Calificate la Rio, EROINELE s-au întors în ţară: "Un moment mare"

UPDATE, ORA 13:51 / Delegaţia României a revenit în ţară din Danemarca după obţinerea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, programate în vară. Naţionala de handbal feminin este prima echipă românească sigură de calificarea la Rio de Janeiro.

"Sînt foarte fericită, îmi doresc şi un rezultat pe măsură la Rio. Am fost nedreptăţite, dar ne-am simţit bine să jucăm împotriva publicului din Danemarca. Poate jucau ele mai bine dacă era în România"a declarat Aurelia Brădeanu.

"Danezele s-au obişnuit să le batem. Abia aştept să ajung la Olimpiadă, să văd ce înseamnă cu adevărat acest sentiment. Sper să se califice cît mai mulţi români la Rio de Janeiro, le urez mult succes", a spus Oana Manea.

Mă bucur că ne-am calificat împreună cu Muntenegru, aşa cum mi-am dorit. Ne-a părut rău că nu am organizat noi turneul. Dar ştiam că România joacă bine în Danemarca. Este o schimbare de atitudine la naţională, datorată staff-ului tehnic. Sînt doi oameni care comunică bine cu noi şi simt nevoile noastre. Lucrul ăsta se vede pe teren. Lucrurile care nu ieşeau înainte, ies uşor acum.  Mai e mult pînă departe, o eventuală victorie s-ar sărbători în stil mare. Dar vom vedea. Oricum, este un moment important pentru handbalul românesc", a declarat Cristina Neagu.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea toate rezultatele meciurilor din Liga Campionilor si Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

"Sîntem foarte mulţumiţi pentru jocul de la turneul de la calificare. Jocul cu Danemarca a fost foarte frumos, am fost clar mai buni decît Danemarca. Sperăm să ne reîntîlnim sănătoşi la vară, să muncim mult pentru Olimpiadă. Vrem ca la Rio să luăm medalie. Avem mult de muncit. Le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi", a spus Costică Buceschi.

UPDATE 20:33 / România cîştigă grupa preolimpică la golaveraj, fiind la egalitate cu Muntenegru, ambele avînd 5 puncte. Danemarca va ocupa cel mai probabil locul 3, în condiţiile în care are un meci uşor de la 21:00 cu Uruguay. 

Clasament:

fwfwiewf

*************************************

FINAL DE MECI! 23-23. Am dat-o la pace cu Muntengru. România a marcat un gol în ultimele 10 minute şi meciul se încheie la egalitate. Oricum, România şi Muntenegru merg braţ la braţ la Olimpiada de la Rio. 

Min. 58: 22-21 România! Păcat. Am ratat de 2 ori în dublă superioritate şi avem mari emoţii pe final

Min. 53: 22-20 România! Am mai redus turaţia pe final şi echipa din Balcani e în revenire

Min. 50: 22-17 România! Au mai rămas 10 minute pînă la final şi se prefigurează un succes al tricolorelor

Min. 42: 20-14 România! E un meci de vacanţă. Nici una dintre cele două formaţii nu se întrebuinţează foarte serios

Min. 35:17-12 România! Tricolorele menţin diferenţa de 5 goluri şi în partea secundă!

Start în partea secundă!

PAUZĂ 15-11 România! Un meci foarte bun făcut de tricolore. E un meci fără presiune, în care niciuna dintre cele două nu forţează

Min. 25: 14-7 România! 7 goluri cu 5 înainte de pauză! Luciana Marin, gol superb

Min. 22: 12-7 România! Perianu joacă foarte bine, tricolorele au 5 goluri avans

Min. 15: 8-4 România! Tricolorele se distanţează

Min. 7: 4-3 România! Preluăm conducerea. Perianu reuşeşte cîteva acţiuni superbe

Min. 4: 1-3 Muntenegru! Început dificil pentru tricolore.

START DE MECI

Ne pregătim de meci! Sala e puţin populată, dar suporterii români sînt din nou la datorie. În acest moment se intonează cele două imnuri

UPDATE 15:28 / România joacă de la ora 18:45 ultimul meci al turneului preolimpic împotriva selecţionatei din Muntenegru.

Va fi un meci de palmares, în condiţiile în care, cele două naţionale şi-au asigurat deja calificarea la Olimpiadă. Meciul va putea fi urmărit LIVE pe FANATIK.RO.

**********************

UPDATE 22:36 / ROM NIA S-A CALIFICAT LA JOCURILE OLIMPICE DE LA RIO. Muntenegru învinge Danemarca cu 26-22 şi se califică alături de tricolore la turneul final. Meciul de duminică, de la ora 18:45 dintre România şi Muntenegru va fi unul de palmares.

