News

Romania, pe lista țărilor care așteaptă vaccinul anti Covid. Ce conține, ce este și ce impact va avea asupra sănătății românilor

04.08.2020 | 08:01
Romania pe lista tarilor care asteapta vaccinul anti Covid Ce contine ce este si ce impact va avea asupra sanatatii romanilor
ADVERTISEMENT

Data la care omenirea va beneficia de un vaccin eficient anti Covid este incertă, însă România anunță că s-a înscris deja pe lista națiunilor interesate de achiziția acestui tratament.

Informația a fost furnizată publicului de către Dr. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

ADVERTISEMENT

În același timp, oficialul din Ministerul de Interne dă și o veste nu tocmai bună și afirmă că apariția acestui vaccin nu va rezolva rapid problema acestui virus.

Romania s-a înscris pe lista țărilor care așteaptă vaccinul anti Covid

Secretarul de stat din MAI a afirmat, luni, că apariţia unui vaccin anti Covid nu va rezolva instantaneu situația la nivel global. ”Sunt necesare de sute de milioane, de miliarde de doze ca să opreşti răspândirea”, afirmă Arafat, precizând că România s-a înscris pe lista ţărilor care au comandat un eventual vaccin, conform ȘtirileProTv.

ADVERTISEMENT

Toate națiunile planetei așteaptă cu nerăbdare obţinerea unui vaccin cât mai util combaterii SARS-CoV2, iar în acest moment, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, avem peste 165 de vaccinuri la care se lucrează.

Toate aceste tratamente anti coronavirus sunt în diferite faze de dezvoltare şi cercetare. Din păcate, foarte puţine, doar 6 dintre ele, sunt în Faza a 3-a, adică în cea mai importantă. La această oră exista deja şi un vaccin aprobat pentru folosire limitată – este vorba despre un vaccin chinezesc, pentru testare militară, aprobat din 26 iunie.

ADVERTISEMENT

Ce conține și ce impact va avea asupra sănătății oamenilor un vaccin

Cum va afecta vaccinul anti Covid organismul uman? Ei bine, potrivit specialiștilor, vaccinul este un curs de antrenament pentru sistemul nostru imunitar. Îi oferă corpului ţinte similare cu virusul, ţinte inofensive, dezactivate.

În acest mod putem să învățăm, să identificăm şi să luptăm cu acest inamic invizibil, dar extrem de nociv. În acest fel, când organismul va fi faţă în faţă cu acest coronavirus, corpul va ştii să îl lichideze.

ADVERTISEMENT

După cum se știe deja, descoperirea unui vaccin durează de regulă câțiva ani, uneori chiar decenii. Cercetarea în cazul de faţă este la un nivel fără precedent, iar experţii susţin că ar trebui să avem un vaccin până în a doua jumătate a anului viitor. Ar fi un timp record.

Momentan, Raed Arafat recomandă cetățenilor din România, mai ales celor din grupele de risc, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, pentru a evita riscul de a avea şi coronavirus şi gripă.

”Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează şi cu COVID am putea să ne trezim de fenomenul COVID-flu şi va fi foarte greu şi pentru medici”, a declarat Arafat pentru News.ro.

ADVERTISEMENT