Sporturi

România, palmares fantastic la CE de canotaj! Avem patru medalii de aur

11.10.2020 | 15:49
Romania palmares fantastic la CE de canotaj Avem patru medalii de aur
ADVERTISEMENT

Delegația României a înregistrat un palmares fantastic la CE de canotaj care s-au desfășurat la Poznan, în Polonia.

România a aliniat 12 echipaje la Campionatele Europene de canotaj, iar delegaţia a fost compusă din 45 de sportivi şi 15 membri ai colectivului tehnic, plus alţi doi oficiali.

ADVERTISEMENT

Canotorii români se întorc de la Poznan cu tolba plină, patru medalii de aur, una de argint și una de bronz.

CE de canotaj a adus un palmares foarte bun pentru România

Prima medalie din palmaresul României la CE de canotaj a fost adusă de Iuliana Buhuş şi Adriana Ailincăi în proba feminină de dublu rame. Ele au fost urmate în ordine de sportivele din Spania şi Grecia.

ADVERTISEMENT

Proba masculină de dublu rame a adus a doua medalie de aur pentru delegația noastră. Ciprian Tudosă şi Marius-Vasile Cozmiuc s-au impus în fața echipajelor din Croaţia şi Italia.

Ziua a continuat la fel de bine și echipajul României de două vâsle, format din Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, a cucerit medaliile de aur clasându-se în fața reprezentatelor Olandei şi Franţei. În proba similară masculină, Ioan Prundeanu şi Marian-Florin Enache au terminat pe locul 5, după Olanda, Elveţia, Irlanda şi Polonia.

ADVERTISEMENT

În schimb, Gianina Elena Beleagă şi Ionela Livia Cozmiuc au obţinut medalia de bronz în proba de dublu vâsle categorie uşoară. Medaliile de aur le-au revenit sportivelor olandeze, iar cele de argint, celor din Italia. În proba de patru rame feminin, Cristina-Georgiana Popescu, Dumitriţa Juncănariu, Beatrice-Mădălina Parfenie şi Roxana-Iuliana Anghel au ocupat locul 5, după Olanda, Italia, Irlanda, Danemarca.

Echipajul feminin 8+1 al României, format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea, a câştigat medalie de aur. Echipajul masculin de 8+1 al României, format din Alexandru Chioseaua, Florin-Sorin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoş Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc și Adrian Munteanu, a luat medalia de argint.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună, delegația României s-a întors de la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 cu nu mai puțin de zece medalii, dintre care cinci de aur, trei medalii de argint și două medalii de bronz. Federația Română de Canotaj primeşte cea mai mare finanţare de la Ministerul Tineretului și Sportului în 2020, ca urmare a numărului mare de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

ADVERTISEMENT