Sport

“Tricolorele” sunt gata de duelul cu Norvegia de la CM de handbal: “De mult nu a mai fost o atmosferă aşa «wow» la echipa naţională!”

România joacă de la 21:30 împotriva Norvegiei la Campionatul Mondial de handbal. "Tricolorele" sunt pregătite de confruntarea cu principala favorită la trofeu spunând că atmosfera din echipă este "wow".
07.12.2021 | 18:30
Tricolorele sunt gata de duelul cu Norvegia de la CM de handbal De mult nu a mai fost o atmosfera asa wow la echipa nationala
ADVERTISEMENT

România a obţinut două victorii “de încălzire” cu Iran şi Kazahstan în primele două meciuri de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Primul test va fi marţi seara, de la 21:30, împotriva Norvegiei.

“Tricolorele” sunt gata de duelul cu Norvegia de la CM de handbal: “Apărarea va fi cheia în acest meci”

“Tricolorele” nu se tem de campioana Europei şi promit un meci echilibrat împotriva principalei favorite la câştigarea titlului mondial. Ana Maria Tănasie, extrema stângă de la Minaur Baia Mare susţine că atmosfera în lot este “wow”, iar cheia în confruntarea cu nordicele va fi apărarea:

ADVERTISEMENT

“Va fi un meci foarte greu cu Norvegia, dar cred că ne putem face treaba cu puţină maturitate în joc. Cred că apărarea va fi cheia în acest meci. Fiind începutul Campionatului Mondial, au fost câteva sentimente care nu te lăsau să te dezlănţui de la început. Au fost nişte meciuri mai uşoare decât cu Norvegia, iar în faţa campioanei Europei va trebui să fim mai concentrate.

“Demult nu a mai fost o atmosferă atât de wow la echipa naţională”

Emoţiile au trecut, ştim ce avem de făcut. Atmosfera este una foarte bună şi cred că asta se vede. Demult nu a mai fost o atmosferă atât de wow la echipa naţională. Sunt sigură că fiecare dintre noi vom da ce este mai bun. Adevărata valoare se va vedea în meci.

ADVERTISEMENT

Ţinând cont că la ultimele meciuri din campionat, publicul a lipsit, mie îmi place să se joace cu oameni în tribune. Publicul îmi dă putere, este un noroc să fie în tribune. Când nu sunt oameni în tribune, parcă nu am energia aia să joc. Te împing de la spate, pur şi simplu. Să sperăm că o să vină pentru că ne vor ajuta foarte mult”.

Oana Borş, înlocuită cu Alexandra Badea: “Îmi pare rău pentru Oana şi pentru ceea ce s-a întâmplat, dar voi profita de această şansă la maximum”

În locul Oanei Borş, care s-a accidentat grav în confruntarea inaugurală cu Iran, a fost convocată de urgenţă Alexandra Badea. Extrema Rapidului a ajuns în cantonament, însă nu va fi în lot pentru meciul cu Norvegia:

ADVERTISEMENT

“Îmi pare rău pentru Oana şi pentru ceea ce s-a întâmplat, dar voi profita de această şansă la maximum. Imediat după meci am primit telefon şi mi s-a spus să îmi fac bagajele pentru că vin în Spania.

Este o mare şansă pentru mine şi voi profita de asta. M-au primit foarte bine, cu braţele deschise. Asta mă va ajuta să mă integrez cât mai repede. Începusem pregătirea cu echipa, dar de puţine zile. 

ADVERTISEMENT

Îmi doresc să facem un rezultat cât mai bun şi să obţinem un loc cât mai bun în clasament. Cred că vor fi nişte meciuri foarte puternice, cu mare încărcătură emoţională şi fizică, dar ne vom mobiliza şi vom obţine un rezultat cât mai bun”, a spus Badea.

Adi Vasile: “Este singurul mod în care putem să avem un rezultat bun”

Selecţionerul Adi Vasile susţine că pentru a spera la un rezultat bun cu Norvegia, toate lucrurile trebuie să meargă perfect timp de 60 de minute, iar România va avea o altă prestaţie în acest meci în comparaţie cu ceea ce a jucat împotriva Iranului şi Kazahstanului:

“Un adversar foarte serios cu care trebuie să fii la maximumul posibilităţilor, din toate punctele de vedere, fizic şi mental. Trebuie să îţi facă plăcere să joci împotriva lor. Suntem pregătiţi, parcursul a fost în liniile corecte, iar de acum încolo avem un alt tip de adversar şi un alt joc din partea noastră.

Alexandra Badea nu va juca diseară. A ajuns în jurul miezului nopţii şi e de puţin timp cu noi. Pentru meciul cu Norvegia este echipa fără Alexandra. Dacă vrei să ai o şansă împotriva Norvegiei, trebuie să fii din toate punctele de vedere pregătit. 

Trebuie să exploatezi la maximum toate posibilităţile timp de 60 de minute şi noi trebuie să scoatem tot ce este mai bun. Este singurul mod în care putem să avem un rezultat bun”, a spus selecţionerul.

Echipa care va câştiga diseară va merge în grupele principale cu 4 puncte, având o şansă uriaşă la calificarea în sferturile de finală. Indiferent de rezultat, România este calificată mai departe, unde se va bate cu Olanda şi Suedia pentru un loc în sferturi.

  • 77 de goluri a marcat România în primele două meciuri de la CM
  • 2018 este anul în care România a câştigat ultima dată cu Norvegia

 

ADVERTISEMENT