ADVERTISEMENT
News

România poate ajunge la 60.000 de cazuri de Covid-19 pe zi. Avertismentul medicului Radu Țincu

Autor: Adrian Baciu | 26.01.2021 | 16:52
România poate ajunge la 60.000 de cazuri de Covid-19 pe zi. Avertismentul medicului Radu Țincu
România poate ajunge la 60.000 de cazuri de Covid-19 pe zi. Avertismentul medicului Radu Țincu. Sursa foto: colaj Fanatik

România se confruntă în prezent cu o perioadă de acalmie a pandemiei, cu sub 3.000 de cazuri pe zi. Cu toate acestea, medicul Radu Țincu avertizează că țara noastră se poate confrunta cu o explozie a infectărilor.

ADVERTISEMENT

În opinia medicului primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, România ar putea ajunge să aibă și 60.000 de cazuri de coronavirus pe zi, dacă tulpina britanică a SARS-CoV-2 va fi scăpată de sub control.

Radu Țincu, ca de altfel multe alte voci importante din zona medicală, critică modul în care decurge campania de testare și spune că, din cauza numărului redus de examinări, autoritățile vor ajunge să ia decizii haotice.

ADVERTISEMENT

Medicul Radu Țincu spune că România poate ajunge la 60.000 de cazuri de Covid-19 pe zi

Pandemia de Covid-19 ar putea să revină în forță pe teritoriul României, iar specialiștii se tem de ceea ce este mai rău. După relaxările anunțate de autorități și apariția noii tulpini, mult mai infecțioasă, medicul Radu Țincu avertizează că ne putem confrunta cu până la 60.000 de infecții zilnice, mult peste cele 10.000 din noiembrie 2020.

”În toamnă, aveam în jur de 10.000 de cazuri pe zi la o transmitere mult mai lentă. Dacă lucrurile vor merge în același sens cu această relaxare, care urmează a fi implementată, cu o transmitere de peste 60-70% mai intensă.

ADVERTISEMENT

Înmulțim 10.000 cu 60% mai mult și o să vedem că ajungem probabil la 45-50-60.000 de cazuri pe zi, ceea ce va reprezenta o catastrofă pentru sistemul de sănătate publică și pentru secțiile de terapie intensivă”, a declarat medicul Radu Țincu marți, potrivit Digi24.

Dr. Țincu: Decizii de relaxare luate pe baza unor date false sau insuficiente

În intervenția sa de marți, același medic Țincu acuză autoritățile că iau decizii de relaxare pe baza unor cifre false sau insuficiente.

ADVERTISEMENT

Acesta apreciază că se testează mult mai puțin în prezent și nu există o hartă clară a răspândirii tulpinii britanice în România, deși numărul de cazuri de la ATI rămâne la fel de ridicat ca în perioada în care existau 10.000 de cazuri de coronavirus zilnic, mai spune specialistul.

”Avem o scădere continuă de ceva săptămâni la rând a numărului de diagnosticați pozitiv și nu avem o reducere semnificativă a celor din terapie intensivă. Asta arată că de undeva acești pacienți vin în terapie intensivă și vin prin neraportare, prin faptul că ei nu sunt cuprinși în statistică pentru că nu sunt testați și nu sunt diagnosticați.

ADVERTISEMENT

Este evident că autoritățile române nu vor lua decât decizii haotice de acum încolo, pentru că au un deficit de testare care le ascunde realitatea și nu au niciun fel de informație câți dintre pacienții diagnosticați astăzi sunt îmbolnăviți cu noua variantă virală”, a mai precizat Țincu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!