Sport

Au cerut să mute România – Peru de la Cluj, din cauza situației pandemice! Ce răspuns a dat ITF

În zilele de 27 și 28 noiembrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are loc partida de Cupa Davis dintre România și Peru, contând ca fază de baraj pentru accederea în Grupa Mondială.
25.11.2021 | 13:43
Au cerut sa mute Romania  Peru de la Cluj din cauza situatiei pandemice Ce raspuns a dat ITF
ADVERTISEMENT

România a învins, în precedenta rundă, cu 3-1 Portugalia, tot la Cluj-Napoca. Deoarece echipa noastră avea coeficient mai slab, ea mai trebuie să susțină un tur suplimentar, pentru a accede între cele mai bune formații din lume.

România – Peru va fi televizat pe Look Sport, Telekom Sport și Digi Sport, meciurile urmând să aibă loc sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 11.00, respectiv duminică, 28 noiembrie, cu începere de la ora 11.30.

ADVERTISEMENT

În structura întâlnirii avem patru meciuri de simplu și unul de dublu. Rachetele nr. 1 din fiecare formație joacă împotriva tenismanilor desemnați secunzi, n prima zi. Ziua a doua debutează cu jocul de dublu, după care liderii joacă între ei, la fel ca și sportivii puși pe tabel ca jucător 2.

Se joacă după sistemul două seturi din trei, iar la dublu se aplică regulile din turneele comerciale, cu maxi tie-break și punct decisiv la 40-40.

ADVERTISEMENT

Peruvienii au vrut mutarea partidei

Peru dorește cu orice preț să câștige confruntarea de sub Dealul Feleacului. Astfel, sud-americanii au efectuat demersuri pentru ca partida să nu aibă loc în România.

Din fericire, Comitetul Cupei Davis din cadrul Federației Internaționale de Tenis a luat decizia ca partida România – Peru, programat în zilele de 27 și 28 noiembrie 2021 la Cluj-Napoca, în Sala Polivalentă, să se desfășoare conform programării inițiale. A fost nevoie de o decizie explicită a Comitetului Cupei Davis în contextul în care Federația Peruană de Tenis a solicitat ITF ca acest meci să se dispute într-o altă țară, dată fiind situația Pandemiei de Coronavirus Covid-19 în România.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Tenis, care a organizat în timpul acestei pandemii două partide din Billie Jean King Cup și partida cu Portugalia din Cupa Davis, a prezentat argumente solide pentru care acest meci trebuie să se desfășoare în România, unul dintre cele mai importante dintre acestea fiind sprijinul total oferit de autoritățile locale ale Municipiului Cluj-Napoca precum și implicarea primarui Emil Boc în buna organizare a acestui eveniment.

Tecău la ultimul meci din carieră

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea mizează pentru partida cu Peru pe valoarea și experiența lui Marius Copil și Horia Tecău și pe entuziasmul tinerilor și talentaților Nicolae Frunză, Ștefan Paloși și Gabi-Adrian Boitan. În lotul lărgit al echipei României  se vor afla și Dan Tomescu, unul dintre cei mai valoroși tineri jucători români, sau Alexandru Coman, unul dintre cei mai talentați juniori români ai momentului, locul 1 în România, atât la 16 ani cât și la 18 ani.

ADVERTISEMENT

Horia Tecău, după 20 de ani de tenis, și-a anunțat retragerea din activitate, el jucând săptămâna trecută ultimul meci la Turneul Campionilor. El dorește să ajute echipa României de Cupa Davis, să intre în Grupa Mondială.

Peru vine la Cluj-Napoca cu Juan Pablo Varillas, Nicolas Alvarez, Conner Huertas del Pino, Arklon Huertas del Pino și Sergio Galdos, căpitan-nejucător fiind Americo Venero.

În actualul context epidemiologic, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit ca toate evenimentele sportive să se desfășoare fără spectatori.

Dacă va trece de Peru, România va mai juca un tur în primăvară, pentru accederea la turneul final al Cupei Davis de anul viitor.

ADVERTISEMENT