Fotbal intern

S-a bătut recordul la România – Norvegia: peste 30.000 de copii și însoțitori îi vor susține pe tricolori pe Arena Națională!

11.10.2019 | 15:42
Sa batut recordul la Romania  Norvegia peste 30000 de copii si insotitori ii vor sustine pe tricolori pe Arena Nationala
ADVERTISEMENT

UEFA a decis să închidă porțile pentru meciul pe care echipa națională a României îl joacă împotriva Novegiei, pe 15 octombrie, de la ora 21.45, în preliminariile EURO 2020, toate acestea după incidentele care au avut loc la partidele cu Spania și Malta, dar copiii sub 14 ani vor piutea intra gratis la duelul de pe Arena Națională.


  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.70 este cota pentru ”2 pauză/2 final” la Insulele Feroe – România. Vezi aici toate cotele
ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 octombrie, ora 15.49. După centralizarea înscrierilor din toată țara, FRF.ro anunță că 30.038 de copii și însoțitori ai acestora vor susține România din tribunele Arenei Naționale, marți, la meciul cu Norvegia din preliminariile Euro 2020. Românii au doborât astfel recordul. În septembrie 2019, 22.000 de copii erau prezenți la meciul Partizan-Alkmaar din grupele Europa League.


UPDATE, 9 octombrie, ora 21.27. Conform FRF.ro, cu câteva ore înaintea termenului de înscriere pentru bilete gratuite la România-Norvegia, erau deja 26.414 copii sub 14 ani și însoțitori înscriși pentru a susține tricolorii pe stadion, la meciul cu Norvegia de marți! Astfel, cifra reprezintă un record absolut pentru un meci de fotbal la care asistă doar copii. Cel mai mare număr a fost la partida lui Partizan Belgrad cu Alkaar, din acest sezon de Europa League: 22.000 copii la meciul cu “porţile închise” fanilor adulţi.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 9 octombrie, ora 9.30. Site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal anunţă că, până în acest moment, 20.168 de copii şi însoţitori s-au înscris pentru a fi prezenţi pe Arena Naţională la România-Norvegia. Recordul pentru un astfel de meci, la care UEFA permite doar accesul copiilor, este de 22.000 de spectatori!


UPDATE, 8 octombrie, ora 9.20. Federaţia anunţă cu numărul copiilor care vor fi prezenţi la România-Norvegia este, în acest moment, de 15.000. Termenul de înscrieri este 9 octombrie.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 6 octombrie, ora 16.20. FRF a anunțat pe pagina oficială că nu mai puțin de 12.000 de copii și însoțitori s-au înscris până duminică după-amiază pentru a merge să îi susțină pe jucătorii luI Cosmin Contra la meciul cu Norvegia. Aceștia provin din peste 15 județe ale României.


Cine poate participa la meciul România – Novegia

FRF (Federația Română de Fotbal) a făcut tot posibilul ca jucătorii lui Cosmin Contra să aibă parte de susținere la meciul cu Novegia din preliminariile EURO 2020. Astfel, FRF a elaborat, în urma deciziei luate de UEFA, o procedură regulamentară care permite intrarea copiilor pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Pe stadion la meciul România – Novegia vor avea voie să intre copiii care nu au împlinit 14 ani din cadrul instituțiilor de învățământ preșcolare sau școlare, publice sau private, din cadrul academiilor și școlilor de fotbal, precum și legitimați la cluburi cu grupe de copii și juniori, dar și fiecare grup organizat de 10 copii însoțili de un cadru didactic sau antrenor. De exemplu, pentru un grup de 3 de jucători sunt necesari 3 însoțitori, iar intrarea este gratuită pentru aceștia.

Arena Națională, stadionul unde se joacă România - Novegia
Arena Națională, stadionul unde se joacă România – Novegia

Surpriză pentru cei care merg pe Arena Națională

Cei care se încadrează la cerințele UEFA și doresc să participe la meciul dintre echipa națională a României și reprezentativa Novegiei trebuie să trimită o adresă oficială, cu antet și semnată, la adresa secretariat@frf.ro până pe 4 octombrie 2019. După înscriere, fiecare unitate va primit un formular online în care trebuie să completeze datele copiilor și însoțitorilor, iar apoi FRF va trimite pe mail biletele care vor fi printate de însoțitori. Asta nu e tot! Toți participanții vor beneficia de un pachet compus dintr-o băutură răcoritoare și o gustare pe care îl pot ridica de la punctele special amenajate în incinta stadionului.

  • 83.000 de euro este amenda primită de FRF din partea celor de la UEFA

Nu este prima dată când echipa națională a României este penalizată. Tricolorii au mai evoluat fără spectatori în grupa din Liga Națiunilor, în 2018, la meciul cu Muntenegru de pe stadionul Ilie Oană.

ADVERTISEMENT
Tags: