ADVERTISEMENT
News

România pune lacătul pe școli. Județul Cluj, ultimul pe lista neagră: „Cazuri de Covid-19 în 12 școli din județ”

Autor: Flaviu Popa | 21.09.2020 | 20:31
România pune lacătul pe școli. Județul Cluj, ultimul pe lista neagră: „Cazuri de Covid-19 în 12 școli din județ”
Școlile din județul Cluj se închid, una câte una. Foto: Pixabay

Județul Cluj se confruntă cu o situație dramatică, în condițiile în care nu mai puțin de 15 elevi și 11 profesori s-au infectat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Potrivit prefectului Mircea Abrudean, elevii și profesorii sunt răspândiți în nu mai puțin de 12 unități de învățământ din județ.

În consecință, cel mai probabil aceste școli se vor închide cel puțin pentru o perioadă și se vor adăuga celor 9 școli care sunt deja în scenariul roșu.

ADVERTISEMENT

Școlile din județul Cluj se închid, una câte una

Avem 15 elevi pozitivi şi 11 cadre didactice din 12 unităţi de învăţământ din județ. În continuare sunt 9, cele 8 iniţiale plus cea din Corneşti. Actualizăm mâine în funcţie de situaţia epidemiologică. Aghireşu va trece pe scenariul verde”, a transmis Abrudean.

Conform stiripesurse.ro, în județul Cluj au fost confirmate 38 de persoane infectate cu Covid-19. 33 de oameni sunt internați în secțiile de Terapie Intensivă. Din totalul de 333 de pacienți internați la ATI, 284 sunt la spitalele din județul Cluj, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Falimentul sistemului de învățământ nu surprinde pe nimeni

Modul în care școlile se închid la nici o săptămână de la deschidere nu miră pe nimeni în România, o țară unde sistemul de învățământ e la pământ, îm timp ce reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării sunt depășiți total de situație.

Sindicaliștii de la Federația Sincidatelor Libere din Învățământ (FSLI) au anunțat în 18 septembrie că e o chestiune de timp până când majoritatea școlilor din România se vor închide, în plină pandemie.

ADVERTISEMENT

„Școlile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roșu, respectiv în mediul on-line. din păcate nici la această oră, după o săptămână de an școlar, unitățile de învățământ nu au fost dotate cu infrastructură necesară. Lipsesc tabletele pentru elevi și cadrele didactice, precum și conexiunea la internat a școlilor”, au transmis cei de la FSLI.

Eșecul a fost prevestit de multă vreme de către președintele FSLI, Simion Hăncescu: „Multe dintre unitățile de învățământ devin bombe epidemiologice, instituțiile statului nu și-au făcut treaba, au avut luni la dispoziție să aplice un plan bine pus la punct și să ia măsuri prin care să fie protejați elevii și angajații”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!