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. FINAL DE MECI! România învinge cu 36-18 Uruguay-ul şi e aproape calificată la Jocurile Olimpice de la Rio. De la ora 21:00 se joacă Danemarca - Muntenegru, iar o victorie a echipei din Balcani califică România încă de azi. Dacă vor cîştiga nordicele, România nu trebuie să piardă la 7 goluri cu Muntenegru. 

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. Florina Chintoan este desemnată jucătoarea meciului. Partida dintre România şi Muntenegru se va disputa duminică, de la ora 18:45.

**************************************

Min. 59: 35-17! Denisa Dedu marchează din nou din poartă în poartă! Are 2 goluri portarul nostru

Min. 54: 30-17! Au mai rămas 6 minute pînă la final. Demult nu am urmărit aşa relaxaţi un meci de handbal!

Min. 45: 24-14! Diferenţa de 10 goluri se conservă, cu 15 minute înainte de final.

Min. 38: 21-11! Meciul are un ritm destul de scăzut, fiind un antrenament cu public.

Min. 33: 18-10! Denisa Dedu marchează din poartă în poartă primul gol al reprizei

Începe repriza secundă!

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. PAUZĂ: 17-10! Tricolorele au un avans confortabil la pauză şi relaxarea e cuvîntul de ordine în echipa României

Min. 28: 16-8! Opt goluri avans cu 2 minute înainte de pauză. Neagu e numai un zîmbet pe banca de rezerve.

Min. 23: 14-8! Diferenţa de scor rămîne la proporţii decente! Nu avem nevoie de golaveraj în acest meci pentru calificare.

ROM NIA-URUGUAY LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. VEZI MECIUL ONLINE AICI

Min. 19: 11-6! România are jocul la discreţie. Oricum, o anumită relaxare se sesizează în jocul româncelor

Min. 12:8-3! Avans liniştitor încă din start! Va fi un meci lejer pentru România şi un test pentru jucătoarele care evoluează mai puţin în mod normal.

Min. 8: 5-2! Tănăsie e jucătoarea începutului de meci. A reuşit cîteva faze foarte bune

Min. 5: 1-1! E un început lejer pentru tricolore, foarte puţine goluri pînă acum

START DE MECI

Se intonează cele două imnuri! Sala e mai mult goală, însă cîteva sute de fani români le încurajează pe tricolore. 

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. UPPDATE, ora 18:16 / A mai rămas o jumătate de oră pînă la startul meciului.

Eliza Buceschi nu va juca în această confruntare, avînd probleme la glezna dreaptă.

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. UPDATE Ora 15:45 Programul zilei a doua din turneul preolimpic:

România - Uruguay, ora 18:45

Danemarca - Muntenegru, ora 21:00

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. UPDATE 13:08 / România va evolua sîmbătă, de la ora 18:45 împotriva Uruguay-ului în turneul preolimpic. O victorie ne duce foarte aproape de Jocurile Olimpice.

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. Cristina Neagu a declarat după succesul cu Danemarca faptul că îşi doreşte să se califice la Olimpiadă alături de Muntenegru: "E o victorie mare pentru noi şi cu un pic de ajutor mîine putem să sărbătorim deja calificarea la Olimpiadă. Ăsta era planul pe care l-am făcut împreună cu ei încă din Muntenegru, ca şi noi şi ei să cîştigăm împotriva Danemarcei şi să sărbătorim calificarea după două zile.

Le ţinem pumnii strînşi. Noi avem şi noi un meci împotriva Uruguayului, nu cred că vor fi probleme. Dacă n-o să fie să se sărbătorească calificarea mîine, cu siguranţă va fi un al treilea meci extrem de important în care vom da totul"a declarat Neagu.

***************************

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. FINAL DE MECI! România învinge cu 32-25 Danemarca la ea acasă! Tricolorele sînt ca şi calificate la Olimpiada de la Rio. Urmează meciul împotriva Uruguay-ului de sîmbătă (ora 17:45), care ne poate asigura biletele pentru JO. A fost un meci dominat de la un cap la altul de tricolore, cea mai bună jucătoare a noastră fiind Eliza Buceschi. 

Min. 58: 32-22 România! 10 goluri avans, ADMIRABIL!

Min. 55. 30-21 România! Evoluţie de senzaţie! Sîntem la un pas de Olimpiada de la Rio

Min. 51: 29-21 România! 8 goluri diferenşă cu 9 minute pînă la final. Nici nu se putea mai bine

Min. 48: 27-21 România! E bine, ţinem de scor, Buceschi joacă extraordinar

Min. 43: 25-20 România! Tricolorele au 5 goluri avans, însă e important să îşi păstreze concentrarea pe final. Meciul nu e gata

Min. 41: 23-18 România! 3 goluri consecutive ale nordicelor şi ar fi bine să reuşim să mai marcăm pentru a avea un final liniştit

Min. 37: 23-15 România! Menţinem un avans consistent şi acesta esta cel mai important lucru.

