Sport

România – Puerto Rico 43-20. Succes facil pentru „tricolore”. Urmează Suedia, cum mai putem merge în sferturi. Video

Naționala de handbal feminin a României a învins categoric, scor 43-20, selecționata din Puerto Rico, într-o partidă contând pentru etapa a 2-a din Grupele Principale ale Campionatului Mondial.
11.12.2021 | 16:15
Romania  Puerto Rico 4320 Succes facil pentru tricolore Urmeaza Suedia cum mai putem merge in sferturi Video
„Tricolorele” au obținut o victorie categorică. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
11-12-2021
14:37

România - Puerto Rico 43-20

„Tricolorele” au învins categoric selecționata din Puerto Rico și speră în continuare la îndeplinirea obiectivului, calificarea în sferturi, chiar dacă șansele sunt extrem de mici. Luni are loc duelul decisiv, cu selecționata Suediei, dar o victorie se va dovedi insuficientă dacă Olanda – deținătoarea trofeului – nu va pierde în fața Kazahstanului, scenariu care pare aproape imposibil.

Min. 60: 43-20. Final de meci.

Min. 59: 42-19. Aceeași Ciucă își trece la rândul ei numele pe lista marcatorilor, cu o aruncare din propriul semicerc.

Min. 57: 40-18. Ostase marchează după o pasă superbă a goalkeeperului Diana Ciucă.

Min. 52: 36-15. Andreea Rotaru înscrie superb, cu o aruncare de pe picioare, la colțul scurt.

Min. 47: 32-12. Alexandru Subțirică înscrie pentru a patra oară în acest meci și le duce pe „tricolore” la 20 de goluri diferență.

Min. 40: 28-11. Rotaru înscrie cu o aruncare din fault. Eliminare de două minute în tabăra adversă.

Min. 33: 23-9. Intrată de pe bancă, Bianca Bazaliu înscrie primul său gol în această partidă.

Min. 30: 21-9. Alexandra Subțirică înscrie în debutul reprizei secunde.

Min. 30: 20-9. „Tricolorele” intră la cabine cu un avans considerabil.

Min. 20: 14-6. Dindiligan duce România la opt goluri diferență printr-o aruncare perfectă din extrema stângă.

Min. 19: 10-5. Aceeași Laslo punctează din nou, pe contraatac.

Min. 18: 9-5: Laslo pătrunde și marchează fără emoții. România pune pentru prima dată un ecart de patru goluri în fața adversarei.

Min. 13: 7-4: Daciana Hosu este neatentă la intercepție și încasează un gol de cascadorii râsului, spre nemulțumirea selecționerului Adrian Vasile.

Min. 11: 6-3. Nicoleta Dincă le duce pe „tricolore” la trei goluri diferență, după un contraatac necruțător.

Min. 8: 4-2: România ratează prima șansă de a se desprinde la trei goluri. Andreea Rotaru nu-l poate învinge pe goalkeeperul advers.

Min. 5: 2-2. Deocamdată, partida stă, surprinzător, sub semnul echilibrului.

Min. 2: 1-0: Alexandra Badea înscrie primul gol al său în tricoul echipei naționale, cu o aruncare precisă, din extrema dreaptă.

Min. 1: A început partida.

Vezi aici toate fazele din România – Puerto Rico.

Meciul România – Puerto Rico are loc sâmbătă, 11 decembrie, cu începere de la ora 16:30, în cadrul celei de-a doua etape a fazei a doua pe grupe de la turneul final al CM de handbal feminin ce are loc în Spania în perioada 1-19 decembrie. România are în prezent două puncte, urmare a faptului că a intrat în această a doua fază cu victoria obţinută în faţa Kazahstanului.

Unde se joacă meciul România – Puerto Rico

Întâlnirea România – Puerto Rico se desfăşoară sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 16:30, în deja binecunoscuta sală Pavello Ciutat de Castello unde tricolorele au disputat toate partidele de la acest turneu final de CM şi au beneficiat de un aport uriaş din partea fanilor români prezenţi în număr mare meci de meci.

ADVERTISEMENT

Aceasta pentru că ne aflăm în zona cu un număr foarte ridicat de români stabiliţi sau care muncesc în Spania, româna devenind practic a doua limbă vorbită, după cea a ţării gazdă. Normal că toţi suporterii care vor fi în tribune trebuie mai întâi să treacă proba certificatului COVID la intrarea în sală.

Cine transmite partida România – Puerto Rico

Partida România – Puerto Rico se joacă sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 16:30, în sala Pavello Ciutat de Castello, în etapa a doua din a doua fază a grupelor turneului final al CM de handbal feminin şi este transmisă pe micile ecrane pe posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV. O mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Acesta este al treilea şi ultimul meci din categoria partidelor extrem de facile pentru fetele selecţionerului Adi Vasile după cele câştigate la scoruri concludente în prima fază pe grupe în faţa Iran-ului şi a Kazahstan-ului. Este o situaţie neplăcută pentru handbalul feminin românesc să obţină la un turneu final de CM victorii doar cu naţionalele din ţările lumii a treia din acest sport.

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea România -.Puerto Rico

La noi marile absenţe nu înseamnă jucătoare accidentate, care nu au putut efectua deplasarea în Spania din acest motiv. Vorbim despre un trio de supervalori absent din propria decizie, care a trebuit să fie respectată, respectiv Cristina Neagu, Eliza Buceschi şi portarul Denisa Dedu.

ADVERTISEMENT

O singură jucătoare a suferit o accidentare serioasă în timpul desfăşurării turneului final, chiar în primul meci, cu Iran, la puţinew momente după ce reuşise să înscrie primul ei gol la echipa naţională. Este vorba de Oana Borş de la Baia Mare, cu o ruptură de ligamente, absenţă minim şase luni.

Meciul cu Olanda dătător de speranţe

La acest turneu final România a jucat până acum patru partide şi mai are două, după care vom trage linia şi vom vedea unde ne-am clasat în absenţa celor trei vedete amintite mai sus. Am învins doar echipele din lumea a treia, am pierdut clar în faţa Norvegiei şi apoi în faţa Olandei, dar acest ultim joc este dătător de mari speranţe.

ADVERTISEMENT

Pentru că fetele pregătite de Adi Vasile au avut în faţă campioanele lumii de la ediţia precedentă şi au pierdut, dramatic, la un singur gol, ratând în final şansa unui superbe remize cu un adversar situat mult peste noi în lume la acest moment. De aici ar trebui să plece eforturile pe mai departe pentru alcătuirea unei noi naţionale puternice.

Cote la pariuri pentru jocul România – Puerto Rico

România a mai avut deja până acum două meciuri la acest turneu final la care nu i s-a acordat cotă la victorie, cu Iran şi Kazahstan, datorită uriaşului deficit de valoarea dintre cele două reprezentative. Acesta este al treilea, pentru o bombă care să explodeze din partea jucătoarele din America Centrală cota fiind uluitoare, 50, oo, la fel şi pentru egal. Iar şansă dublă X2 are cotă 35.00.

Atât de mare este distanţa din punctul de vedere al bookmakerilor încât handicapul la care ar trebui să câştige România pentru a primi cota de 1,85 este de 26 de goluri. Iarv pentru un număr de peste 52,5 goluri în meci avem o cotă de 1,50.

ADVERTISEMENT