Sport

COVID-19 pune în pericol desfăşurarea turneului preliminar pentru CM de handbal! Cipru s-a retras, Israel are probleme. Update exclusiv

Naţionala Israelului a fost blocată ore în şir pe aeroport după ce s-au descoperit trei cazuri COVID în echipă. Naţionala Ciprului nu se mai prezintă la Cluj in cauza infectărilor.
06.01.2022 | 17:55
COVID19 pune in pericol desfasurarea turneului preliminar pentru CM de handbal Cipru sa retras Israel are probleme Update exclusiv
Adversara naţionalei României, afectată de COVID-19! Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
06-01-2022
15:56

Naţionala Ciprului nu vine la Cluj! Va pierde meciurile la "masa verde"

Naţionala Ciprului nu va face deplasarea la Cluj pentru turneul de calificare pentru Campionatul Mondial de Handbal din 2023. Ciprioţii au anunţat 9 cazuri pozitive de COVID-19 în lot. 

Astfel, România va juca doar împotriva Moldovei şi a naţionalei din Israel. Anunţul vine la o zi după ce FANATIK a anunţat că în delegaţia Israelului au fost depistate pozitiv trei persoane. 

Cipru va pierde toate meciurile la masa verde. În etapa a doua a calificărilor vor merge primele două clasate. 

România va evolua pe 7, 8 şi 9 ianuarie la Cluj-Napoca în primul tur al calificărilor pentru Campionatul Mondial de handbal din 2023. Însă, turneul este periclitat de creşterea cazurilor COVID-19 în Europa.

Adversara României din preliminariile CM, decimată de COVID! Naţionala Israelului, blocată pe aeroport

FANATIK a aflat că naţionala Israelului a fost blocată ore în şir pe aeroport după ce s-au descoperit trei cazuri COVID în echipă. Cei infectaţi au intrat în izolare şi au fost efectuate de urgenţă teste pentru toată delegaţia adversă.

ADVERTISEMENT

Naţionala Israelului a jucat meciuri amicale în Macedonia de Nord înainte să se deplaseze în România pentru turneul de calificare la Campionatul Mondial. Este foarte posibil ca acolo să fi contractat virusul jucătorii.

Participarea la turneu, în pericol!

Astfel, participarea Israelului în turneul de la Cluj este în pericol. Rămâne de văzut care va fi rezultatul testelor COVID-19 pentru restul delegaţiei şi în funcţie de aceste teste se va permite sau nu participarea la competiţie.

ADVERTISEMENT

România joacă împotriva naţionalelor din Moldova, Cipru şi Israel în primul tur al preliminariilor CM 2023. Primele două clasate merg mai departe, în turul al doilea. Pentru naţionala noastră ar trebui să fie o formalitate.

Programul meciurilor:

7 ianuarie
Cipru-Moldova (ora 15:00)
România-Israel (ora 18:05)

8 ianuarie
Israel-Moldova (ora 15:00)
România-Cipru (ora 18:05)

9 ianuarie
Israel-Cipru (ora 15:00)
Moldova-România (ora 18:05)

COVID-19 a făcut ravagii şi la trofeul Carpaţi! Elveţia şi Iran s-au retras

Înainte de startul preliminariilor, naţionala României a organizat trofeul Carpaţi. Însă, competiţia amicală a fost decimată de COVID. Echipele Elveţiei şi Iranului s-au retras, iar “tricolorii” au jucat amicale doar împotriva Turciei.

ADVERTISEMENT

Elevii lui Xavi Pascual au obţinut două victorii: 26-24 şi 35-25 în sala Horia Demian, acolo unde se vor desfăşura şi meciurile din primul tur de calificare pentru Campionatul Mondial.

Xavi Pascual, al doilea mandat pe banca naţionalei: “Ideal ar fi să facem câte un cantonament în fiecare lună cu jucătorii”

Xavi Pascual a preluat vara trecută prima reprezentativă, fiind la al doilea mandat pe banca echipei naţionale: “Este o mare provocare pentru mine să fiu antrenorul echipei naţionale a României. Ideal ar fi să facem câte un cantonament în fiecare lună cu jucătorii.

ADVERTISEMENT

Trebuie să ştim exact unde suntem. Pentru mine, este important de ştiut că asta nu este echipa mea, nici a preşedintelui, este echipa tuturor, este echipa României şi avem nevoie de toţi jucătorii, de toţi antrenorii, toată lumea să muncească împreună, dacă vrem să avem o echipă naţională.

Trebuie să avem întâlniri, să avem stagii de pregătire, să vorbim cu antrenorii şi vom începe asta de azi. Avem în vedere 52 de jucători tineri, pentru că vreau să văd noi jucători, echipa naţională trebuie să fie deschisă pentru oricine”, a spus Pascual.

România, în lumea a treia a handbalului! Nu a mai fost la niciun turneu final din 2011

România este de patru ori campioană mondială la handbal şi nu a mai participat la un turneu final de mai bine de un deceniu, în 2011. “Tricolorii” au căzut în lumea a treia a handbalului, duelându-se cu adversari modeşti, precum Cipru, Moldova sau Kosovo.

Xavi Pascual are ca obiectiv crearea unei noi echipe naţionale, care să obţină calificarea la turnee finale şi Campionatul Mondial din 2023 este primul pas. Însă drumul e lung până la turneul final din Polonia şi Suedia.

  • 2011 este ultima dată când România a participat la CM de handbal masculin
  • 4 este numărul de titluri mondiale câştigate de “tricolori”

 

ADVERTISEMENT