Sporturi

România – Polonia 2-3, în Cupa Davis pentru Grupa I, Zona Europa/Africa! Înfrângeri pentru Ungur și Copil

16.09.2018 | 17:32
Romania  Polonia 23 in Cupa Davis pentru Grupa I Zona EuropaAfrica Infrangeri pentru Ungur si Copil

UPDATE. Adrian Ungur este învins de Kamil Majchrzak, scor 3-6, 2-6, iar România ratează șansa de a urca spre primul eșalon valoric, după 2-3 cu Polonia.


UPDATE. Adrian Ungur pierde primul set cu Majchrzak, scor 3-6.


UPDATE. Marius Copil este învins de Hurber Hurkacz, scor 3-6, 4-6, iar România – Polonia este 2-2. Avem meci decisiv, în care este de așteptat ca Adrian Ungur să îl înfrunte pe Kamil Majchrzak.


UPDATE. Hurkacz câștigă primul set, scor 6-3.


UPDATE. A început partida dintre Marius Copil și Hubert Hurkacz.


UPDATE. Florin Mergea/Horia Tecău – Lukasz Kubot/ Marcin Matkowski 7-5, 4-6, 6-3. Victorie pentru Mergea și Tecău, iar România este în avantaj, 2-1. Mai avem nevoie de un punct, care poate fi adus de Marius Copil în meciul care urmează, contra lui Hubert Hurkacz.


UPDATE Florin Mergea/Horia Tecău – Lukasz Kubot/ Marcin Matkowski 7-5, 4-6. În acest moment se joacă setul 3


Este start joc în partida de tenis, proba de dublu jucată între România și Polonia în Cupa Davis pentru Grupa I, Zona Europa/Africa! Astfel, Clujul este din nou capitala sportului românesc. La prânz toată lumea este conectată la emoțiile pe care le oferă echipa reprezentativă de tenis, în timp ce diseară, de la ora 21.00, în Gruia, se dispută derby-ul Ligii 1 Betano, CFR – FCSB.  România -Polonia în Cupa Davis este întâlnirea care îi poate readuce pe tricolori în Grupa I, Zona Europa/Africa, din care România a retrogradat la finalul anului trecut.

De remarcat că Marius Copil este considerat prima rachetă a României. Primul meci al zilei se desfășoară în proba de dublu și îi aduce față în față pe Florin Mergea/Horia Tecău și Lukasz Kubot/ Marcin Matkowski. Partida este urmată de cea dintre Marius Copil și Hubert Hurkacz, în timp ce ultima întâlnire a zilei este cea care îi opune pe Adrian Ungur – Kamil Majchrzak

România - Polonia în Cupa Davis pentru Grupa I, Zona EuropaAfrica. Meciul de dublu la tenis dintre Horia Tecau / Florin Mergea – Lukasz Kubot / Marcin Matkowsi in cadrul confruntarii dintre Romania si Polonia din turul 3 al Grupei a II-a, Zona Europa / Africa a Cupei Davis, disputat la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, duminica, 16 septembrie 2018. © FOTO: Mihaela Bobar / www.SportPictures.ro
Florin Mergea și Horia Tecău se felicită pentru un punct câștigat în timpul partidei de dublu cu Polonia

România – Polonia în Cupa Davis pentru Grupa I, Zona Europa/Africa!

Căpitanul nejucător, Gabriel Trifu, i-a nominalizat pe Marius Copil, locul 82 ATP, Bogdan-Ionuţ Apostol, locul 598 ATP, Adrian Ungur, locul 675 ATP, Horia Tecău, locul 15 ATP la dublu, şi Florin Mergea, locul 593 ATP la dublu, pentru întâlnirea cu Polonia, din turul al treilea al Grupei a II-a a Zonei Euro-africane a Cupei Davis. Alături de cei cinci, Federația Română de Tenis a inclus în lotul lărgit și doi tineri jucători de tenis, juniori de perspectivă, Nicholas David Ionel și Cezar Crețu. Echipa care va pierde va continua şi în 2019 în Grupa a II-a.

Marius Copil a fost cel care a adus primul punct după ce l-a învins pe Kamil Majchrzak în primul meci al întâlnirii de Cupa Davis dintre România şi Polonia. Copil s-a impus cu scorul de 6-2, 6-4, într-o oră şi 15 minute. “Mă bucur că am început cu victorie, avem 1-0 şi sper ca şi Adi Ungur să câştige, să încheiem cu 2-0, iar mâine să terminăm cât mai repede. Avem o echipă bună, avem şi vicecampioni olimpici cu noi, păcat că nu au venit spectatori mai mulţi, dar poate vin mâine, ne dorim să-i bucurăm şi pe ei. Ne luptăm să jucăm din ce în ce mai bine pentru a aduce adversari mai tari, şi sperăm să vină cât mai multă lume alături de noi. Nu am uitat meciurile cu Maroc de la Paşte, când, fiind sărbătoare, a venit atât de multă lume şi le mulţumim şi acum. Jucăm un tenis bun şi speră să avem şi fanii alături de noi”, a afirmat Copil la finalul partidei.

România - Polonia în Cupa Davis pentru Grupa I, Zona EuropaAfrica. Meciul de dublu la tenis dintre Horia Tecau / Florin Mergea – Lukasz Kubot / Marcin Matkowsi in cadrul confruntarii dintre Romania si Polonia din turul 3 al Grupei a II-a, Zona Europa / Africa a Cupei Davis, disputat la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, duminica, 16 septembrie 2018. © FOTO: Mihaela Bobar / www.SportPictures.ro
Perechea poloneză în timpul jocului de dublu disputat contra României la Cluj Napoca

Adrian Ungur a pierdut și România – Polonia era 1-1 după prima zi

În cel de-al doilea joc al primei zile, tenismanul Adrian Ungur, locul 675 ATP, a fost învins de Hubert Hurkacz, locul 109 ATP, scor 7-6 (3), 7-5, după o oră şi 32 de minute.  “Îmi pare foarte rău că nu am câştigat, mi-am dorit mult să avem 2-0 după prima zi. Din păcate diferenţa s-a făcut la câteva puncte. El a servit mai bine, iar eu după primul set m-am demoralizat puţin. Am fost mai moale şi asta s-a văzut”, a declarat Ungur. Căpitanul nejucător Gabriel Trifu a afirmat că după prima zi este mulţumit de jucători: “După prima zi este 1-1. Sunt mulţumit de jucătorii meci, au dat tot ce au putut. Marius a avut un joc solid, de două seturi, doar Adi a luptat foarte mult şi doar câteva puncte au făcut diferenţa. Mâine va fi o zi încărcată, cu trei partide şi cred că cea decisivă va fi cea de dublu. Putem câştiga orice meci de mâine, dar sper să câştigăm măcar două, aşa cum ne-am propus. Mâine cred că se va face diferenţa şi mental iar pentru noi ar conta mult să avem alături un public mai numeros. Să nu uităm că polonezii sunt valoroşi”.

 

 

 

 

Tags: