News

Ce VESTE! România poate lua parte la găsirea unui tratament împotriva coronavirusului

26.02.2020 | 19:00
Ce VESTE! România poate lua parte la găsirea unui tratament împotriva coronavirusului
România poate lua parte la găsirea unui tratament împotriva coronavirusului. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, a postat un mesaj pe o rețea de socializare prin care anunță că România ar putea lua parte la găsirea unui tratament împotriva coronavirusului, agent patogen ce a declanșat o adevărată epidemie la nivel mondial.

Cum poate lua parte România la găsirea unui tratament

Nicolae Bănicio susține că țara noastră ar avea de câștigat dacă ar fi inclusă în găsirea unui tratament împotriva covid-19, lucru care i-ar avantaja și pe români.

ADVERTISEMENT

O idee ! Dacă interesează pe cineva … vă stau la dispoziție!

Având in vedere că mai toate televiziunile abundă de știri despre lansarea cursei de a produce un tratament sau vaccin împotriva coronavirusului, aș avea de făcut câteva sugestii, iar in acest sens dau exemplul anilor 2014/ 2015 când în România a putut fi adusă întâi ca parte a studiilor clinice, cât și ca tratament de elecție – TERAPIA INTERFERON FREE- împotriva virusului C care deja a vindecat mulți pacienți purtători sau care dezvoltaseră deja boala inclusiv în formele ei grave, de exemplu fibroza grad avansat sau ciroza. Atunci era prima data când România introducea înaintea altor state europene chiar ( mult mai avansate economic ca noi ) o terapie revoluționara eliminând decalajele care in mod normal erau și de 10-20 de ani între Romania și țările vestice .

De ce s-a putut atunci este o alta discuție ! O putem purta oricând (mai ales câti indivizi am supărat atunci prin acest demers)… trebuie înțeles că acest tratament inovator înlocuia un tratament învechit ( o combinație de interferon cu ribavirina ) cu multe efecte secundare și cu o rata scăzută de vindecare ( sub 30%).

ADVERTISEMENT

Noul tratament avea 97% rată de vindecare și era in Romania de 2 ori mai ieftin decit cel vechi și ineficient – deci vă Imaginați de unde venea supărarea ….

Revenind la ideea despre care vorbeam – Gilead Sciences Inc anunță deja studii clinice pentru un tratament; JNJ, GSK lucrează la dezvoltarea tulpinilor de vaccin, nici chinezii văd ca nu se lasă mai prejos și tot așa . Este mai mult decât evident că lucrurile vor evolua, dată fiind urgența situației vor evolua chiar foarte repede.

Sugestia mea este ca autoritățile române sa contacteze reprezentanții acestor entități și să ne manifestăm interesul de a fi parte din aceste demersuri de adunare de date clinice sau chiar parte din studiile pe care le dezvoltă aceste companii.

Fiind vorba de UE sigur vom găsi interes si probabil, dacă micșorăm birocrația de la ANDM, poate și reușim sa fim parte din acesta . Statul român ar câștiga imens din așa ceva și, bineînțeles, cetățenii romani.

ADVERTISEMENT

Va readuc aminte ca in 2015, odată cu introducerea acelui tratament inovativ -interferon free , în afara faptului că au fost salvate multe vieți, s-a realizat și o economie substanțială pentru bugetul țării. Cred că și acum putem strânge niște specialiști care sa poată derula un astfel de proiect . De țară !

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri