Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

România profită de Euro ca să-și facă reclamă la brandul de țară. Cum am ajuns să ne folosim de taxiurile din Germania

România își face reclamă în Germania în timpul campionatului de fotbal EURO 2024, într-un mod cel puțin inedit, pentru a atrage turiști.
26.06.2024 | 12:47
Romania profita de Euro ca sasi faca reclama la brandul de tara Cum am ajuns sa ne folosim de taxiurile din Germania
România profită de Euro ca să-și facă reclamă la brandul de țară. Cum am ajuns să ne folosim de taxiurile din Germania. Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Ministerul Turismului speră ca astfel să convingă turiștii din Uniunea Europeană că merită să viziteze țara noastră. Statistic, numărul turiștilor străini care au ales să viziteze România a crescut cu 26,5%, în 2023, astfel că e loc de îmbunătățire.

Peste 600 de taxiuri au atras atenția milioanelor de suporteri aflați pe străzile marilor orașe

Campania gândită de MEAT (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului) este inedită, mai ales că fiecare imagine de pe un taxi are un cod QR, care poate fi scanat de oricine dorește. Acest cod QR conține, de fapt, o broșură de prezentare a României în limba germană. Această metodă a fost deja implementată, cu succes, pe autobuzele din Roma, capitala Italiei.

ADVERTISEMENT

Aici, reclamele plasate pe autobuzele transportului public au atras atenția trecătorilor și pasagerilor. De altfel, așa cum transmitea Ministerul, ”colantarea taxiurilor oferă o expunere extinsă a brandului de ţară către un public larg”. Campania de promovare outdoor se face prin intermediul a 625 de taxiuri în principal în marile orașe Hamburg, Berlin, Munchen și Frankfurt.

Campania a fost special aleasă pentru a se desfășura în timpul Campionatului European de fotbal, perioadă în care milioane de turiști au luat cu asalt Germania. ”România va beneficia de o expunere semnificativă, nu doar în rândul turiştilor din Germania, dar şi în rândul potenţialilor turişti din întreaga Europă care participă la acest campionat.

ADVERTISEMENT

Colantarea taxiurilor oferă o expunere extinsă a brandului de ţară către un public larg, iar designul creativ al colantării poate genera un impact vizual puternic şi poate atrage atenţia publicului într-un mod distinctiv”, se arată într-un comunicat de presă. Turiștii au, așadar, ocazia să afle mai multe detalii despre țara noastră și, de ce nu, să decidă să o viziteze.

O veste bună pentru agențiile de turism și companiile aeriene, în condițiile în care Germania a arătat deja, statistic, că este interesată de turismul din România. ”Prezenţa noastră pe piaţa germană vine totodată şi în sprijinul touroperatorilor, agenţiilor de turism interesate şi companiilor aeriene ce desfăşoară deja o importantă activitate în această ţară.

ADVERTISEMENT

România, promovată cu ajutorul taxiurilor în timpul EURO 2024 din Germania

Germania este considerată ca fiind o piaţă prioritară, iar conform ultimelor date publicate de Institutul Naţional de Statistică, aceasta ocupă primul loc în clasamentul statelor emiţătoare de turişti în anul 2023, cu un număr de 218.300 sosiri în anul 2023”, se mai arată în comunicatul MEAT. Așadar, în 2023 au vizitat țara noastră peste 200.000 de turiști germani.

Nu doar germanii vizitează țara noastră ci și italienii (186.700 de sosiri în 2023) și israelienii (150.500 de sosiri). Cu toate acestea, cifrele sunt mici dacă e să comparăm turismul din țara noastră cu cel din Spania. Aici, peste 80 de milioane de turiști vizitează această țară. Cele mai frecvente destinații din România sunt Bucureștiul (1,83 milioane de sosiri), Constanța (1,57 milioane) și Brașov (1,51 milioane).

ADVERTISEMENT

Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, peste 13,6 milioane de turiști s-au cazat la un hotel sau o pensiune din România, însă cel mai probabil majoritatea dintre aceștia sunt români. Cifrele par apropiate de Bulgaria, țară vecină cu un turism tot mai apreciat, în special în zona litoralului, spre deosebire de cel românesc.

ADVERTISEMENT
2 este cota BETANO la X la Romania - Slovacia
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Un scenariu horror pentru șoferi. Cum rezolvă o mare criză
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!