Sport

România – Norvegia 22-33 la CM de Handbal feminin. Nordicele, victorie clară în faţa “tricolorelor” în ultimul meci al grupei

Norvegia a câştigat cu 33-22 meciul cu România, ultimul din grupa preliminară. Katrine Lunde a câştigat titlul de jucătoarea meciului. "Tricolorele" merg cu două puncte în grupele principale.
07.12.2021 | 22:57
Romania  Norvegia 2233 la CM de Handbal feminin Nordicele victorie clara in fata tricolorelor in ultimul meci al grupei
ADVERTISEMENT
07-12-2021
19:28

România - Norvegia 22-33 la CM de handbal

Vezi cele mai importante faze video AICI

FINAL DE MECI! 33-22 Norvegia! Nordicele câştigă fără drept de apel meciul în care România a contat doar în primul sfert de oră!

Min. 52: 18-28 Norvegia! Meciul este deja jucat. Este o diferenţă mare în partea secundă. Nordicele nu mai forţează

Min. 40: 14-23 Norvegia! Diferenţa rămâne de 8 goluri pentru nordice. Ratăm foarte multe şanse. 

Min. 35: 13-21 Norvegia! Echipa lui Hergeirsson domină jocul şi se desprinde şi mai mult pe tabelă. 

Start în partea secundă! 

PAUZĂ! 17-11 Norvegia! Final de repriză turbo pentru adversare. Katrine Lunde are 52% procentaj al mingilor salvate. Păcat de startul foarte bun al “tricolorelor” 

Min. 28: 10-14 Norvegia! Nordicele se desprind pe tabelă în finalul reprizei. 

Min. 24: 8-10 Norvegia! România rămâne aproape de nordice

Min. 20: 6-8 Norvegia! Nordicele au două goluri avans. Ultima reuşită, marcată de Aune, extrema de la CSM Bucureşti. 

Min. 15: 5-5! Start excelent pentru România. Jucăm de la egal la egal cu campioana Europei

Min. 12: 3-4 Norvegia! S-a blocat tabela de patru minute. Parade de excepţie reuşite de Lunde şi Dumanska. 

Min. 9: 3-4 Norvegia! România are un joc curajos în start şi deocamdată rezistăm bine în joc. Păcat de aruncarea de la 7 metri ratată de Pintea. 

Min. 3: 2-2! Start echilibrat. Harabagiu şi Pintea înscriu pentru noi

Start de meci!

  • Fanii României au venit în număr mare la Castellon, atmosfera fiind superbă la Castellon

Echipele în România – Norvegia:

Echipele în România - Norvegia
Echipele în România – Norvegia

Meciul România – Norvegia are loc marţi, 7 decembrie, cu începere de la ora 21:30, în cadrul etapei a 3-a şi ultima a grupei C de la turneul final al CM de Handbal feminin, care se desfăşoară în Spania în perioada 1-19 decembrie.

Înaintea aceste confruntări, ambele echipe au acumulat punctaj maxim în faţa Iranului şi Kazahstanului, după succese extrem de facile, la mari diferenţe de scor.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul România – Norvegia de la CM de Handbal feminin

Întâlnirea România – Norvegia se desfăşoară marţi, 7 decembrie, de la ora 21:30, în aceeaşi locaţie în care au avut loc şi precedentele două partide ale „tricolorelor”, „Pabellon Ciutat de Castello”. Toate jocurile de la turneul final au loc în prezenţa spectatorilor.

Accesul publicului este permis numai pe baza prezentării certificatul COVID, care să ateste schema completă de vaccinare sau trecerea prin boală. Cum în zonă se află şi o comunitate destul de însemnată de români, cu siguranţă, ca şi la precedentele jocuri, fetele selecţionerului Adi Vasile vor avea susţinere din tribune.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida România – Norvegia

Partida România – Norvegia se joacă marţi, 7 decembrie, de la ora 21:30, în „Pabellon Ciutat de Castello”, sală de 6.500 locuri, în etapa a 3-a din grupa C a turneului final al CM de Handbal feminin şi este televizată în direct pe programele Digi Sport 2, Telekom Sport 3 şi Look Sport 3. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

De azi, începe cu adevărat turneul final al CM pentru handbalistele noastre. Până acum au avut doar meciuri de antrenament, în compania unor adversare net inferioare. Victoriile cu Iran şi Kazahstan, chiar dacă au fost obţinute la diferenţe apreciabile, nu reprezintă absolut nimic, deşi una dintre ele va intra în calculul făcut la intrarea în grupa principală în care va fi repartizată România.

ADVERTISEMENT

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea România – Norvegia

România e evident văduvită mult de absenţele unor jucătoare cheie din angrenajul obişnuit al echipei naţionale, portarul Denisa Dedu şi interii Eliza Buceschi şi, mai ales, Cristina Neagu, care a cerut să nu fie convocată pentru că au avut un an cu probleme de sănătate.

Din această cauză, vorbim de un lot cu multe jucătoare tinere şi majoritatea neexperimentate pentru asemenea nivel, veterana fiind pivotul Crina Pintea de la Gyor, 31 ani. Din păcate, am pierdut deja o jucătoare după meciul cu Iran, Oana Borş marcând primul ei gol sub tricolor, după care suferind o ruptură de ligamente.

ADVERTISEMENT

La acest moment ar fi un miracol să nu pierdem cu Norvegia

Norvegia este una dintre marile puteri la nivel de reprezentative în handbalul feminin. Are trei titluri mondiale şi este naţionala cu cele mai multe medalii câştigate la Mondiale, zece la număr, înţelegând aici aur, argint şi bronz.

Selecţionerul Thorir Hergeirsson, unul dintre veteranii băncilor tehnice, are la dispoziţie un lot extrem de puternic, din care nu lipsesc vedetele Nora Mork, Katrine Lunde, Emilie Arntzen de la CSM Bucureşti sau Stine Bredal Oftedal. Patru jucătoare sunt de la Gyor, alte patru de la Esbjerg. În comparaţie cu ele, jucătoarele noastre par nişte începătoare ca număr de prezenţe la lot.

Cote la pariuri pentru jocul România – Norvegia

Diferenţa mare de valoare existentă în acest moment este bine ştiută şi de casele de pariuri, care practic nu acordă nici cea mai mică şansă „tricolorelor”. Norvegia are o cotă care nu poate fi numită nici simbolică – 1,02, în timp ce o imensă performanţă românească înseamnă cotă 25,00, iar varianta şansă dublă x2 e şi ea imensă, cotă 11,00.

Cele două naţionale au un CV comun foarte bogat. Numai din anul 2000 încoace s-au întâlnit de 15 ori şi de 13 ori nordicele s-au impus. Celebru a fost jocul din semifinala CM 2015, cedat dramatic, după prelungiri de către fetele noastre. Lotul deplasat în Spania este unul lipsit de experienţă internaţională, iar obiectivul echipei antrenată de Adi Vasile e un loc în primele zece.

ADVERTISEMENT