Fotbal international

România-Muntenegru, meciul fantomă! Tricolorii, debut dificil în fața scaunelor de plastic

07.09.2018 | 21:21
RomaniaMuntenegru meciul fantoma Tricolorii debut dificil in fata scaunelor de plastic

România – Muntenegru reprezintă debutul tricolorilor în Liga Națiunilor. Meciul se dispută la Ploiești și va fi desfășurat cu tribunele închise din cauza unor incidente provocate de fanii tricolorilor în 2015 la meciul din preliminariile pentru Euro împotriva Greciei. Scadența a venit trei ani mai târziu, la debutul în Liga Națiunilor. Muntenegru este un adversar incomod, iar faptul că din tribune nu se va auzi nimic, va face “meciul fantomă” și mai complicat.

Așa cum era de așteptat, cu două ore înainte de meci, atmosfera la stadion este una calmă, doar câțiva fani curioși din Ploiești sunt pe lângă stadion, poate, poate se întâmplă un miracol și sunt lăsați să intre. Cum și ei își dau seama că e greu de crezut că le va da cineva drumul, încearcă mai în glumă, mai în serios, să obțină o acreditare de presă de la jurnaliști.

România-Muntengeru, în fața tribunelor goale! “Îți dau 100 de lei”

“- Cât vrei pe ea că vreau să merg și eu la meci? Îți dau 100 de lei”, e oferta fanului. Dar, în afară de doi sau trei fani, sunt mai multe forțe de ordine decât trecători. În zona stadionului e liniște, iar singurul zgomot vine doar de la stația de amplificare unde este o muzică care întreține la minimum atmosfera pentru oficiali și jurnaliști. Dar, la începutul meciului, nici măcar de acolo nu va veni vreun zgomot.

Nu sunt fani, dar avem anouncer. Omul este obligat să își facă datoria, chiar dacă vorbește în fața tribunelor goale. În momentul în care au intrat tricolorii la încălzire, s-a făcut și apelul: “Haideți să aplaudăm echipa națională a României”. Jobul e job, chiar dacă asistența este asigurată de câțiva zeci de jurnaliști și oficiali.

Tribunele de la Ploiești, goale! România joacă fără fani
Tribunele de la Ploiești, goale! România joacă fără fani

Avem coșmaruri cu Muntenegru

Va fi straniu și pentru muntenegreni să joace în fața unor tribune goale, în condițiile în care este cunoscut faptul că fanii echipelor balcanice fac o atmosferă extraordinară pe stadioane, mai ales în timpul meciurilor internaționale. Pentru tricolori ar trebui să fie un meci al revanșei. În preliminariile pentru CM 2018, Muntenegru i-a luat României 4 puncte din 6 posibile. În tur, România a încheiat la egalitate, 1-1 la Cluj, meci în care ne amintim penalty-ul ratat de Stanciu în minutul 97. În septembrie anul trecut, înfrângerea tricolorilor, 0-1 în Muntenegru i-a fost fatală selecționerului Christoph Daum, demis după acea confruntare.

Stadionul din Ploiești, văzut din afară
Stadionul din Ploiești, văzut din afară

România este în Liga Națiunilor într-o grupă din care mai fac parte Serbia și Lituania. Obiectivul naționalei lui Contra este acela de a câștiga grupa, iar dacă va fi îndeplinit, va netezi drumul nostru la Euro 2020, în condițiile în care există o șansă în plus de calificare la Campionatul European și din această competiție.

Ultimul meci pe care România l-a disputat fără spectatori a fost în 2014, în debutul campaniei pentru Campionatul European din 2016, împotriva Greciei. Meciul a fost câștigat atunci de tricolori cu 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de Marica, în minutul 10 din penalty.

Echipele de start:

România: Tătărușanu – R. Benzar, Chiricheș, Săpunaru, Bancu – Stanciu, Pintilii – Chipciu, Al. Maxim, Mitriță – Keșeru
Rezerve: 
Pantilimon, Fl. Niță, Toșca, M. Bălașa, Budescu, Țucudean, Cr. Manea, T. Băluță, Rotariu, P. Anton, Drăguș. Ad. Stoian
Antrenor: 
Cosmin Contra

Muntenegru: Petkovic – Stojkovic, Savic, Simic, Tomasevic – Vukcevic, Scekic – Boljevic, Ivanic – Jovovoic – Mugosa
Rezerve: Mijatovic, Ljuljanovic, Kopitovic, Ivanic, Radunovic, Zoric, Beqiraj, Savicevic, Haksabanovic, Hocko
Antrenor: 
Ljubisa Tumbakovic

Arbitru: Ivan Kruzliak (Slovacia) A1: Tomas Somolani / A1: Branislvav Hancko (ambii din Slovacia)