News

România primește încă 208.000 de doze AstraZeneca. Când va ajunge vaccinul în țara noastră

04.03.2021 | 20:57
Romania primeste inca 208000 de doze AstraZeneca Cand va ajunge vaccinul in tara noastra
ADVERTISEMENT

Autoritățile din România au anunțat că o nouă tranșă de vaccin de la compania AstraZeneca, de 208.000 doze, va ajunge în țara noastră pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, după care vor fi distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel național.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment România a recepționat 486.000 de doze AstraZeneca, fiind vaccinate 158.013 de persoane cu acest ser, începând cu 15 februarie.

România primește o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca

„Vești bune! O nouă tranșă de vaccin de la compania farmaceutică AstraZeneca, care constă în 208.000 de doze, va sosi în țară pe cale terestră.

ADVERTISEMENT

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale de depozitare existente la nivel național.Până în prezent, au fost recepționate 486.000 de doze AstraZeneca, iar din data de 15 februarie, au fost vaccinate 158.013 de persoane.
#ROVaccinare #Romania #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia”, au transmis cei care se ocupă de portalul RO Vaccinare pe Facebook.

Vaccinul AstraZeneca se adresează în special persoanelor cu vârsta sub 55 de ani, însă se fac diferite teste pentru a lărgi această arie de selecție.

ADVERTISEMENT

Conform prospectului publicat de Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), oamenii pot afla informații precum compoziția vaccinului, categoriile de persoane cărora le este recomandat sau efectele adverse.

Conform datelor oficiale, vaccinul conține Adenovirus preluat de la cimpanzeu care codifică glicoproteina S (spike) a SARS-CoV-2 (ChAdOx1-S), nu mai puțin de 2,5 × 108 unități infecțioase (U Inf.) Acest medicament conține organisme modificate genetic (OMG). Celelalte componente sunt L-histidină, clorhidrat de L-histidină monohidrat, clorură de magneziu hexahidrat, polisorbat 80 (E 433), sucroză, edetat disodic (dihidrat), apă pentru preparate injectabile.

ADVERTISEMENT

Acest medicament conține sodiu mai puțin de 1 mmol (23 mg) per doza de 0,5 ml, adică practic „nu conține sodiu”. Acest medicament conține 2 mg de alcool (etanol) per doza de 0,5 ml. Cantitatea mică de alcool din acest medicament nu va determina niciun efect observabil.

ADVERTISEMENT