News

România, peste Germania la consumul de bere! Cine e pe primul loc în clasament

România, peste Germania la cantitatea de bere consumată!
23.05.2021 | 16:10
Romania peste Germania la consumul de bere Cine e pe primul loc in clasament
Românii au ajuns peste germani la consumul de bere. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Țara noastră a reușit să urce peste Germania la consumul de bere arată un top realizat de BBC. Chiar cei de la Kirin Beer University au fost cei care au făcut anunțul.

Aceștia publică începând din 1975 un raport anual privind consumul de bere, pe baza datelor de la asociaţiile de berari din toată lumea şi din statisticile oficiale.

ADVERTISEMENT

Românii, peste germani la consumul de bere!

Interesant este că Marea Britanie se află abia pe locul al 23-lea, cu 58 l/locuitor. În tot acest timp, România a depăşit în 2020 şi Spania, dar şi Germania.

De altfel, românii au intrat într-un top 3. Pe locul 10 este Letonia cu 81,4 l per capita. Urmează Croaţia, Spania și Irlanda.

ADVERTISEMENT

Pe treapta a șasea a clasamentului este 6. Namibia cu 95,5 l per capita, pe 5 este Polonia pentru ca pe locul 4 să fie Germania cu 99,0 l per capita.

România a ajuns pe treapta a 3-a cu 100,3 l per capita. Pe 2 este Austria, în timp ce pe primul loc a rămas Republica Cehă cu 188,6 l per capita

ADVERTISEMENT

Așadar, cehii își caută în continuare adversar, în vreme de românii par a fi mai însetaţi în ultima perioadă decât locuitorii unor ţări cu tradiţie mai veche în domeniu.

Vă readucem aminte că un consum normal a două unități standard de alcool pe zi, echivalentul a aproximativ două beri, nu mai reprezintă o limită de siguranță dincolo de care apar riscurile pentru sănătate.

ADVERTISEMENT

Raportul a fost publicat chiar de cercetătorii Institului Național de Sănătate Publică din Australia. De altfel, studiul recomandă consumul a cel mult 10 unități de alcool pe săptămână.

Românii par să nu țină cont de acest lucru având în vedere viteza cu care au urcat în topul consumatorilor de bere.

De altfel, ar înseamnă ca un bărbat să bea doar 1,4 unități de alcool pe zi pentru a se afla în siguranță din punctul de vedere al sănătății

ADVERTISEMENT
Tags: