Sport

România – Olanda 30-31 la CM de handbal feminin. “Tricolorele”, înfrângere dureroasă după un final de infarct. Video

România pierde cu 30-31 meciul împotriva Olandei la CM de handbal feminin. Cu acest eşec, şansele noastre la sferturile de finală se reduc la zero, însă rămânem cu revenirea superbă din partea secundă.
09.12.2021 | 18:00
Romania  Olanda 3031 la CM de handbal feminin Tricolorele infrangere dureroasa dupa un final de infarct Video
ADVERTISEMENT
09-12-2021
14:27

România - Olanda 30-31 la CM de handbal

FINAL DE MECI! 31-30 Olanda! Final de infarct, însă Tess Wester a scos aruncarea din extremă a Laurei Moisă şi batavele se impun cu mari emoţii. Remarcăm revenirea foarte bună a României în partea secundă de la -5 goluri. Urmează meicurile cu Puerto Rico şi Suedia. 

Min. 55: 29-29! Super revenire în final de meci pentru România

Min. 54: 27-28 Olanda! România revine la un gol şi ne aşteaptă un final de meci încins. 

Min. 50: 24-27 Olanda! “Tricolorele” speră să revină în final de meci. Diferenţa rămâne ca şi cea de la începutul reprizei, trei goluri. 

Min. 46: 21-24 Olanda! Anca Polocoşer a avut un atac dur la Smits, însă a scăpat de cartonaşul roşu. A văzut însă o eliminare de două minute. 

Min. 42: 19-22 Olanda! România reduce diferenţa şi revine în meci de la -5

Min. 35: 16-19 Olanda! Adversarele menţin cele trei goluri avans. Două greşeli mari pentru România în primele minute ale reprizei. 

Start în partea secundă! 

PAUZĂ! Olanda conduce cu 17-14 după primele 30 de minute. Româncele au greşit mult în ultimele minute şi adversarele s-au desprins în finalul primei manşe. 

Min. 25: 13-13! Echilibrul se menţine. Dumanska a avut câteva intervenţii excelente

Min. 20: 11-11! Se menţine echilibrul în acest meci. Destul de multe erori pe atacuri poziţional în naţionala României

Min. 15: 9-9! Olandezele au marcat şapte goluri pe contraatac şi faza a doua. 

Min. 10: 5-4 România! “Tricolorele” preiau conducerea graţie golului marcat de Bazaliu

Min. 5: 2-2! Start echilibrat de meci. Laslo, cea mai bună jucătoare în startul meciului

Start de meci!

Echipele în România – Olanda:

Echipele în România - Olanda
Echipele în România – Olanda

Meciul România -Olanda are loc joi, 9 decembrie, cu începere de la ora 16:30, în cadrul primei etape a celei de-a doua fază pe grupe a turneului final al CM de Handbal feminin, competiţie ce se desfăşoară în Spania în perioada 1-19 decembrie.

Unde se joacă meciul România – Olanda de la CM de Handbal feminin

Confruntarea România – Olanda se dispută joi, 9 decembrie, de la ora 16:30, în aceeaşi sală în care „tricolorele” au jucat deja toate cele trei partide din cadrul primei etape pe grupe a turneului final al CM de handbal feminin, Pabellon Ciutat de Castello din Castellon.

ADVERTISEMENT

Acest lucru vine ca o mănuşă pentru naţionala noastră, care va avea din nou parte de o susţinere fantastică din tribune pentru că aceasta regiunea unde sunt stabiliţi cei mai mulţi români din Spania. Cei care sunt în posesia certificatului verde pot fi prezenţi la meci fără nici o problemă.

Cine transmite la TV partida România – Olanda

Partida România – Olanda se joacă joi, 9 decembrie, de la ora 16:30, în sala „Pabellon Ciutat de Castello” în prima etapă a celei de-a doua faze pe grupe a turneului final al CM de handbal feminin şi este transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look Plus. O mai puteţi viziona şi intrând pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La meciul cu Norvegia s-a înregistrat cel mai mare număr de spectatori prezenţi la o partidă a turneului final al CM, mai mulţi decât la jocul Spania – Austria, semn că românii sunt aproape de fetele selecţionerului Adi Vasile, deşi misiunea acestora este extrem de grea.

Ce jucătoare lipsesc din întâlnirea România – Olanda

Marile absenţe din lotul României sunt şi cele mai bune jucătoare din echipa naţională, starul Cristina Neagu, Eliza Buceschi şi portarul Denisa Dedu. Celor trei li s-a adăugat, din păcate, Oana Borş, ruptură de ligamente încrucişate în primul meci, cu Iran şi stop de minim şase luni.

ADVERTISEMENT

În rest, Adi Vasile are tot lotul la dispoziţie, un lot extrem de tânăr şi de neexperimentat pentru competiţii de asemenea nivel şi care are nevoie de timp şi de multe meciuri pentru a căpăta omogenitate şi a se putea încerca alcătuirea unui şapte de bază.

Olanda a devenit o forţă de câţiva ani încoace

Adversarul din acest meci nu a spus nimic în handbalul feminin foarte mulţi ani, după care a început urcuşul, care a culminat în 2019 cu câştigarea în Japonia a titlului mondial. Este cea mai mare performanţă din istoria acestei naţionale.

ADVERTISEMENT

Din actuala reprezentativă, doar portarul Tes Wester joacă în România, la CSM Bucureşti. Majoritatea evoluează fie în Danemarca (Odense, FC Copenhaga şi Esbjerg) sau la echipele germane (Bietingheim şi Borussia Dortmund.) Abbingh, Polman şi Malestein sunt starurile echipei antrenate de Monique Tijsterman.

Cote la pariuri la jocul România – Olanda

După ce în partida cu Norvegia au acordat cea mai joasă cotă posibilă la victorie nordicelor – 1,02, şi de această dată naţionala României este considerată o victimă sigură. 1,05 este cota pentru succesul batavelor, faţă de 13,00 pentru „tricolore”, iar variante X2 este şi ea imensă – 8,00.

Istoricul meciurilor directe arată patru succese ale Olandei în ultimele partide disputate consecutiv, iar mai înainte două victorii „tricolore” şi un egal şi un egal în 2012. Însă, cel mai important lucru este că toate jocurile cu caracter oficial, mondial sau european, au revenit adversarelor noastre.

ADVERTISEMENT