Sport

România – Olanda 20-24 în finala mică a Campionatului European de Handbal. Româncele au ratat medalia de bronz!

16.12.2018 | 16:26
Romania  Olanda 2024 in finala mica a Campionatului European de Handbal Romancele au ratat medalia de bronz

România – Olanda 20-24 s-a jucat în finala mică a Campionatului European de handbal feminin din Franţa. Selecţionata antrenată de Ambros Martin a sperat că va întoarce soarta meciului în ultimele zece minute, însă olandezele au stat bine în defensivă, chiar dacă româncele au revenit pe tabelă şi s-au apropiat la trei goluri. Olanda a cucerit medalia de bronz, în timp ce România este nevoită să se mulţumească doar cu locul 4.. Vezi toate detaliile partidei accesând aplicaţia de mai jos: echipele de start, comentariul LIVE TEXT minut cu minut, marcatorii etc.


UPDATE, final / România – Olanda 20-24

UPDATE, min. 55 / România s-a apropiat la trei goluri de Olanda, scor 20-23.

UPDATE, min. 50 / România revine pe tabelă şi s-a apropiat la patru goluri de Olanda.

UPDATE, min. 45 / România nu se regăseşte, iar Olanda joacă rapid şi surprinde pe fiecare atac defensiva noastră.

UPDATE, min. 40 / Olanda a revenit după o perioadă în care nu marchează şi este în avantaj.

UPDATE, min. 35 / România nu se regăseşte în startul primei reprize, însă nici Olanda nu pune mari probleme.

UPDATE, pauză / Olanda a intrat la cabine cu un avantaj de şapte goluri, scor 15-8.

UPDATE, min. 25 / Olandezele s-au distanţat pe tabelă la şase goluri.

UPDATE, min. 20 / Olanda o conduce pe România, scor 8-4, dar ambele echipe ratează foarte mult.

UPDATE, min. 15 / Olanda a preluat conducerea după ce româncele au reuşit să egaleze la trei.

UPDATE, min. 10 / România revine pe tabelă şi a marcat două goluri.

UPDATE, min. 5 / Olanda ne conduce. Atacul nu merge deloc,

UPDATE. A început partida

Este, în mai puţin de o săptămână, pentru a doua oară când ne vom afla faţă în faţă la turneul final al CE organizat de Franţa, cu Olanda antrenată de daneza Helle Thomsen, cea care pe banca batavelor a făcut adevărate minuni de când a fost numită, dar care nu a reuşit să reziste decât câteva luni la o echipă de Champions League, cum a fost CSM Bucureşti.

România – Olanda Live Stream Online la TVR HD şi TVR 1

Partida România – Olanda, bătălia pentru medaliile de bronz la turneul final al CE de handbal feminin, se joacă duminică, 16 decembrie, de la ora 15:00, la Paris şi este transmisă în exclusivitate de către TVR, cea care a deţinut drepturile de difuzare în România a competiţiei. Această ultimă apariţie a fetelor noastre va fi televizată, ca şi până acum, când e vorba de partidele României, atât de TVR HD, postul care a transmis turneul final cât şi de TVR 1. De asemeni, puteţi urmări în format LIVE VIDEO desfăşurarea finalei mici a CE de handbal feminin şi pe site-ul FANATIK.RO.

În primul meci al grupei principale B Olanda a fost clar echipa mai bună în confruntarea cu fetele noastre, care nu au putut rezista decât prima repriză, pierdută la un singur gol. După pauză Olanda a trecut clar la timona partidei şi, ajutată, deşi nu avea nevoie, de arbitrajul vădit părtinitor al franţuzoaicelor Bonaventura, s-au impus cu 29-24.

Campionatul European de handbal feminin LIVE VIDEO şi STREAM pe FANATIK.RO

Acum fetele pregătite de spaniolul Martin Ambros îşi doresc enorm să obţină revanşa după eşecul din grupa principală, însă misiunea lor va fi mult mai grea, ca urmare a faptului că am pierdut-o spre finalul ultimului meci din grupa principală B, cu Ungaria, pe cea mai bună jucătoare şi handbalista numărul 1 lumii, Cristina Neagu, cea supranumită Messi al acestui sport. Cristina Neagu are ruptură de ligamente la genunchi şi va lipsi de pe teren minim şase luni, ceea ce înseamnă că şi CSM Bucureşti nu se va putea baza pe aportul ei în tentativa de a cuceri a două oară Champions League. Iar Eliza Buceschi are nevoie de opt goluri pentru a deveni golgeterul turneului final al CE.

Eliza Buceschi are nevoie de opt goluri pentru a deveni golgeterul CE 2018 trebuie să le marcheze Olandei
Eliza Buceschi are nevoie de opt goluri pentru a deveni golgeterul CE 2018

Olanda a arătat că are un portar excelent, Tess Wester, care ne-a făcut mari probleme în meciul din grupe şi are câteva jucătoare foarte greu de oprit, Lois Abbingh, fosta jucătoare de la Baia Mare, care acum e eleva lui Martin Ambros la Rostov pe Don, Laura van der Heijden sau Estavana Polman.

Martin Ambros nu a ştiut să îşi blocheze jucătoarele de la Rostov pe Don!

Revenind la relaţia dintre selecţionerul României, Martin Ambros şi jucătoarele pe care le are la Rostov să spunem că tehnicianul, deşi le cunoaşte bine, nu a fost în stare să găsească antidot nici pentru Abbinhg, nici pentru cele 7 rusoaice, dintre care Viahireva şi Sen au fost adevărate coşmaruri pentru poarta noastră în semifinală.

Nici Olanda nu are mari speranţe că ar putea să o recupereze până la ora meciului pe cea mai bună jucătoare, Nycke Groot, care s-a accidentat stupid chiar la începutul meciului cu România, în grupa principală B, însă la linia de 9 metri pare a sta mult mai bine decât fetele noastre, în special datorită reuşitelor lui Lois Abbingh.

Olanda e mare favorită la casele de pariuri

România a pierdut semifinala cu Rusia cu scorul de 28-22, după ce la pauză echipa lui Evgheni Trefilov a intrat în avantaj, abia în ultimele secunde, cu un gol. Situaţia identică şi la Olanda – Franţa, a doua semifinală, un gol avans la pauză Franţa, victorie cu 27-21, deci tot şase goluri şi tot o repriză a doua câştigată de adversare la cinci lungimi.

România - Olanda finala mică a CE handbal feminin. Meciul pentru medalia de bronz şi al revanşei după eşecul din grupă
România – Olanda finala mică a CE handbal feminin. Meciul pentru medalia de bronz

Prin prisma faptului că România e fără Cristina Neagu şi a rezultatului favorabil clar Olandei în meciul din grupa principală B casele de pariuri văd naţionala batavă clar favorită, cu cota de 1,37. Egalul e cotat la 10.00, iar un succes românesc la 4,70. Handicapul acordat Olandei este de patru goluri, ceea ce înseamnă că dacă Olanda bate cu mai mult de patru goluri iese cota de 1,85.

Tags: