News

România, primită în spațiul Schengen. Vestea a fost dată de un europarlamentar PSD

20.06.2020 | 13:00
Romania primita in spatiul Schengen Vestea a fost data de un europarlamentar PSD
ADVERTISEMENT

România va primită în Spațiul Schengen, a anunțat, sâmbătă, Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, care a transmis că Parlamentul European a votat pentru extinderea regiunii și aderarea țării noastre.

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, a transmis că Parlamentul European a votat pentru primirea României în Spațiul Schengen și extinderea acestuia, notează România TV.

ADVERTISEMENT

Potrivit europarlamentului social democrat, au fost votate și măsurile de protejare a muncitorilor sezonieri, pe fondul mai multor scandaluri în care au fost impicați și angajați români.

România va fi primită în Spațiul Schengen

”Cerem finalizarea integrării Schengen cu toate statele membre ale UE și un nou proiect de decizie din partea Consiliului în acest sens.

ADVERTISEMENT

Am reușit să obținem o majoritate de voturi în plenul Parlamentului European în sprijinul aderării României la Schengen, amendamentul PSD fiind inclus în textul rezoluției referitoare la situația din spațiul Schengen în urma pandemiei.

De asemenea, rezoluția privind protecția europeană a lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri în contextul crizei provocate de COVID-19 include, în urma votului de azi, solicitarea pe care am formulat-o să se țină cont de faptul că tinerii și femeile, care reprezintă cea mai mare parte a sezonierilor, sunt categorii deosebit de vulnerabile, mai ales în actualul context”, a transmis europarlamentarul Dan Nica.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Dan Nica spune că europarlamentarii PNL și USR/Plus au votat împotriva unei propuneri venite din partea PSD, care ar fi putut să îmbunătățească situația muncitorilor români.

Dan Nica este supărat pe europarlamentarii de dreapta

”Ne-am fi bucurat, totodată, să-i vedem pe colegii români din celelalte grupuri politice susținând amendamentul propus de PSD, care ar fi putut îmbunătăți situația lucrătorilor români.

ADVERTISEMENT

Delegația PSD a solicitat ca sănătatea, siguranța și egalitatea de tratament a lucrătorilor să fie principala preocupare în restabilirea funcționării pieței interne.

Din păcate, colegii români din Grupul Popularilor Europeni și cei de la USR/Plus au votat împotriva amendamentului legitim formulat de noi și, implicit, împotriva intereselor compatrioților noștri sezonieri, afectați în această perioadă de abuzurile angajatorilor”, a mai declarat Dan Nica.

ADVERTISEMENT
Tags: