News

România primește ajutor de la Ungaria în lupta cu Covid: 50 de locuri ATI pentru pacienții români

Ungaria ajută România în lupta cu pandemia de Covid-19. Statul vecin oferă 50 de locuri la ATI pentru pacienții români.
13.10.2021 | 15:31
România primește ajutor de la Ungaria în lupta cu Covid: 50 de locuri ATI pentru pacienții români
România primește ajutor de la Ungaria în lupta cu Covid: 50 de locuri ATI pentru pacienții români. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cu un sistem medical aproape de colaps din cauza valului 4 al pandemiei de Covid-19, România primește sprijin din partea statelor membre ale Uniunii Europene.

După ce Polonia a trimis 50 de concentratoare de oxigen, acum a venit rândul statului vecin, Ungaria, să-și anunțe ajutorul pentru pacienții români.

În zilele următoare, autoritățile de la Budapesta anunță că pun la dispoziție 50 de locuri ATI în două orașe vecine.

ADVERTISEMENT

Ungaria oferă 50 de locuri la ATI pentru pacienții Covid din România. Anunțul, făcut de Kelemen Hunor

Anunțul în privința ajutorului venit din Ungaria a fost făcut de liderul UDMR, Kelemen Hunor, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Vestea dată de vicepremier vine în condițiile în care în România erau ocupate, miercuri, 1.676 de paturi la terapie intensivă (ATI).

ADVERTISEMENT

Presiunea asupra sistemului de sănătate crește de la o zi la alta în toată țara, prin urmare Ungaria ne-a oferit ajutor în gestionarea crizei.

”Ne-am consultat de mai multe ori în ultima perioadă cu ministrul ungar al afacerilor externe Szijjarto Peter despre sprijinul pe care îl poate acorda Ungaria României în lupta cu pandemia, astfel că, pe lângă medicamentele necesare tratării infecției cu coronavirus, Ungaria ne oferă acum 50 de locuri în secțiile de Terapie Intensivă din cadrul a două spitale apropiate de graniță, la Debrecen și Szeged pentru bolnavii Covid.

ADVERTISEMENT

Sarcina noastră cea mai importantă este să salvăm vieți omenești! Însă dacă nu reușim să facem față singuri unei situații dramatice cum este cea de acum, trebuie să cerem ajutor acolo unde știm sigur că vom găsi înțelegere și solidaritate.

Ungaria a dovedit, din nou, că este un partener de încredere și îi mulțumim pentru sprijin!”, a scris liderul UDMR în mediul online.

ADVERTISEMENT

România, niciun loc liber la ATI miercuri

Nici miercuri în spitalele din țară nu mai era liber niciun loc la ATI pentru pacienții aflați în stare gravă. Astfel, din datele prezente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.566 de paturi ATI destinate pacienților cu COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de Covid-19, scrie Hotnews.

ADVERTISEMENT

Conform datelor la zi oferite de Grupul de Comunicare Strategică, în acest moment, 1.676 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

Reamintim că în cursul acestei zile România a primit 50 de concentratoare de oxigen din Polonia. Aparatura, care a ajuns la Iași, va ajuta bolnavii Covid-19 aflați în stare gravă. Detalii, AICI.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri