Sport

România, umilită de Olanda în ultimul meci de la Euro! Încheiem turneul final pe locul 12

15.12.2020 | 18:26
Romania umilita de Olanda in ultimul meci de la Euro Incheiem turneul final pe locul 12
ADVERTISEMENT

România pierde meciul împotriva Olandei scor 34-23 și pleacă de la Campionatul European fără niciun punct în grupele principale.

A fost un meci în care nu au evoluat principalele marcatoare ale naționalei României de la acest turneu final, Cristina Neagu și Lorena Ostase. Pivotul s-a accidentat în meciul cu Ungaria, în timp ce Neagu a fost menajată după ce a evoluat foarte mult în celelalte meciuri.

ADVERTISEMENT

Cristina Laslo a marcat 7 goluri, iar Anca Polocoșer a avut 6 reușite, în timp ce Ana Măzăreanu a scos 7 mingi din 32 de șuturi. Cu toate acestea, a fost un meci fără istoric în care Olanda s-a distanțat spre finalul meciului.


LIVE VIDEO

România – Olanda 24-35

FINAL DE MECI! Olanda câștigă cu 35-24 și România iese pe ușa din dos de la turneul final. Naționala noastră va încheia turneul pe locul 12, fără niciun punct în grupele principale.

ADVERTISEMENT

Min. 56. Campioana mondială se desprinde la 10 goluri avans.

Min. 50. Scorul ia proporții. Batavele s-au dus la 8 goluri avans

Min. 43. Adversarele noastre apasă pedala de accelerație și au 5 goluri avans, cu mai bine de un sfert de oră până la final

Min. 40. Snelder mărește din nou diferența la patru goluri

Min. 37. “Tricolorele” reduc la două goluri diferența

Min. 34. România reduce diferența la trei goluri!

Începe repriza secundă! 

PAUZĂ! Olanda are 4 goluri avans după primele 30 de minute. Dingiligan înscrie în finalul reprizei

ADVERTISEMENT

Min. 28: Olanda are patru goluri avantaj, dar remarcăm cele cinci intervenții ale Anei Măzăreanu

Min. 24: Iuganu își trece numele pe lista marcatoarelor și România se apropie din nou la două goluri. Polocoșer a intrat cu mult tupeu

Min. 20: Olandezele se duc la 11-7 după ce România a avut șansa de 8-8 cu un minut și jumătate mai devreme

ADVERTISEMENT

Min. 15: România s-a apropiat la un gol, însă imediat a marcat van der Heijden

Min. 10: Anca Polocoșer marchează toate cele trei goluri ale naționalei noastre

Min. 7: 5-1 pentru batave. România, fără soluții pe atac fără Neagu și Ostase. Bogdan Burcea cere time-out.

Min. 4: Olandezele încep foarte bine. Laslo a marcat pentru noi din 7 metri: 1-3.

Start de meci! 

Echipele:


România – Olanda Live Stream Digi Sport, Telekom Sport, Look Plus

Partida România – Olanda se joacă marţi, 15 decembrie, de la ora 17:00, la Kolding şi este ultimul meci al fetelor noastre în grupa principală 2 la acest turneu final al CE de handbal feminin. Jocul este transmis în direct pe posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Dar îl puteţi viziona şi în format LIVE VIDEO dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO

România nu mai poate evita clasarea pe ultimul loc în grupa principală 2 chiar dacă ar obţine acum victoria, întrucât ar egala la puncte, 2, Ungaria, care însă are victorie directă în faţa noastră. În schimb, Olanda este supermotivată să obţină victoria, pentru a termina pe locul 3 şi a putea astfel să joace finala pentru locul 5.

Campioana mondială Olanda s-a calificat la ultimul meci din grupa C

Olanda este campioana mondială care a tremurat serios pentru accederea în faza grupelor principale, după ce a suferit două eşecuri în grupa C, în faţa Croaţiei şi Serbiei. Victoria din ultimul meci în faţa Ungariei a salvat situaţia şi acum batavele, care au bătut Germania pot termina pe locul 3 dacă trec de România.

Contractul selecţionerului Bogdan Burcea se apropie de final şi cu siguranţă la revenirea în ţară va avea loc o analiză a evoluţiei echipei naţionale feminine la CE din Danemarca. Însă trebuie spus că nu depinde de selecţioner ca jucătoarele să nu comită greşeli elementare de transmitere a balonului, să nu rateze din situaţii de singure cu portarul sau de la 7 metri. E drept că poate a greşit pe undeva şi Burcea, cum a fost cu Croaţia, când aveam patru goluri avans în prima repriză şi atunci a fost scoasă Cristina Neagu iar totul s-a năruit din acel moment.

Doar portarii şi Lorena Ostase au dat satisfacţie

A contat mult şi faptul că liderul echipei, Cristina Neagu, a fost la ani lumină de evoluţiile ei obişnuite, lucru demonstrat nu numai de numărul extrem de mic de goluri în raport cu celelalte competiţii la care a participat, dar şi prin ratarea multor aruncări de la 7 metri şi, inexplicabil, prin faptul că a avut multe pase elementare greşite, de la care au pornit contraatacurile adverse.

Rămânem doar cu evoluţiile de excepţie ale portarilor Denisa Dedu, în principal, Iulia Dumanska şi întrucâtva chiar şi Ana Măzăreanu şi cu descoperirea unui pivot de clasă mondială, Lorena Ostase. În rest, vid pe extreme, unde Popa, Seraficeanu sau Iuganu au ratat enorm şi dezastru la linia de 9 metri, unde foarte rar au mai punctat Laslo şi Buceschi şi de câteva ori Polocoşer. Mult prea puţin şi faptul că am egalat cea mai proastă clasare la Euro, locul 11 în 1998, e ceva firesc. Olanda are cotă 1,20 la victorie, faţă de 6,50 România.

ADVERTISEMENT