ales că e şi gazda turneului. Misiunea Cristinei Neagu şi a colegelor ei este cu adevărat foarte grea, totuşi nu imposibilă.

România – Muntenegru Live stream PRIMA TV

Partida România – Muntenegru se joacă duminică, 21 martie, de la ora 17:00, în Sala Sporturilor din Podgorica şi este decisivă pentru a stabili cele două naţionale calificate pentru turneul olimpic de la Tokyo. Meciul este televizat în exclusivitate numai pe canalul PRIMA TV, dar îl mai puteţi urmări în format LIVE VIDEO şi dacă intraţi pe site-ul FANATIK.RO

România nu a avut o evoluţie rea în jocul cu Norvegia. Cristina Neagu a fost din nou omul numărul 1 din echipă, nu doar prin golurile marcate ci şi prin combinaţiile cu celelalte jucătoare din care au apărut oportunităţi la finalizare. Norvegia este însă la acest moment o naţională mai puternică decât a noastră şi trebuie înţeles acest lucru.

Va conta mult şi calitatea şi corectitudinea arbitrajului

Însă faptul că Norvegia ne este superioară nu scuză în nici un fel maniera de arbitraj a cuplului de daneze (ciudată optică EHF de a delega arbitri nordici la un meci al unei reprezentative nordice!), care, aşa cum sublinia corect şi Denisa Dedu, după meci, a oprit orice încercare a fetelor lui Adi Vasile de a ţine strâns rezultatul: nici o eliminare la nordice (fapt rar întâlnit în handbal!), patru la noi, zece aruncări de la 7 metri pentru ele, dintre care patru fuseseră clar forţări în atac şi exemplele pot continua.

De aceea va fi extrem de important în partida cu Muntenegru şi corectitudinea arbitrilor, care, din păcate, pot avea un rol foarte mare prin deciziile lor, în favoarea uneia dintre echipe. Faptul că multe dintre jucătoarele lor evoluează sau au făcut-o în campionatul românesc e un avantaj pentru noi, pentru că se cunosc astfel multe dintre particularităţile fiecăreia dintre ele.

La fel de benefic ar putea fi pentru noi şi faptul că selecţionerul Adi Vasile a lucrat timp de trei ani la naţionala Muntenegrului ca secund al suedezului Per Johansson şi la rândul lui ştie bine plusurile şi minusurile adversarelor noastre. La ultimele JO, la Rio de Janeiro, în 2016, România şi Muntenegru s-au calificat împreună din turneul preolimpic.

Am mai mers împreună la Jocurile Olimpice în 2016

Selecţionerul Adi Vasile nu are de operat schimbări importanter în formula de joc a echipei României. Cei doi portari, ambii la fel de valoroşi, se pot suplini oricând fără probleme, Cristina Neagu, Eliza Buceschi, Cristina Laslo, Crina Pintea sunt puncte fixe certe, deci în linii mari trebuie să ne aşteptăm să vedem intrând pe teren acceaşi echipă din meciul cu Norvegia.

Şi bookmakerii sunt destul de rezervaţi când vine vorba de stabilirea cotelor pentru acest meci. Muntenegru este uşor favorită, cu cotă 2,00, în timp ce succesul Românie are 20 de sutimi în plus, 2,20. Ultimul meci, în 2019, la CM, a fost o victorie strânsă pentru Muntenegru, 27-26. În 2016 am făcut acel egal, 23-23, care ne-a calificat în comun la JO de la Rio de Janeiro, unde ne-am reîntâlnit şi am învins cu 25-21.

 

ADVERTISEMENT