Sport

România – Olanda, duelul echipelor neînvinse la EURO 2018 de handbal! Cum putem să ne calificăm în semifinale

09.12.2018 | 15:13
Romania  Olanda duelul echipelor neinvinse la EURO 2018 de handbal Cum putem sa ne calificam in semifinale

România – Olanda se joacă duminică, de la ora 19:00, în Grupele principale de la EURO 2018 de handbal, iar duelul va fi între singurele echipe neînvinse la turneul final. Cele două naţionale au obţinut câte şase puncte după primele trei meciuri din Franţa şi au intrat în Grupa a 2-a principală cu patru puncte, după ce au fost şterse rezultatele cu echipele care au terminat pe ultimul loc în prima fază a grupelor.

Selecţionata antrenată de Martin Ambros poate face un pas important spre semifinalele Campionatului European de handbal feminin din Franţa. În cazul unei victorii cu Olanda, România ar ajunge la şase puncte şi ar mai avea nevoie de încă un succes în meciurile cu Spania, naţională care a ieşit din cursa pentru calificarea în semifinale, şi Ungaria pentru a merge în careul de aşi de la Paris. Româncele se pot califica şi cu o singură victorie, dar au nevoie de un joc al rezultatelor favorabil.

România – Olanda, duelul echipelor neînvinse la EURO 2018 de handbal. Capitolele la care stăm bine

România – Olanda este duelul echipelor neînvinse la EURO 2018 de handbal. Cele două naţionale au jucat exemplar în grupe, iar un exemplu în acest sens este numărul mare de goluri marcate. Româncele au înscris de 91 de ori, cu un gol mai mult decât adversara de duminică. În aceste condiţii, meciul de la Nancy va fi unul spectaculos dacă prestaţiile se vor repeta.

România - Olanda, duelul echipelor neînvinse la EURO 2018 de handbal. Cum ne putem califica în semifinale
România – Olanda, duelul echipelor neînvinse la EURO 2018 de handbal. Cum ne putem califica în semifinale

România şi Olanda stau bine şi la capitolul defensivă. Ambele naţionale au primit câte 75 de goluri, însă avantajul româncelor vine din poartă. Iulia Dumanska şi Denisa Dedu sunt cel mai bun cuplu de portari de la Campionatul European de handbal feminin din Franţa. Cele două au reuşit 42 de parade împreună, cu o eficienţă de 36%. De celaltă parte, Rinka Duijndam şi Tess Wester au reuşit 31 de parade împreună, având un procentaj de reuşită de 29%.

Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, goluri pe bandă rulantă

Cristina Neagu şi Eliza Buceschi au înscris câte 24 de goluri la Campionatul European de handbal feminin din Franţa şi ocupă locul trei în topul celor mai bune marcatoare. Olanda se bazează pe Nycke Groot, cu 12 goluri marcate în cele trei meciuri jucate la turneul final. Aceasta este urmată de Lois Abbingh, cu 11 reuşite, şi Laura van der Heijden şi Estavana Polman, amândouă cu zece goluri.

România şi Olanda, prestaţii diferite în grupe

Chiar dacă victoria cu Cehia a venit cu emoţii, România a reuşit în primul meci să joace perfect în primele 40 de minute ale partidei de la Brest. Duelul cu Germania a fost unul lejer, în care selecţionata antrenată de Ambros Martin a arătat mai multe plusuri. Totul a culminat cu victoria clară în faţa Norvegiei, una dintre marile favorite la câştigarea Europeanului. Campioana europeană en-titre a fost umilită de Cristina Neagu şi compania, motiv pentru care moralul româcelor este unul foarte bun înainte de grupele principale.

Olanda a obţinut maximum de puncte, însă selecţionata antrenată de Helle Thomsen a avut noroc în meciul cu Spania. Olandezele au obţinut victoria, scor 28-27, cu o aruncare reuşită în ultima secundă, eroina fiind Lois Abbingh. În rest, Olanda a învins Ungaria, după un meci echilibrat până în ultimele zece minute, şi Croaţia, într-un meci fără poveste.