Sport

Vis frumos până în minutul 45! România, prestaţie solidă împotriva Norvegiei. Am căzut în final

07.12.2020 | 22:57
Vis frumos pana in minutul 45 Romania prestatie solida impotriva Norvegiei Am cazut in final
ADVERTISEMENT

România pierde cu 20-28 meciul împotriva Norvegiei, dar prinde grupele principale ale competiţiei datorită victoriei cu Polonia. Am visat frumos timp de 45 de minute, însă în final tricolorele au căzut şi au pierdut la 8 goluri. 

În ciuda înfrângerii, România a reuşit un joc excelent în care a reuşit să treacă şi la conducere în repriza secundă. Diferenţa s-a făcut în final de meci când nordicele au reuşit să fie foarte solide în defensivă.

ADVERTISEMENT

Katrine Lunde a făcut minuni în partea secundă după o primă parte modestă. Lorena Ostase a fost cea mai bună marcatoare a României din acest meci cu 6 goluri. A fost un meci curajos pentru naţionala noastră care ne-a făcut să visăm timp de 45 de minute la un succes răsunător. Dar, turneul continuă şi în grupele principale putem face multe surprize.


România – Norvegia 20-28

FINAL DE MECI! România a căzut în final şi pierde la 8 goluri confruntarea cu Norvegia. Am visat frumos

ADVERTISEMENT

Statistica meciului: 

Min. 55: Adversarele se desprind la cinci goluri. Atacul României nu mai funcţionează la fel de bine. Denisa Dedu a avut două parade excelente

Min. 50: Norvegia are 3 goluri avans! Laura Popa a înscris pentru noi şi rămânem în meci

Min. 48: Nordicele se duc la trei goluri, profitând şi de ratările de la 7 metri a Elizei Buceschi.  6-1 pentru Norvegia raportul golurilor pe contraatac

ADVERTISEMENT

Min. 45: Norvegia revine la conducere cu două goluri pe contraatac şi Burcea cere time-out

Min. 40: România trece în avantaj graţie golului marcat de Ostase

Min. 35: Denisa Dedu are 3 parade. Ostase sparge gheaţa pentru noi în partea secundă

Start în partea secundă!

PAUZĂ! Repriză foarte bună pentru România. Eliza Buceschi aduce egalarea cu două goluri marcate în final

Statistica primei părţi: 

Min. 28: România revine la un gol şi antrenorul norvegian cere time-out

Min. 24: România reduce diferenţa cu două reuşite ale Cristinei Neagu. Ţinem aproape: 10-12

Min. 19: După eliminarea de 2 minute a Laurei Popa, Norvegia se desprinde la trei goluri: 8-11

Min. 14: Neagu înscrie golul 250 din carieră la EHF Euro și ținem aproape de Norvegia: 7-8

Min. 11: Bogdan Burcea cere time-out după ce Norvegia a marcat trei goluri la rând: “Prea multe mingi am lăsat în față să avem pretenții. Haideți, fetelor, mai multă răbdare!” 

ADVERTISEMENT

Min. 10: Norvegia este în avantaj după 10 minute. Nordicele au reușit două goluri pe contraatac până acum

Min. 7: Yulia Dumanska arată o formă foarte bună. A scos 3 mingi în primele 7 minute

Min. 5: Început în forță pentru ambele echipe. Au marcat pentru noi: Ostase (2), Buceschi și Laslo.

Start de meci!

Echipele:


România – Norvegia Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida România – Norvegia se joacă luni, 7 decembrie, de la ora 21:30, la Kolding, acolo unde avut loc toate meciurile din grupele C şi D alr turneului fnal, grupele A şi B fiind găzduite de Herning. Meciul este televizat în direct pe posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. Îl puteţi vedea şi în format LIVE VIDEO, intrând pe site-ul FANATIK.RO.

România a trăit extrem de periculos şi meciul cu Polonia. La pauză fetele pregătite de Bogdan Burcea erau eliminate de la Europene, fiind conduse cu patru goluri. Însă, din fericire, ele s-au trezit în a doua parte şi au făcut o a doua repriză perfectă, cu Cristina Laslo devenită brusc MVP-ul partidei, pentru că din nou Cristina Neagu nu a jucat prea bine.

Îngrijorează lipsa de formă a Cristinei Neagu

Selecţionerul Burcea este însă convins că deşi vom juca împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din lume, mare favorită la o nouă medalie de aur, echipa României a reuşit să se elibereze de starea de presiune cu care a venit în Danemarca şi care şi-a pus clar amprenta în meciul de debut, cu Germania, când s-au comis multe erori.

Ce îngrijorează este lipsa de formă a vedetei lotului nostru, Cristina Neagu, cu două evoluţii departe de potenţialul ei. Să ai în lot pe una dintre cele mai bune handbaliste ale lumii, supranumită Messi al acestui sport, dar să beneficiezi de un randament ofensiv extrem de sărac din partea ei este descurajant, în condiţiile în care e evidentă tranziţia la naţionala noastră, cu multe jucătoare tinere, unele chiar debutante cu acest prilej.

Cotă astronomică pentru victoria tricolorelor

Bogdan Burcea ştie că în meciul cu Norvegia nu trebuie să existe nici un moment presiunea rezultatului. Jucătoarele tinere din naţionala României se află în faţa celui mai puternic examen şi un astfel de meci le poate mobiliza la maxim pentru a da o replică hotărâtă. Nu sunt favorite şi acest lucru poate fi în favoarea lor, pentru că nimeni nu aşteaptă minuni şi tocmai când nu te aştepţi ele se pot produce.

Că norvegiencele sunt favorite o demonstrează şi cota acordată de casele de pariuri. 1,02 saz 1,03 este cota pentru victoria nordicelor în timp ce fetele noastre au primit cea mai mare cotă posibilă la victorie în handbal: 17,00.

 

ADVERTISEMENT