ADVERTISEMENT
News

România, pe primul loc în Uniunea Europeană la rata deceselor în urma infectării cu noul coronavirus. Cum comentează Alexandru Rafila

Autor: Flaviu Popa | 02.09.2020 | 23:50
România, pe primul loc în Uniunea Europeană la rata deceselor în urma infectării cu noul coronavirus. Cum comentează Alexandru Rafila
Noul coronavirus a făcut un număr impresionant de victime în România. Foto: Hepta

România are cea mai mare rată a deceselor Covid-19 din rândul Uniunii Europene, raportate la populație.

ADVERTISEMENT

Expertul Alexandru Rafila a explicat situația și a declarat în ce condiții România are motive reale de îngrijorare.

România are o rată a deceselor de 3.1 la 100.000 de locuitori, conform unui raport al Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila comentează faptul că România e pe primul loc în UE la rata deceselor de la Covid-19

Este preocupant, pentru că, după România, urmează la distanță apreciabilă Bulgaria, cu 1,5 decese la 100.000 de locuitori, după care toate țările au o cifră mai mică de 1, unele chiar extrem de mică.

Asta demonstrează că pacienții din România care fac infecția cu coronavirus în această perioadă sunt, destul de mulți, din categoia persoanelor cu comorbidități, care sunt dispuse la forme mai grave, cu complicații, și din păcate se ajunge și la deces”, a explicat Rafila la Digi 24.

ADVERTISEMENT

Așadar, rata mare de mortalitate din România e explicată de faptul că România ocupă un loc în topul nedorit al țărilor unde locuitorii sunt oricum bolnavi și prezintă comorbidități.

„E un indicator al capacității sistemului de sănătate de a trata aceste cazuri de infecție cu coronavirus într-o țară din Uniunea Europeană. Avem capacitatea să tratăm acești pacienți, dar nu cu succes. Dar cauza nu putem s-o stabilim în acest moment.

ADVERTISEMENT

Poate fi vorba de o afectare mai mare la pacienții cu comorbidități sau poate fi vorba despre unele unități sanitare care nu reușesc să trateze toți pacienții sau există unele disfuncționalități”, a adăugat microbiologul.

Cu toate acestea, Rafila a arătat cazul Spaniei, unde numărul de infectări este dublu față de România, raportat la 100.000 de locuitori. Asta, în condițiile în care spaniolii au un sistem medical performant, cu mult peste cel din România.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!