Min. 33: 20-13 România! Primul gol vine din 7 metri. Neagu mai ratase o aruncare de la 7 metri înainte

Începe repriza a doua

RROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. PAUZĂ! 19-13 România! Repriză foarte bună pentru tricolore. Incredibil joc de atac şi apărare foarte solidă. 

Min. 28-12 România! Continuă evoluţia foarte bună a naţionalei noastre. Fetele joacă în aceste momente admirabil, important e să păstreze tempo-ul

Min. 23: 16-11 România! Mergem la 5 goluri în finalul reprizei. Ar fi perfect să avem un avans liniştitor la pauză

Min. 20: 13-10 România! Atacul merge bine, pe faza de apărare trebuie să fie fetele lui Ryde

Min. 18: 11-8 România! A mai scăzut puţin ritmul, însă e foarte bine că marcăm în inferioritate

Min. 15: 11-6 România! Impecabil pînă în acest moment jocul româncelor! Buceschi a intrat foarte bine în meci

Min. 13: 9-5 România! Un moment puţin mai dificil pentru tricolore. Prima inferioritate

Min. 11: 8-4 România! Menţinem avansul de 4 puncte. Joc solid al româncelor

Min. 9: 7-3 România! Foarte bun debut. Atacul poziţional merge foarte bine, defensiva e sigură pînă acum.

Min. 6: 5-2 România! Început perfect pentru tricolore! Avem şi om în plus

Min. 3: 3-1 România! Tricolorele au început bine meciul. Neagu e în formă

START DE MECI! Hai România!

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. Sala e plină la Aarhus! În acest moment se intonează imnurile! Împreună vom comenta Danemarca-România din turneul preolimpic. Aproximativ 300 de fani români sînt în Ceres Arena

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. UPDATE 19:30 / În primul meci din grupa 3, Muntenegru şi-a respectat statutul de favorită şi a învins clar Uruguay cu 39-14. 

**************************

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. România joacă vineri, de la ora 20:00 pe Digisport împotriva Danemarcei în turneul preolimpic care se dispută în sala Ceres din Aarhus, pe terenul nordicelor. Tricolorele au ca obiectiv principal calificarea la Olimpiada de la Rio, iar ca să o obţină trebuie să încheie în top 2 grupa cu Danemarca, Muntenegru şi Uruguay.

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. România traversează o perioadă foarte bună la handbal feminin. O calificare la Olimpiadă ar încununa bronzul obţinut la Mondiale. Elevelel lui Ryde sînt favorite la casele de pariuri pentru confruntarea cu Danemarca, avînd 1,65 pentru un succes.

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. „Tricolorele” au obţinut bronzul mondial în decembrie anul trecut, în Danemarca. Trei luni mai tîrziu, elevele lui Thomas Ryde se întorc în sala „Ceres” din Aarhus pentru a obţine calificarea la Olimpiadă. Nu va fi o misiune uşoară, în condiţiile în care sîntem în grupă cu Muntenegru, Danemarca şi Uruguay.

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. Primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice. Iniţial, turneul trebuia să se desfăşoare în România, statutul de gazdă fiind, teoretic, garantat de amintitul loc 3 la Campionatul Mondial.

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. IHF a trecut peste orice considerent moral şi regulamentar şi a hotărît ca turneul să se desfăşoare în Danemarca, ceea ce le oferă nordicelor un avantaj serios. Chiar şi aşa, România este una dintre principalele favorite la calificare, iar faptul că doar în urmă cu cîteva zile am învins campioana mondială Norvegia la 5 goluri avans ne dă speranţe.

ROM NIA-MUNTENEGRU LIVE VIDEO TURNEU PREOLIMPIC HANDBAL. Chiar dacă am pierdut apoi returul la 10... „Tricolorele” îşi permit chiar şi un pas greşit, pentru că, teoretic, ne calificăm şi cu două victorii.

Componenţa grupei de calificare:
România (locul 3 la CM 2015)
Danemarca (locul 3 la CM 2015)
Uruguay (locul 3 din zona Americii)
Muntenegru (locul 4 la Euro 2014)

Programul meciurilor:
Vineri, 18 martie
Uruguay - Muntenegru (17:45) 21,00 25,00 1,01
România - Danemarca (20:00) 1,65 9,00 2,75
Sîmbătă, 19 martie
România - Uruguay
Danemarca - Muntenegru
Duminică, 20 martie
Muntenegru - România
Danemarca - Uruguay

*******************************************************

viewscnt
OraPostulSportEveniment
20:00
Europa League Viktoria Plzen - FCSB
1 EUR4.6546 lei+0,0049
1 USD3.9306 lei-0,0259
1 XAU163.2736 lei-0,0695